Home » , , , , , , , , , , » Permainan Laser Tag...

Permainan Laser Tag...

Source Extracted from Google
Bha ha ha, seriously iolss biasa dengar jer dan tak pernah ambik port pun apo bondo eh laser tag ni dan sendiri pun tak pernah mencuba... Jadi Bro Framestone telah membuka minda iolss untuk buat research (poyo gila nak buat research bagai kannn) nak fahamkan betul2 tentang laser tag ni... Mesti uolss ada yang pernah try main laser tag ni kann??? Iolss baru jer nak kenal2 dan berjinak2 ni... 

Sekali tengok, dua kali tengok...dah macam Counter Strike pun ada...muahahaa... dari pemahaman gambar di atas, game ala2 Counter Strike atau Paint Ball kot??? cumanya bezanya pakai cahaya laser... So tak sure, jangan buat assumption sendiri kannn??? Meh kita selami serba sedikit tentang laser tag ni... 

APA ITU LASER TAG???
Laser tag merupakan satu permainan yang diadaptasi daripada permainan video yang ber-genre kat perang... Biasa dengan budak2 kecik dok main game cam counter-strike (fuyoo tepat tekaan iolsss), battlefield, medal of honor...lebih kurang cam tu laa... So game ni, uolss kena plan strategy perang uolss dan macam mana uolss nak build team work uolss dengan team member yang lain... Untuk bermain game ni, uolss akan diberi satu suit pelindung yang akan detect signal laser sekiranya ditembak dan selaras senapang laser untuk menembak.

8 SEBAB KENAPA LASER TAG ITU MENYERONOKKAN DAN COOL

1. Sebuah permainan yang selamat dan tidak menyakitkan tubuh badan. Boleh dimainkan oleh semua lapisan masyarakat.

2. Boleh dimainkan secara berkumpulan dan juga individu. Cara pembahagian team tu, ikut uolss.

3. Boleh dimainkan bersama rakan2, ahli keluarga atau sesiapa sekalipun. Ahakss..Ash tak boleh lagilah... Haaa...inilah masanya uolss nak tembak geng2 uolss dengan cara selamat...he he he...

4. Melatih uolss dengan membina team dan strategi untuk berperang.

5. 1 game indoor yang terbaik dan menyihatkan and yang gempaknya...tak perlu beli apa2 equipment untuk bermain game ni...

6. Game ni memang terkenal di serata dunia...ahaksss, akak lah yang ketinggalan ni...

7. Laser Tag Warzone start operasi after waktu kerja dan sekolah...so for those yang gila2 nak release tension, main laa game ni...memang hilang stress uolss katanya... Amacam??? Ada bran??? Ha ha haa... 

8. Game ni kebanyakkannya dimainkan oleh orang yang FUN, COOL dan SMART... So kalau uolss rasa uolss orang dalam kategori ni... haaa...joinla... takkan nak straight jer life kannn??? have fun!!! *_^

SUMBER: SINI    

*In Shaa Allah, kalau tak ada aral melintang...iolss akan muncul di Laser Tag War Zone tu ek... hik hik hik...

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Permainan Laser Tag..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Wednesday, April 9, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

49 comments:

  1. Ok jom sabtu nie....

    www.broframestone.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. In Shaa Allah Boss!!! Ha ha ha.... Kalau tak ada aral melintang, muncul lah tu kat situ nanti...

      Delete
  2. ada jugak adik cerita pasal laser tag nie..tapi cara permainan tu tak tau pulak macam mane..

    ReplyDelete
    Replies
    1. main tembak2 kak, macam counter strike...he he he...

      Delete
  3. mcm best je gama ni farah.. x pernah cuba lagi ler !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Farah pun tak pernah cuba lagi kak, Saturday ni baru nak cuba In Shaa Allah...

      Delete
  4. cambest je kan..kalau berkesempatan main ni seronok jugak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah yang rasa macam nak cuba...tapi kalau bawak Ash jadi tukang tengok jer lah...

      Delete
  5. TERINGIN NAK MAIN..AKK NANTI KITE MAIN SME2..HEHE

    ReplyDelete
    Replies
    1. In Shaa Allah Nad, kalau ada rezeki nanti kita main sama2... he he he...

      Delete
  6. uiiii akk lg kolot gamaknye..bace jek dh blur...tak penah dengau langsung hahaha
    zaman game2 nih dh lama berkubur farah..mak2 cam akk ni main masak2 je la kat dapo :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. main kat dapo tu kita expert kan kakkkk??? ha ha ha...

      Delete
  7. tak penah cik main ne....nampak mcm best je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Farah pun tak pernah main cik...tu la nampak macam best kannn?

      Delete
  8. Replies
    1. dari first akak dengar nama game ni pun akak rasa macam menarik maria...

      Delete
  9. Replies
    1. penampakkan gaya macam seronok cik akak...

      Delete
  10. pnh main ni..bez jgk..tp byk bglak ja kjar mber.hihi

    ReplyDelete
  11. best nye dapat main lasertag.........bla nak ajak nie

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha ha, In Shaa Allah...who knows kann?

      Delete
  12. Baru tau ada games macam ni...yg tau...laser tag masa team bola Malaysia vs Indonesia dulu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah lama dah game ni ada, tapi iolss tak ambik port pun... now baru nak kenal2...

      Delete
  13. Lepas ni berlaser tag la orang tu kan huhuhuu

    ReplyDelete
  14. wowww best best.kalau sy nk main kt mValley tu jer lh kot?senang nk pegi hehe

    ReplyDelete
  15. Replies
    1. tapi yang ni macam menarik untuk riadah ni kak fuza...

      Delete
  16. 1st time dgr game ni. blh try2 main dgn anak buah. sure riuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. pergilah yumida dekat the laser tag war zone...

      Delete
  17. teringin nak main game ni tapi x de geng huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kawan2 belajar dear? mesti ada yang minat ni...

      Delete
  18. Laser jet tahu ler...atau laser tapi laser tag baru tahu nie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha ha, laser jet printer kak? lain kak tak sama ni...hik hik hik...

      Delete
  19. boleh juga nih, seperyinya bagus permainnnya,, salam kenal :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal juga, terima kasih ya sudi mampir ke sini...

      Delete
  20. first time Ros dengar.. ketinggalan sikit . hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak pun somewhere end of last year kot baru dengar ros... he he he...

      Delete
  21. wahh lepas nie main laser tag pula ^_^ macam2 tapi pasti menyeronokan

    ReplyDelete
  22. huahua baru tahu selepas bc entry ni.
    sungguh ketinggalan kan.

    ReplyDelete
  23. Mmg tak masuk lsngsung dlm line okje ni Farah

    ReplyDelete
  24. Oh baru tahu, kat miri ada tapi x pernah pergi hehe

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia