Home » , , , , , » Sandal Murah Sandal Basahan???

Sandal Murah Sandal Basahan???

Bha ha ha, dah jadi macam pantun pulak bunyinya tajuk tu... Ini semua cerita pasal sandal murah yang iolss rembat, eh tak rembat, beli...rembat tu kalau beli tak bayar...ahaksss... sila jangan salah gunakan penggunaan tatabahasa dan maksudnya, nanti maksud boleh tersampuk jadi lain... Ekekekekee.... 

Malu ke nak pakai sandal murah2 or dalam erti kata lain tak ada jenama??? Ok, ok, tak dinafikan ek, iolss mengaku yang iolss peminat setia hidung (NOSE), VOIR, HUSH PUPPIES and bla bla bla... SCHOLL pun ada jugak... tapi asal namanya kasut, asal namanya sandal...asalkan iolss berkenan pada pandangan mata dan hati...bha ha ha, iolss boli yo... Tak kisahlah branded ke tidak...Janji iolss berkenan, suka, selesa dan tahan lama memakai. Tapi ada juga sesetengah orang nak yang branded ajo... Den tak kisah yo... Janji divalicious... divalicious dalam pengertian iolss sendiri...bukan pengertian orang lain... 

Tertarik pulak pada si Emerald Green ni... alaaa buat santai2 ok what??? Tak dosa kot rasanya pakai sandal murah??? Setakat buat gi supermarket, gi office hari sabtu, lenjan ke sana ke mari yang berdekatan atau acara2 santai... tak ada masalah kot??? Harganya??? Cuma RM 30 hinggit sahaja.... Ekekekekee.... Tapi worth the price kot? sebab tapak tebal, jahitan keliling, and bila uolss pakai akan terasa taraf2 SCHOLL giteww... ekekekeke.... ni tak rasmi lagi ni... tunggu Sabtu ni rasmikan... 

Seriously for me, design yang diva pada pandangan mata iolss, dan kualiti yang bagus menjadi keutamaan... Orang kata biar alah membeli, menang memakai, kekadang kalau dok beli yang mahal2 pun, kalau nak tercabut, terkopak dan tertanggal segala bagai akan jadi jugak... Ekekekee...sebenarnya bergantung kepada si pemakai.... Murah ke mahal ke, yang penting macam mana kita memilih sebagai pengguna... Sebenarnyalah kannn, bagi iolss, dalam kita shopping ni, kalau kita pandai pilih dan bijak memilih ada sense dalam memilih dan tau menilai kualiti sesuatu barangan tu, tak jadi isu pun barang tu mahal atau murah. Kalau dok beli yang branded tapi still nampak tak segaris dengan usia atau nampak tak sesuai atau tak tahan lama pun tak ada guno jugak... Buatkan duit melayang dan terbang begitu sahaja...Terasa ralat dan rugi kot... Ekekekeke...

Tapi, apa2 pun itu hak individu dan pendapat masing2... Ermm, uolss cam mana? Malu ke nak pakai sandal murah2 macam iolss ni??? Takut jatuh standard ke??? Jatuh standard kat dunio ni takpo milah oii, jangan jatuh standard depan Allah, payah nak menjawab... Uhukss.... (peringatan yang iolss selalu bagi pada diri sendiri)....

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Sandal Murah Sandal Basahan???, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Monday, April 21, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

67 comments:

  1. sandal kenit lagi murah dari yang di atas ni dear hehe. Asal muat disarung dan tak licin berjalan ok saje hehe. Yang penting pakai ngan stokin baru ok (^_^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo kenit memang pakai dengan stokin ek? hari tu tak adalah belek dan perasan sangat...ekekekeke...ni bila nak turun PJ ni... wink wink, boleh kita outing jap...

      Delete
  2. samalah dik an sis...tak pandang pada jenama...janji kalau sedap mata memandang...hati dah kenan...terus hambik hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. janji pada akak, design mesti meletopss and divalicious....

      Delete
  3. kak farah.. seyes iman ckp sandal DR. CARDIN lawa n sedap tapak dia. dah berangan2 iman nk beli

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke iman, ni yang nak tengok ni... hik hik hik...nanti akak cuba tengok...

      Delete
  4. sandal tu murah xper asalkan selesa kaki kita memakainya...ahaks...

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum Farah, sheila suka sangat pakai sandal. rasa selesa dan tak kisahlah jenama apa pun. hehe kalau dah cantik tu, memang pakai sampai rabak jadinya. hihiiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam sheila, betul kalau dah berkenan, memang akan lenjan cukup2....

      Delete
  6. akak mmg suka design cam gini,
    kena jer dgn baju apa yg kita pakai ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. cantik kan kak? terpikat dan terpukau sekejap masa tengok diaorang display sandal ni....

      Delete
  7. alaaa... sy pon pakai kasut xbranded...selipar rm10 pon bedal hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. selipar rm10 tu bawak masuk kampung dan jalan yang berlecak tak adalah rasa ralat sangat kannn? hik hik hik...

      Delete
  8. My sandal semua around RM20 je hehe

    ReplyDelete
  9. husna pun slalu kalo beli tak tgk pun brand sgt yang penting cantik dan mampu,, beli je.. dan yang penting tahan heheheh kann

    ReplyDelete
    Replies
    1. pada akak design dan ketahanan tu yang penting tu....

      Delete
  10. Saya pakai sandal Rm5 je wat jalan... Mak sy kata... Mahal2 wat pe.. Nk lapik dan letak kt kaki je... Hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi hi hi, asalkan ada sandal dan selesa ye tak?

      Delete
  11. Yag penting tak sakit kaki pakai :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha tu salah satu faktor jugak tu kak fuza...

      Delete
  12. Huhu cik akak pakai paling mahal pun 50 ringgit ke atas hihi
    Selesa pakai yang murah je hahaha
    Maklumlah seminggu pakai dah putus
    Ganas kan cik akak

    ReplyDelete
    Replies
    1. uik, seminggu pakai dah putus, takut pulak farah membacanya cik akak, seriously ganas betul ni... hik hik hik...

      Delete
  13. Cantik emerald green tu, baru ni kak pun beli wedges rm29.90, tapi sakit skit bila pakai lama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wedges supposely tak sakit kak, hurmm, maybe material dia kot? cantik kan emerald green? *_^

      Delete
  14. betul2, asalkan selesa je, murah ke mahal ke tak kisah :)

    cantik sgt colour emerald ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak pun dah terpikat dengan emerald green gitewww...tu sebabnya beli jugak....

      Delete
  15. Lol.. No such thing as 'standard' to myself. I mean, it's my own thing so who cares kan? Haha. To be frank, most of my things aren't branded at all. I go for designs, not brand. Haha.. But once in a blue moon tu adalah beli barang dengan brand yg gah. Just that in my life. there's no such thing as 'jatuh standard' when we put on unbranded stuffs.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup actually there's no such thing as 'jatuh standard' when we put on unbranded stuff dear, tapi ada sesetengah orang think like that...hik hik hik....

      Delete
  16. Assalamualaikum Farah. Ibu memang suka pakai sandal sebab selesa. Tak kisah soal jenama atau harga. Yang penting selesa dan cantik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam ibu, wah lamanya tak nampak ibu. rindu kat ibu. betul tu, yang penting selesa dan cantik.

      Delete
  17. jom singgah ke portal hiburan terbaru ---> http://syokbah.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. In Shaa Allah, nanti iolss singgah yer...

      Delete
  18. Zumal pula pakai selipar jepun jew. Hehe :)

    ReplyDelete
  19. janji sedap dipakai dah berbaloi kan kak

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu dear, janji sedap dipakai dan berbaloi....

      Delete
  20. ok la tu janji kita selesa kan....

    ReplyDelete
  21. Wani pakai scandal je gi kuliah , seharusnya lah . Gi kuliah mana boleh pakai kasut heel 4 inci :D
    Pakai je kasut atau selipar apa-ii walaupun murah . Ikut keselesaan individu tersendiri .

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah ye ke wanie, zaman akak dulu tak boleh pakai sandal pergi kuliah... untungnya boleh pakai sandal gi kuliah....

      Delete
  22. ok je murah ke mahal at least selesa pakai ye dak?
    yang penting benda murah bila dipakai nampak mahal.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup babe, nampak mahal tu penting tu, trademark tu, bha ha ha...

      Delete
  23. Kita pun tak kisah farah..as long as confortable a& cantik pada pandangan kita, rembat aje..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup betul tu dear, maknanya kita ni kategori yang tak memilih sangat...hik hik hik...

      Delete
  24. Brand tak penting akak.. yg penting selesa.. =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup keselesaan yang paling utama farah....

      Delete
  25. tak kisah lah dear nk branded atau x.. janji kita selesa kan... kak Alycia pun bedal jer sandal yg rm 10 tu hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah kak alycia, setakat basahan dan buat santai2, takkan lah orang dok sibuk nak tanya brand apa kannn???

      Delete
  26. akak pakai BATA je yg paling mahal..tu pun jarang-jarang, selalu time nak raya je..hihihi..apa-apapun barang murah dan mahal ada pro and kontra memasing kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak, masing2 ada pro dan contranya...

      Delete
  27. tak apa murah janji selesa di kaki sudah hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu lya, murah tak kisah, janji selesa... dan design meletopsss....

      Delete
  28. kak MV enis sarung barang murah yg penting selesa..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup keselesaan tu lah yang diutamakan....

      Delete
  29. ecah tak kesah mahal ke murah..yg penting cantikkkk n ecah suke..hehe..

    ReplyDelete
  30. pada saya, yang utama adalah keselesaan ketika berjalan..kalo ikut saya pilih kasut memang vevulu..pada saya murah takde masalah pon, janji selesa..tak cun pon takpe..ada i kisah..kih3

    ReplyDelete
    Replies
    1. iolss jenis yang lambat dan leceh memilih kasut, siapa yang follow memang tak tahan ler mar... hik hik hik, iols pulak tak boleh, mesti nak cun jer medang...hik hik hik...

      Delete
  31. akak memang cari yang murah dan selesa dipakai.....

    ReplyDelete
  32. tak kisah harga, asalkan selesa :)

    ReplyDelete
  33. alahai...kite pakai selipar cap gajah je...murah sgt...ok je...hehehe

    ReplyDelete
  34. Asalkan selesa,tahan lamadah memadai kak :)

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia