Home » , , , , » Stailista Sunglasses Mengikut Bentuk Wajah...

Stailista Sunglasses Mengikut Bentuk Wajah...

Source Extracted from Google
Nak pakai sunglasses pun kena ikut bentuk wajah ok uolss??? Bukan main balun jer... ahaksss... Nanti karang nampak kelakar pulak on ourselves... Tapi kalau yang main balun tu kira nampak cun dan ok... Superb and awesome dan tak payah nak pening2 lagi dah... Macam mana tu stailista sunglasses mengikut bentuk wajah??? Meh sini meh, iolss nak kongsi sikit hasil dari pembacaan iolss di SINI

CAT EYE
Source Extracted from HERE
Sunglass berbentuk cat-eye... These go best with square face shapes, ha ha ha, tapi bukan muka petak macam Spongebob yer uolss.... sebabnya frame yang luas macam cat-eye ni membantu untuk menampakkan forehead kita lebih narrow.  Square faces are those where the forehead and the chin are proportionate. Cat-eye sunglasses adalah yang terbaik bagi mereka2 yang ada square shape face untuk menunjukkan feature wajah kita yang terbaik ok??? 

AVIATOR

Source Extracted from HERE
Bila sebut aviator ni teringat Rayban Aviator...Pergh, marvellous...memang one of my favourite giteww... ahakss... So, sunglass bentuk aviator ni, sesuai untuk semua jenis wajah... Kalau uolss ada wajah berbentuk oblong dengan dahi yang tinggi dan dagu yang narrow, aviators memang superb for uolss...sebab aviators menampakkan muka yang narrow nampak lebih full dan sememangnya edgy and sexy ok??? Ramai jer selebriti yang suka pakai aviator sekarang ni.... trending ni trending...

ROUND JACKIE 'O'
Source Extracted from HERE
  
Round oversized sunglass ni sangat sesuai bermuka oblong, oval dan square face... Anyone dare to  try??? He he he... 
CLASSIC ROUND
Source Extracted from HERE
Sesuai bagi wajah yang berbentuk angular, square, heart and oval...Bagi menghaluskan angle and definition of face.

GEOMETRIC SHAPE
Source Extracted from HERE
So the Elton John giteww...ahakss...tak pernah lagi lah jumpa orang kat dalam Malaysia ni pakai geometric shape sunglass... Yang iolss tau Lady Gaga memang suka yang pelik2 ni... tapi... dikatakan sangat sesuai bagi mereka yang mempunyai bentuk wajah bulat ok???

SQUARE FRAMES
Source Extracted from HERE
 Sesuai bagi mereka yang bermuka bulat dan oval... 

RECTANGLE FRAMES
Source Extracted from HERE
Sesuai bagi mereka yang bermuka bulat dan oval juga...hik hik hik... 

Mine??? Jap  ek... 

Source Extracted from Google
Dior Sunglass- inspired from Paris Hilton... Dah bertahun dah pakai ni dah, dan masih tip top lagi condition ok??? Haruslah cermat...total damage RM880 kot??? Kira2 now dah 14 tahun dah sunglass ni melekat dengan iolss... ada lagi satu, Rayban Aviator... he he he... tapi macam serasa nak mencari yang baru jugak ni... takkan 14 tahun nak pakai sunglass yang sama jer ye tak??? Ahakss...ini semua alasan semata2...

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Stailista Sunglasses Mengikut Bentuk Wajah... , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Saturday, April 5, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

11 comments:

  1. sejak pakai cermin mata nie dah tak guna dah sun glasses nie...hehehe...

    ReplyDelete
  2. Cik tak tahu mane sesuai kat mata cik ne..rasa nye takdak yang sesuai kut...kohkohkoih

    ReplyDelete
  3. akak pakai yg harga 880 tu ke??...itu kene jaga leklok nie..kalao x melayang je..huhu

    ReplyDelete
  4. MG pun sush nk crik spek yg kena dgn muka
    salu rembat adik punye je
    pakai kejap2 :P

    ReplyDelete
  5. muka ecah kecik n tirus.. tak sesuai pakai spect cenggini. sobsob

    ReplyDelete
  6. Sally pakai spek putih ni jela..hahaha

    ReplyDelete
  7. aviator tu cantik
    yumida xde sunglass bagai..pakai spek original si rabun jauh..hihi

    ReplyDelete
  8. Hihi cik akak sesuai guna yang mana nieh hihi
    Tak pernah pakai pon

    ReplyDelete
  9. cantik-cantik :) tapi ada satu je cermin mata. tu pun jarang pakai :)

    ReplyDelete
  10. square frames tu sesuai......akak guna rayban....rare

    ReplyDelete
  11. phew nasib sunglasses di tempat yang betul..square frame untuk muka berbentuk bulat..Ray Ban Bella edition :)

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia