Home » , , , , , , , , , » Sejak Bila Pandai Phone Berjauhan???

Sejak Bila Pandai Phone Berjauhan???


Giteww... kalau dulu sebelum ada Ash phone ajerlah yang dok dikepit ke hulu ke hilir even kalau dalam rumah pun. Tak pernah lekang... mua ha ha ha... tapi sekarang kalau dah ada Ash atau dah sampai rumah telefon ke tepi jer uolss... Kadang2 sampai phone letak mana pun boleh lupa gitewww... Ihikss... 

Sibuk dah iolss ni sekarang. Pegang semakphone ni berkala jer... Tu yang kekadang tu, telefon bunyi tak sempat angkat... telefon bunyi lambat pick up sikit reply What's App dan ada masa2 tertentu jer munculnya di social networks. Hik hik hik. Blog??? Pun samo... kalau kek umah, ada maso2 yo yang den buleh pogang semakphone ni ha. Gitewlah gayanya orang yang ada rumahtangga dan anak. Ahakss. Karang kalau iolss dok senantiasa pegang phone karang... tacing plak Abah Ash... katanya sibuk sangat dengan phone... Hati suami kena jaga ooo... Tapi jaga hati dengan ikhlas lah bukan sebab ada hidden agenda... Ahakss... Keikhlasan tu kan penting dalam setiap perkara??? 

Kisahnya, Abah Ash ada kat gym... lepas tu call-lah mummy Ash... Biasalah, tanya anak dia dan tanya mummy dia buat apa kan hujung2 minggu ni. Alaaa... macam tak biasa pulak uolsss... lovey dovey suami isteri gitew... Bha ha ha... Dah memang rutin kami kot? 

Yang mummy-nya pulak sibuk berjimba erkss sibuk mengeringkan pakaian kat self service laundry. Sambil2 layan Ash yang boolat mata dia nengok dryer tu spin pakaian. Amaze sangat kot dengan keajaiban dryer tu??? He he he... 2 kali Abah Ash telefon. Tapi mummy Ash tak perasan. Masuk kali ketiga baru perasan dan pick up. 

Abah Ash: 
Assalamualaikum, hai sejak bila phone pandai berjauhan dengan anje ni??? 

Mummy Ash: 
Wsalam, sejak ada anak. 

Abah Ash: 
Pelik betul abang bila phone dah pandai jauh dengan anje ni. Biasanya tak pernah berenggang. (sambil berseloroh dan gelak2 menyakat)

Nampak tak? Nampak tak permainannya di situ. Mua ha ha. Nampak sangat semakphone ni sahabat setia. Tapi sekarang tidak lagiiii... (ye ke???)... Ha ha ha... Abah Ash dah faham sangat dah... Dari kenal sampai kahwin sampai ada anak... semakphone memang tak pernah renggang dari iolss and he knows Mummy Ash ni memang banyak sangat urusan dengan phone. Terutamanya blogging. Tapi tak adolah sampai abaikan rumahtangga giteww. Kita kena taulah set-kan batasan kita sendiri dan manage timing kita tanpa mengabaikan tuntutan lain. Alhamdulillah, he understand mummy Ash punya passion memang into blogging dan support fully sebab dia dah tengok progress dan juga apa yang blogging contribute. ^_^... 

*Tapi betulkan??? Once dah ada anak... phone kita memang dah akan berjauhan dengan kita tak seperti sebelumnya. Hua hua hua. Ulit anak lagi syok dari ulit phone kann??? ^_* 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Sejak Bila Pandai Phone Berjauhan???, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Sunday, April 27, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

22 comments:

  1. Hahaha anje gitu
    Sweet sangat lah dear
    Cik akak kalau kat kmpg layan anak sedara hp tolak tepi dulu
    Malam bok nak mencari hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. uhuksss nak buat cam mana cik akak dah memang panggilannya macam tu... bha ha ha... seronok dan leka kan layan bebudak?

      Delete
  2. Amboi...lupa terus dgn semakpon...tp mmg seeloknya kan..utamakan famili dulu...tp blog jgn d lupakn...

    ReplyDelete
  3. Betul la tu. Ulit anak gomol gomol eii geram. Ulit tepon dapat apa. Kalau rosak krna kluar duit lg.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi hi hi, mintak dijauhkanlah semakphone rosak... susah ooo...

      Delete
  4. betul... Kalau kat umah tu ada anak n suami.. Blog ntah ke mana.. Tapi hp tetap ada berdekatan jugak.. Takut emergency..

    ReplyDelete
    Replies
    1. blog masih ada cumanya tengok masa jer...

      Delete
  5. Betul tu Farah ..Lya pon mmg camtu la ..
    Biler dah ader anak ni mmg sibuk ngan anak2 tak sempat nak layan phone la ..
    Kadang2 nak bls SMS pon tak sempat apalagi nka gayut2 kat phone huhuhu ...

    ReplyDelete
  6. hehehehe..tak di nafikan..baby first..hehehehe..

    ReplyDelete
  7. Assalammualaikum...farah,

    setuju dengan entry nie.. keluarga is first yer tak?.. anak2 no.1 ..

    mselim3

    ReplyDelete
  8. Kalau asyik dgn semakphone my hubby dah jeling tajam....huhu

    ReplyDelete
  9. Betul3....anak perkara utama...hehe

    ReplyDelete
  10. Betul akak.. anak paling utama.. farah pun kat umh mcm tue la.. =D

    ReplyDelete
  11. same gak dengan fiza kak..lepas kahwin handphone ketepi sudah..hihihi

    ReplyDelete
  12. assalamualaikum farah...sweet kan..:)

    ReplyDelete
  13. Sama la kak.. X smpat aje nk angkat.. Hehe

    ReplyDelete
  14. Hahahahaha... cian fon 'pintar' tu hahahahaha..dah di dua dan tiga kan sekarnag... :D

    ReplyDelete
  15. Anak ni memang buat mummy tukar 360 deg kan ...hehe...Tak pe bagi chance Ash umur 15 tahun....hehe Eh? Apasal asyik menyebut 360 deg lagi tadi ni hehe

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia