Home » , , , » Stylish Work Bag???

Stylish Work Bag???

Source Extracted from Google
Iolss ni memang cepat boring kalau asyik stick pada satu handbag jer kalau nak pergi mana2... so kebiasaannya iolss akan ikut mood untuk bertukar2 handbag...ahaksss...salah satu hobby iolss adalah kumpul handbag... tak kira yang murah atau mahal, janji diva, stylo and elegant... ihikss... Tapi rasanya penyakit ni bukan pada iolss sorang jer kot??? Weolls2 ni semua yang jadi ladies memang tak banyak sikit akan minat kumpul handbag kannn??? Jangan tipu...jangan tipu.... 

Don't be bland and boring, head into the office with a stylish work bag... (itu yang iolss selalu bebel kat diri sendiri...ahakss... alasan jer tu nak beli handbag baru...wakakakakaka). Malam sebelum tidur, lepas Ash tidur... mesti dok sibuk fikir, handbag mana nak pakai atau sesuai nak bawak pergi office esok... gedik tak? sangat gedik...ha ha ha...banyak lagi benda lain nak fikir, handbag yang nak difikirnya ye tak??? It had to be something that made my life easier while still reflecting my own personal style. 

Jalan2...terjumpa artikel INI yang bertajuk... 7 Features To Look For Stylish Work Bag... Mestilah kena ada ciri2 yang bertepatan dan bersesuaian dengan weolls kannn??? Kalau tak sesuai, mesti rasa macam tak semengah jer...ihikss... So, apa ciri2 yang dicari bagi handbag yang iolss nak??? Sebab kebetulan artikel ni memang macam kena dan memang iolss cari atau pakai ciri2 yang macam ni kann???

1. AMPLE ROOM
Source Extracted from HERE
A stylish work bag needs to be roomy. Mempunyai ruang ok? It doesn't have to be a duffel bag, but you're going to be storing makeup, electronics, food, books, clothing and who knows what else... Lebih2 lagi macam iolss segala macam benda nak disumbat ke dalam handbag...boleh panggil kategori bag doraemon lah, macam2 ada uolsss... kadang2 botol susu Ash pun iolss sumbat dan terbawak gi office...kelassss mummy... hak hak hak... I tried using a cute little number and ended up always having to pull half of my stuff out just to find one thing. Not to mention, it always looked like it was busting at the seams. The added room makes it easy to find things quickly and it actually looks better on me. *_^

2. ORGANIZATION
Source Extracted from HERE
Handbag iolss haruslah ada banyak poket ataupun slotss.... sebabnya iolss tak suka handbag yang terlalu sedikit poket atau slots...payah uolss nak menggali dalam bag mencari barang kalau handbag tak berpoket2 ni... macam cari hadiah dalam kotak cereal jer... Iolss nak, kalau nak cari sesuatu barang tu, ambik kat tempat yang berkenaan dan terus jumpa jer... dan lepas tu tangkas bergerak... Mostly my handbag ada banyak poket atau slots tak kira sama ada di luar atau di dalam... Bagi iolss, it's a major time saver, especially during hectic work days ataupun masa bawak Ash... muahahaha...

3. CUSTOMIZABLE

Source Extracted from HERE
Selalunya iolss akan mencari handbag yang senang nak disesuaikan mengikut keadaan. Removable, adjustable strap and a handle. Dan tak lupa juga front panel yang boleh iolss tukar warna untuk match my style of the day. Senang bila customizable ni, tak payah susah payah nak tukar handbag mengikut kesesuaian baju kannn???

4. MATCHES EVERYTHING
Source Extracted from HERE
Weolls ni takkan pernah tau what type of outfit yang weolls nak pakai. Sebab kadang2 berubah2 ikut mood, kadang2 kita nak pakai handbag warna biru terang tapi lepas tu bila kita dah pakai baju, macam cartoon pulak padanannya... Stylish doesn't mean neon colours or wild patterns ok? Look for more neutral colours, such as beige, brown or black and understated patterns. Klasikkk uolss dan senang nak dipadankan dengan apa2 pun.

5. DOUBLE AS CARRY-ONS

Source Extracted from HERE
Double as carry-ons, memang sangat2 sesuai untuk sesiapa yang selalu travel untuk kerja. Boleh masuk apa jer kat dalam tu untuk overnight trip, tapi besarlah bag ni kan.... at least boleh masuk baju salin dengan sepasang kasut...muahahaha...
 
6. COMFORTABLE
 
Source Extracted from HERE
Disebabkan nak nampak stailo iolss tak adalah sampai nak korbankan keselesaan ok uolss... Nasib baik, I didn't have to compromise. Sebab most of the time, handbag yang iolss pilih memang iolss sendiri rasa satisfied dan comfortable...muahahaha...dah suka biasalah macam2 boleh cakap kannn??? Since, I'd likely be carrying more weight, I wanted something that wouldn't cut into my shoulder. Cuba letakkan sesuatu yang berat dalam bag dan rasa sama ada comfy or not.
 
7. SAVE FOR DEVICES
Source Extracted from HERE
Sekarang ni semua orang dok carry gadget ke sana ke mari... Laptop lah, semakphone la...tablet la... segala jenis bagai plus pulak lagi dengan purse yang besau...ha ha ha... Yang penting handbag tu kena ada padded slots yang mana iolss boleh simpan table ataupun netbook dari senang2 jer jahanam. Carry gadget uols masa beli handbag dan test boleh muat ke tidak...bha ha ha... pastikan fit dan protected. Yang penting gadget selamat dan tak calar balar kot terkena kunci kereta ke?

Tak dinafikan iolss jenis orang yang sangat cerewet bila nak shopping handbag... makanya, memang ambik masa lama gilosss kalau shopping handbag dengan iolss... macam2 nak difikirkannya...itulah inilah...design satu hal dah tu nak features yang bersesuaian pun satu hal...muahahaha...pengsan orang yang mengikut...kalau dalam kes macam ni selalunya memang pergi sorang2 lah...takut orang tak tahan melayan dan menunggu....

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Stylish Work Bag???, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Tuesday, April 8, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

61 comments:

  1. oh yup. Kita, human, kena belajar cara nak padankan beg dengan proper outfit. Kalau tak, memang akan jadi cartooon sangat. haha XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepas sendiri pelik kenapa orang dok asyik pandang kita jer...bha ha ha...

      Delete
  2. Memang minat sangat handbag yang stylish2 ni... tapi tak kumpul pun.. hehe... guna satu2 sampai lunyai baru beli yang lain...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada orang memang macam tu, pakai sampai lunyai dan kemudian baru beli yang lain...

      Delete
  3. ada jugak sket koleksi...tapi mls nk tukar tukar...sekali tukar pkai the whole week....so tema minggu itu adalah senada...hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ikut keselesaan kita rietta sebenarnya...

      Delete
  4. PS...sangat lega bila dah pkai ricoh nie...klu x, home printer tu...terpaksa berkampung smapai tgh mlm...dah la dia xbleh kerja heavy duty,...

    ReplyDelete
    Replies
    1. RICOH memang pantas bekerja he he he...

      Delete
  5. suka beg yang besar..sboleh masuk semua barang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah kita kak senang sangat bila pakai beg besar ni...

      Delete
  6. betul setuju..suka kumpul handbag

    ReplyDelete
    Replies
    1. perempuan kebanyakkannya memang macam tu ija, suka kumpul handbag...

      Delete
  7. Suka yg COMFORTABLE tu ...
    Cantik..

    ReplyDelete
  8. haha, sama lah i allssss.. suka tukar2 handbeg... boring kalau ada 1 handbeg jer kan (ke mmg tabiat org pompuan camtu)... g keje suka yg besar senang sumbat mcm2 ;)

    ReplyDelete
  9. hehehe...makan masa nak mencari yg bersesuaian..

    ReplyDelete
  10. tak minat..huwaaa...beg hantaran kawen pun rosak mcm tu ajeee....

    ReplyDelete
  11. suka tengok orang kumpul beg..
    sendiri pakai yang sama jer kak..kalo dah selesa dok pulun sampai lenjan..

    ReplyDelete
  12. lya suka juga kumpul handbag..tpi beli bila btl2 beg tu dah rosak lunyai :D..ehh lya baru brkesempatan jengah cne sis..bz btl

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak pun busy lya... bagus2 jimat tu....

      Delete
  13. semua yang dalam gambar tu semua akak suka dik...ehem2...birthday akak bulan 6 tau...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha ha macam bagi hint jer ni kak long?

      Delete
  14. hehehehhe..kathy jenis suka beli tapi kurang pakai..tapi untuk berjal;an jauh mmg pakai handbag...suka yg besar sebab muat semua..hehehe..

    ReplyDelete
  15. ar ar betul betul betul hannis pun suka kumpul handbag, n by the way last month baru bli handbag , hihi ...n now dah pikir nak bli lagi gile kan? bagi org yang gile handbag ni memang dok pikir nak matching dengan baju je.......hannis pun x kisah branded or not yang penting macthing.....betul x kak farah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. branded or not janji sesuai dengan kita dan tahan lama dear...

      Delete
  16. Haa.. sangat dengan handbag, sama suka dengan kasut juga :D..

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah kita nurul... kasut dan handbag...

      Delete
  17. Saya pun skrg tetibe jadi handbag collector..haha..ade bag utk g keje time pakai seluar, ade bag utk time pakai baju kurung..alasan kukuh is sbb nk dgr lagu dkt hp so kene cari bag yg mudah mncapai hp dlm handbag..haha...logik x?hahah

    ReplyDelete
  18. handbag memang satu keperluan bagi akak...dulu masa beranak kecik perlu hbag besar senang nak isi brg baby...now pilih beg yg sedarhana besar ..brg penting semua ada dlm....

    ReplyDelete
    Replies
    1. orang ada anak kecik memang kebanyakkan pakai handbag besar kot kak? he he he

      Delete
  19. Replies
    1. tak kisahlah cik nor asal happy... hik hik hik

      Delete
  20. Nrl hanya ada 2 je, satu untuk pegi keje, & satu lagi pegi jalan... Dua2 pun memang pakai sampai lunyai, baru ganti... hehe ^__*

    ReplyDelete
  21. fae lebih suka kumpul kasut daripada bags hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti banyak kasut ni... show your collection dear? he he he

      Delete
  22. kalau beg besar..segala macam benda nak masukkan dalam tu..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah fiza selagi boleh sumbat mesti nak sumbat...

      Delete
  23. saya suka kumpul beg dan kasut..entah kenapa, selalu men beli gak..nak pakai, cuma satu gak..byak gak terkumpul.hahhaha

    ReplyDelete
  24. sha lebih suka kumpul flat shoes. tapi kalau beg tu selalu lah juga beli . kadang kadang tak dapat nak tahan nafsu beli beg yg cantik -.- hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang bila tengok jer gigih tahan nafsu nak beli, last2 tahan punya tahan terbeli jugak....

      Delete
  25. Suka juga tapi jarang tukar beg ni.....sekarang ni pegi opis bawa handbag coach yang dah 2 tahun umurnya. Selagi masih ok selagi tu tak tukar...hehe

    ReplyDelete
  26. saya jenis tak kisah kak..asal ada beg sudah

    ReplyDelete
  27. bawak wallet pon eden malas..

    woman sll suka la gini kan..

    ReplyDelete
  28. handbag ada 5 bijik lam almari, satu pon tak penah pakai..almaklum lah duk rumah nak guna handbag tuk apa eh?..hahaa!!..

    ReplyDelete
  29. g kerja bwk laptop je..
    g shopping bwk bag kain free beli brg tu..
    haha..selekeh betul.

    ReplyDelete
  30. Yg pnting beg lpas de anak sumbat segalanya... Hehe

    ReplyDelete
  31. banyak faktor nak kene ambil kira bila pilih handbag :D

    ReplyDelete
  32. yaya nye beg murah je..tp murah pon mmg nk pilh yg bkualiti,selesa dan cntik dipakai...hoho..

    ReplyDelete
  33. apa pon jgn tunjuk beg mahal tu semasa ke pasar dan tempat2 tak ramai orang... kerana ia menarik perhatian mereka2 yang berniat jahat

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia