Home » , , , , , , , , , , , , » Sesi Omelan: New Parking Rates!!!

Sesi Omelan: New Parking Rates!!!

Incident new parking rates kat office semalam and kisah petang semalam membuatkan iolss nak membebel pepagi ni... huhhh!!! and pheww!!! Wa kena beb!!! Macamlah iolss sorang yang kena kannn??? Ahakss... colleagues pun kena jugak.... Pendek kata, semua orang affected-lah kesan dari kenaikkan harga parking yang effective dari semalam a.k.a 1st April 2014. 

Double up the price ok??? Usually parking rates for the whole working hours antara RM 7 - 9 jer but now RM 17.00... bayangkan... kalau iolss kerja extended hours??? Sebulan mau RM 500 plus minus bajet for parking jer... berjahit!!! 

Macam terasa lebih2 pulak diaorang ni ambik kesempatan... Mengalahkan parking kat KLCC ataupun Pavi... Kalau 5 star premises or 6 star premises tu lainlah cerita kann??? Nasiblah iolss ni parking once a while jer kat parking space office tu bila keadaan memerlukan dan selebihnya parking di satu lokasi yang dirahsiakan.. ahaksss dan lepas tu kita vroom vroom together2... Kalau tak memang masaklah... Kalau gaji iolss RM7K and above tak apa jugak... Tapi kalau gaji banyak pun fikir 2 kali jugak kot? Hari2 nak spend banyak tu untuk parking... 

*Lepas ni apa lagilah nak double up the price ek??? 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Sesi Omelan: New Parking Rates!!!, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Wednesday, April 2, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

42 comments:

  1. Apa punca kenaikan? kenaikan harga barangan? Tak mungkin... Sebenarnya tak ada sebab munasabah...melainkan nak untung lebih le tu!
    Naik public transport aje le Farah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ada public transport dari rumah ke office memang dah lama dah naik public transport BM... entahnya memang melampau kenaikan tu...

      Delete
  2. perghh! cekik limpa dibuatnya ni! mengarut!! parking berbumbung pun takda mahal macam ni. Mengarut la diaorg ni letak caj dear, melampau sangat ni!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat2 melampau kenit, my colleague kena RM 19 yesterday...

      Delete
  3. Woow parking 17 henget sehari. Masak kak..masak. Melampau betul naik nye...huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sangat2 melampau kalau 5 or 6 star premises tu bolehlah dipertimbangkan lagi, ini sekadar biasa2 jer...

      Delete
  4. wah mahal giler tu kak..memang tak sanggup ler nak kuar duit semata tuk parking..500ratus tu banyak boleh dapat tau..melampau sangat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang tak adanya lar nak spend RM500 semata2 kerana parking... beli susu dengan diapers Ash lagi bagus... hu hu hu...

      Delete
  5. mahal nya..company ada elaun kenderaan ke? kena gtau kat payroll

    ReplyDelete
    Replies
    1. PB, tak ada makno eh... sendiri bayar...

      Delete
  6. nie btl2 mencekik kedarah..mahalnya

    ReplyDelete
  7. perghhh RM17 tu
    mahal giler
    apa yg sbb naik byk tu farah

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang diaorang nak naikkan ke new parking rates...

      Delete
  8. Blogwalking. Good morning :)

    Nak jemput join
    http://sayasyiera.blogspot.com/2014/04/syiera-firdauss-april-giveaway.html

    ReplyDelete
  9. woowwww....mahal gilerrrrrrrr....

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang mahal cik tapi apa nak buat kena tempuh jugak lah...

      Delete
  10. wow.. biar betul. cekik darah betul

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan cekik darah lagi dah, ini dah cekik jantung namanya...

      Delete
  11. matilah kalau hari2 kena bayar parking macam tu..kalau dah sebulan berapa...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. suku duit gaji habis kat situ jer lah nampak gayanya gamaknya...

      Delete
  12. stress kalau apa2 pun xde notice kan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah pasal kak, ingatnya dia cuma nak naikkan season parking punya rate jer...sekali alih2 sekali dengan yang berbayar hari2 ni...

      Delete
  13. Astaghfirullahalazimmm.... pergi kerja untuk bagi duit kat dorang... sampai tahap tu... dunia zaman sekarang... satu kepala RM500 free-free, dah kalau 4 orang pon dah RM2000 masuk macam tu jer... sampainya hati... bukan nak kena maintenance ke apa ker parking lot tu, macam lebuhraya... dunia zaman sekarang...
    (tak boleh complain kat persatuan pengguna ker?..)

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam serasa nak complaint juga pada persatuan pengguna ni...

      Delete
  14. macam melampau je parking rates tu..company tak sediakan parking free ke kak..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. company tak provide parking for staff fiza, kalau nak bayau sendiri bulan2 untuk season parking...sedih kan? kesian kan?

      Delete
  15. sangat melampau la.....lau gaji banyak pun habis kan parking je..sabar je laaa...

    ReplyDelete
  16. ish...mahal nak mampus..makan sehari pon takde mahal camtu..adoi garu kepala

    ReplyDelete
    Replies
    1. makan pun tak keluar duit mar sebab bawak bekal...he he he...

      Delete
  17. Perghh.. Mahal x agak... Klu de wet beli tanah buat parking aje lah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh kayo kan maria, kalau kita charge macam ni dan still ada orang nak parking...hik hik hik...

      Delete
  18. mahalnye parking.. adoi.. habis gaji separuh nak bayar parking nye hal..

    ReplyDelete
  19. Bukan company bayarkan ke parking tu...tapi mmg mahal ler...start bulan 4 semua harga brg naik....

    ReplyDelete
    Replies
    1. company tak bayarkan kak, self service..he he he.... memang pun, harga susu budak pun naik kak...

      Delete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia