Home » , , , , , , , , , , , , » Fresh Fruit Tart

Fresh Fruit Tart


Yesss!!! Akhirnya iolss berjaya juga mencuri masa untuk siapkan dessert ni semalam... He he he... Barang2 memang dah beli awal sedari Jumaat... Tapi Sabtu busy-lah pulak... Ahad pun busy jugak... Semalam... yup which is yesterday... selepas balik dari berjimba akhirnya berjaya juga mencuri masa selepas Ash memang flat keletihan... Hew hew hew... Pandai mummy ye tak? Atur strategi nak buat kerja... bagi Ash penat2 dulu bersuka ria lepas tu baru mulakan tugasan di dapur. 

Rindu dengan aktiviti2 macam ni sebenarnya, sebab sejak ada Ash agak terbatas sedikit... Walaupun ini adalah aktiviti rutin mingguan iolss sebelum Ash ada. Makanya, bila dah ada Ash ni kenalah pandai curi masa juga. Hurmm... memang agak tide dan terkejar2 tapiiii kita yang buat dia kann??? bukan dia yang buat kita... so pasti ada jalannya. 

Resipi bukan dari iolss sendiri sudah semestinya... Ahaksss... kali ni iolss follow Abang Mat Gebu kita punya resipi di SINI ^_*... So uolss, kalau nak cuba boleh juga... klik jer kat words SINI tadi tu... akan terus redirect uolss ke resipi Fresh Fruit Tart ni... 

Susun buah pun kelam kelibut disebabkan nak kejar Ash... bha ha ha... tepi tart yang pecah sikit pun ada disebabkan ganas sangat... kita kasi close up sikit... 


Ha giteww gayanya.. Susun asal ok jerlah... ahaksss lagipun bukannya nak jual atau sesiapa order... Gulp.. order??? Ahaksss sangatlah perasan adanya. Sila letakkan kedua2 tangan di atas bahu dan pusingkan bebola mata uolss. Sebagai tanda meluat dan menyampah dengan ke-poyo-an iolsss. Bha ha ha... 

Part mana yang pecah tu??? Hu hu hu... kejarkan masa dan kejarkan Ash punya pasal... Lihatlah di bawah ini... 


Nampak tak tepi2 tu??? Bukan satu atau dua, tapi adalah a few biji yang jadi kes sama macam ni. Yang pecah2 atau QC tak pass ni, kita makan jer kat rumah sendiri. Yang cantik2 dan molek2 kita bawak pergi office hari ni. Ha ha ha... Gaya mesti ada... La la la... Tak adalah uolss, malulah nak tunjuk yang pecah2 tu kat colleague... ekekekeke... takkan nak bagi kawan2 makan yang dah pecah2 pulak??? Poyo jer lebih kannn??? Dah susun cantik2 dah goyang2 dalam kereta pun pecah gak sikit... Sama jer pun pusing2 kot mana pun... lol... 

Ke rapuh sangat kulit tu iolss buat... erkss... tapi kira oklah kannn??? Even first time buat tapi menjadilah jugak... Ekekekeke... 

*Agak2 ada talent bukak bakery tak iolss ni??? Muahahaha... Oh tidak... sila pengsan... dushhhh.... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Fresh Fruit Tart, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Tuesday, April 29, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

56 comments:

  1. hahah.. kelakar la kak farah nie.. anis pon bace sambil gelak2..hihi.. alaa jd la tu.. berbanding anis yg tak reti nie..hahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. uiksss, kelakar ek akak, (sambil garu2 kepala yang tak gatal)...ha ha ha... janji ada rupa dan boleh makan oklah kann???

      Delete
  2. sedapnya....nak ler satu....hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni nak kira macam mana ni? nak pos ke nak by hand ni? he he he... ala, malulah kak, tak expert lagi...

      Delete
  3. Nyam... Nyam pasti sedapnya.... Share it please....

    ReplyDelete
  4. fuh! tunggu kenit coti tanpa gaji baru leh ngadap benda ni hehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. uik, naper nak kena tunggu coti tanpa gaji tu kenit?

      Delete
  5. haha sis nie kira ok la tu..menjadi syabas :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kira ok ek lya? he he he, thank you thank you...

      Delete
  6. asal sedap kak..takpelah pasni dah pakar buat mesti cantik je buat :)

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. favourite saya jugak, tak larat dah asyik nak ulang alik membeli jer, sebijik dah 3.50 kot rasanya, kalau beli 10 tak ke dah RM35.00??? Baik belajar buat sendiri kalau dah suka sangat kann???

      Delete
  8. assalamualaikum
    anum singgah sekejap
    sory x sempat nak baca entry
    bz ngan thesis arghhhhhhh pening2

    ReplyDelete
  9. wahh, akk suka sgt ni... pandainya buat ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. farah pun suka kak, alaaa...baru belajar2....

      Delete
  10. sedap ni farah..jiran saya pernah bagi..nak buat sendiri memang tak reti

    ReplyDelete
    Replies
    1. cubalah mar, ikut resipi abang Mat Gebu tu, follow jer step dia...

      Delete
  11. Wah....sedap....sedap....tak bagi test tak percaya sedap hehe....baik bagi sedulang dua...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedulang dua ek? hurmm, nak kena hantar tu.... tak apa2 alamat ada...hik hik hik...

      Delete
  12. yeay.akhirnya bjaya juga curik masa nyiapkan ye :)
    ok la xlist hasil air tgn sendiri kan.next time myb x pecah2 dah kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hopefully next time dah tak pecah2 lagi dah... hu hu hu...

      Delete
  13. wah ... terlioq! mmg suka dengan tart.. janji ade bunyi tart mesti suka punya! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah pecinta tart sejati ni... hik hik hik...

      Delete
  14. Replies
    1. cik nor, belum rasa dah tau sedap ke? hu hu hu...

      Delete
  15. PRACTICE MAKES PERFECT KAN.....UNTUK AKAK XDE EH?

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboiii, bosar eh, CAPS LOCK semua gitewww.... ini penegasan ni penegasan...ahaksss sentap... lol...

      Delete
  16. Assalam Sis!!! lama tak singgah sini.... kalau boleh jengah pun sekali dua dulu, tapi tak boleh komen... blog tak load habis... komen box tak keluar... (due to some intteruption recently)... Nah, hari ni dengan gembiranya boleh BW sini :D hahahahaha

    pasal tart tu...wow... kreatif... untung la officemates...hahahahaha... :D
    saya paling suka tart nenas... hantu...musim raya jer lah kalau nak makan..hari biasa tak mencarnya...hahahahaha... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tart nenas ada kat rumah brother tapi yang beli punya lah...bukan buat sendiri...hik hik hik...

      Delete
  17. kalo dpt rase ni pun syok jugak nie..kekekee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak, cam ada hint2 nak suh hantar jer tu...lol... sudi ke nak makan babe air tangan iolss ni?

      Delete
  18. Assalamualaikum farah, rajinnyanya mama Ash ni. teringin nak belajar buat kuih atau kek. hehe singgah menabung darlie sini ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam sheila, tak apa lepas bersalin boleh jer kalau nak.... thank you sheila, nanti farah singgah kembali dan tabung balik yer? ^_^

      Delete
  19. uolls sangat kejam!! ok i nak request ni jugak selain dari kari uolls tu okehh.. hehheehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. he he he, boleh boleh boleh, no problem babe... hik hik hik, tapi tak sedap tak tau tau...aiyorkkk...tak tau... he he he...

      Delete
  20. akak buzy mmg xsempat nk wat ni - tp minat jugak insyaalllah akan cuba lakukan
    tahniah Farah -

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, thank you kak, he he he, walaupun pecah2 tapi still boleh makan gak kann???

      Delete
  21. Siapa yg beruntung. Officemate Farahlah. Dpt makan free lagi
    Kakak dpt tengok aje jadilah..

    ReplyDelete
  22. sekali je aida pernah buat tart ni, kerjasama dgn adik & kakak. tak pernah buat sendiri!

    ReplyDelete
  23. alaaa.. x berkesempatan lg nak buat.. acuan xde..
    jeles plak tgk akak buat.. husna suka tart telur..hehehe..

    ReplyDelete
  24. Wah buzy mummy with her yummy tart..bestnya dear...kita memang suka makan tapi tak tau buat..he..he

    ReplyDelete
  25. Aduhaii..rasa fresh je nampak..rasa mesti sedap gile kan..nak pergi cari jugak lah nanti...hehee

    ReplyDelete
  26. akak, sekali pandang memang nampak perfect la..
    teror gak la tu..sama jerk dengan kat kedai..
    zee pernah buat sekali tapinya kulit tuh jadik keras..hahaha
    next time kalo buat lagi sila antar sini sikit..hehehe..terliur nih..

    ReplyDelete
  27. Nampak menarik dan menyelerakan laa... berseni juga farah nie yer... :D

    ReplyDelete
  28. awwwwwmmmmmm dapnyerrrrr hehehehe..

    ReplyDelete
  29. Dulu selalu jugak buat, siap ada jual lagi..pastu bila selalu outstation, lelama malas lak..hiihihih

    ReplyDelete
  30. boleh meniaga ni.. mesti laku sebab nampak yummy :D

    ReplyDelete
  31. Menarik sis....pasti enak rasanya walaupun pecah2....

    ReplyDelete
  32. Post kat sabah .... nak tahu rasa dia sedap ke tak....hehehe
    sikit lagi dah boleh buka bakery ni :D

    ReplyDelete
  33. best part adalah memakan buah....feveret habis.

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia