Home » , , , , , » Pisang Rebus

Pisang Rebus

Source Extracted from Google
Ok, gambar pisang rebus ni iolss pinjam dari Google ek? Pisang rebus??? Uolss pernah buat dan makan tak??? Sedap ek rasa??? Dan terilham nak buat entri hari ni sebab hari tu iolss nampak kat Instagram Pak Nil kat sini ha... 


Bila iolss yang tak pernah jumpa dan makan ni ternampak gambar ni terus jadi tertarik dan terus tanya mama iolss... Bha ha ha... jakun tak iolsss??? Kesian tak??? Kesian kannn??? Tak pernah makan, tak pernah buat dan tak pernah jumpa baik ngaku dengan jujur kann??? Tak payahlah nak buat2 cerita mengaku pernah segala ye tak? Hi hi hi... 

Mama iolss cakap masa dia kecik2 masa zaman Jepun dulu, arwah nenek iolss selalu buat dan memang rasanya sedap. Bila dengar explanation mama iolss tu terus terasa nak cuba makan pisang rebus ni. In Shaa Allah, In Shaa Allah... sekiranya ada ruang ada masa akan diusahakan buat. Lagipun bukan susah sangat kann??? Rebus jer pisang tu and then sediakan cicah or sparring partner dia kelapa... Kannn??? Menu yang simple dan mudah jer ni... Hik hik hik... 

*Uolss yang pernah makan tu, kongsi2lah dengan iolss pengalaman dan rasanya... boleh kann??? Tak baik kedekut ilmu tau... erkss ada kena mengena ke kedekut ilmu dalam context ni??? Bha ha ha... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Pisang Rebus, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Friday, April 18, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

31 comments:

  1. ppeerrghh..sdap ni Farah..lagi best kalau buat pengat

    ReplyDelete
  2. tak pernah buat..tapi pernah makan.. makan kat flora cafe.. yummeh sangatttt
    u try lah buat babe.. hehe

    ReplyDelete
  3. sedappppp...dulu arwah opah selalu buat!

    ReplyDelete
  4. x pernah buat dan x pernah makan...hehehehehe

    ReplyDelete
  5. atok selalu buat dlu pisang rebus nie,selalu akak cecah ngan gula jerk...

    ReplyDelete
  6. seriously kenit tak pernah buat atau dengar atau rasa pisang rebus ni Farah. Ni 1st time baca ni! hehe. Apa rasanya yek? Hurmmm

    ReplyDelete
  7. sdapnye...selalu makan. sebab tanam pisang kat rumah,hehe

    ReplyDelete
  8. kecik2 dulu mak sellau buat bekpes ni.. dulu kecik2 x reti appreciate.bila da tua ni asyik teringin je

    ReplyDelete
  9. Dekat KB, MIL selalu rebus je..sedap wehhh..kalo dkt Perak, lenyek pisang tu mcm nk buat lepat pisang, tapi dleperkn atas daun pisang then tabur dgn kepala parut, lipat, & bakar dgn kepanasan sederhana..sedapppp jgk..hoho..to kene ade jenis2 pisang tersendiri...kiki

    ReplyDelete
  10. adoiii kak..zee pon kempunan dah dua tiga minggu ngan pisang rebus ni..
    last week try buat tapi tak jadi sebabnya pisang muda sangat...lama dok rebus pon still keras jugak..
    minggu ni kena carik pisang lagi jawabnya..

    teringin ni pon sebab teringat kecik2 dulu selalu makan... lagi lembik lagi sedap kak..manis rasanya... tabur skit gula pasir...perghhh..
    mak2 dulu memang leceh ni la bagi kat baby yang baru belajar nak makan..
    takdenya puree2 cam sekarang..

    ReplyDelete
  11. Pernah mkn ms arwah ayah akk ada.. pas dia xde, kami adik-beradik xpernah makan lg huhu..

    ReplyDelete
  12. alahai kak meleleh dh ayaq liuq ni ha,...

    ReplyDelete
  13. sedapnye..dulu2 selalu mkn
    dah besar skrgt ni jarang mkn
    blh try bila weekend nanti
    kena cari pisang di pasar...selamat berhari jumaat
    menabung nuff sini - yes 4g

    ReplyDelete
  14. Pisang rebus tak pernah, kalau pisang bakar ade.. :D

    ReplyDelete
  15. so far tak pernah makan lagi......

    ReplyDelete
  16. Memang sedap farah, dulu dok kt kg selalu makan, rasa teringinlah pulak bila tengok gambar kat atas tu...

    ReplyDelete
  17. ari tu ada mil buat pisang rebus..iols baru balik dr kampung
    tgk2 ada 2 ketul pisang rebus..iols x mkn lah..rugi pulak x makan
    nti ada rezeki jpa pisang rebus ni iols try mkn sodap ke idok

    ReplyDelete
  18. saya tak pernah makan pisang rebus camtu..dengar2 orang cite adalah. sbb mak saya tak pernah pon buat pisang rebus. biasa pisang ni, buat pengat,buat lepat, goreng, jemput2..

    ReplyDelete
  19. Nenek dengan atok akak selalu cerita diorang makan masa zaman jepun dulu Farah. Tapi, sekarang nie diorang tak pernah buat lagi. Nak kena belajar juga. Pisang jenis apa, yang muda ke, yang dah masak kental ke, atau yang dah masak tahap cekodok ke... Yang Pak Nil makan tu kat RnR mana ekk?

    ReplyDelete
  20. Pisang rebus makanan Mia masa zaman budak2 dulu....sekarang ni dah lama tak makan...kalau nak makan pun mesti yang mak rebuskan...hehe kalau rebus sendiri cam tak sedap jak....padahal rebus jak pun kan :D

    ReplyDelete
  21. tak pernah makan jugak..ni pun baru first time dengar..kira jakun jugak ni..huhu

    ReplyDelete
  22. Memang selalu buat. Sedap ni. Makanan masa kecik2 ni. Makan macam tu je or cicah gula/madu kalau pisang tu xmanis.
    Sedap tu

    ReplyDelete
  23. ahkak dr jaman bebudak smpi jaman mak budak..masih makan pisang rebus...sedap mkn sejuk2..tp ada org tak makan klu dah sejuk...ahkak makan bila dah sejuk..siap simpan dlm peti ais lg

    ReplyDelete
  24. Lama pula x mkn pisang rebus or pisang bakar dan salai..

    ReplyDelete
  25. masa kecik dulu pernahlah juga merasa makan lempeng pisang tu

    ReplyDelete
  26. Tak pernah pulak makan pisang rebus ni..sedap ke yunk?selalu makan pisang salai je..tak sama kan..haruslah...heahahaha

    ReplyDelete
  27. tak pernah makan.. boleh cuba nuat ni.. nampak cam sedap

    ReplyDelete
  28. Dah lama tak makan gulp ! sedapnyaaa :)

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia