Home » , , , , , , , , » Catuan Air Diteruskan!!!

Catuan Air Diteruskan!!!

Source Extracted from Google
Baru nak happy2 I like to move it move it kat entri INI ... yelah bila dah bagi dari sumber2 berita kan dan dari cara penyampaian tu memang kata akan ditamatkan minggu depan kan? Siap mentioned... "air mentah yang ada di Sungai Selangor mencukupi bagi menampung (keperluan) jumlah air untuk kegunaan domestik"

Tup tup bila iolss balik rumah, mama iolss kata catuan air diteruskan... ada juga kawan blogger yang comment kata ada terbaca di Malaysian Insider yang catuan air bakal diteruskan. Hurmm.... Sebenarnya nak cerita semalam tapi hari ni baru berkesempatan uolss... bha ha ha...ni yang rasa cam alahai amender ni, kata memula nak ditamatkan... so nak mencari bukti2 yang soheh, kita pergilah gali berita dari sumber2 yang boleh dipercayai... *_^... 

Petikan dari berita di SINI ... mengatakan bahawa Kerajaan Selangor akan meneruskan catuan air berikutan paras air di Empangan Sungai Selangor berada pada tahap kritikal dan bekalan air yang ada hanya mampu bertahan 29 hari lagi, kata Menteri Besar Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim.

Petikan dari berita di SINI pula mengatakan.... 

KUALA LUMPUR 22 April - Pelan catuan bekalan air peringkat pertama, ketiga dan keempat masih diteruskan sehingga diputuskan semula oleh kerajaan negeri Selangor.

Begitulah kisahnya, iolss mengambil intipati penting jer dan mesej penting jer... ye ye o lah ingatkan dah confirm ditamatkan, nampak cam tak confirm jer lagi ni...Ihiksss....Nampak gayanya, kalau masih berterusan, Ash still kena mandi air dari botol mineral lah ni gamaknya...sehari 10 botol jer untuk air mandi Ash... bha ha ha.... mahal betul maintenance Ash yer... mandi air mineral... hik hik hik, habis tu camno??? Tak apalah kita tengokkan ajer perkembangan selanjutnya, kalau betul berakhir Alhamdulillah, ya be da be du... kalau diteruskan... redha jer lah, nak buek cam no kan Kiah kan??? Kalau menangih air mato darah sekali pun tak dapek nak ubah apo2 kecuali dah memang rotak eh macam tu... Wakakakaka.... 

Moral of The Story: Don't Jump First Until It Happens!!! Ngeh ngeh ngeh.... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Catuan Air Diteruskan!!! , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Thursday, April 24, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

43 comments:

  1. Replies
    1. sangat sangat sadis, kesian hubby sally tau... ahaksss... bermandikan air mineral giteww...

      Delete
  2. Hoho..kesedihan melanda sy jgk Farah...Harap2 dgn turunnya hujan semiggu dua ni dapat la stabilkn semula paras air di empangan..

    ReplyDelete
  3. alamak..baru nak happy dah sedih balik.harap sis besabar ekk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak memang sentiasa bersabar dan bertabah lya...ahaksss...

      Delete
  4. Replies
    1. bha ha ha... iolss terkena babe... lol...punyalah happy happy jumping kannn?

      Delete
  5. oh damn...memang x selesai lagi la masalah air ni...

    ReplyDelete
  6. dush3..kene tolak air lagi lah nampaknye

    ReplyDelete
    Replies
    1. haippp mummy to be, jangan tolak tolak sangat.... careful lalink...

      Delete
  7. Replies
    1. sepertimana yang dibaca hari tu mungkin worst than 1998 water crisis...

      Delete
  8. lah cakap hari tu dah tak kena catu.. kena balik ye.. adehhh..sabo jelaa..
    meh sini kak, turun kedah.. bawak ash..:p sini ada je air..

    ReplyDelete
  9. WUTTTTT~ hari2 hujan takkan tahap kritikal lagi~~ nehiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. sungguh daku pun tak faham... hik hik hik...hujan kat tempat len kot, tak masuk ke empangan kot? maybe kat empangan tak hujan...

      Delete
  10. dulu masa dok rumah sewa merasa kejap tak de air..meraung owh cri air..haha..last2 pergi masjid negeri,,byk air..huhu.. ni dah dok hosel alhamdulillah masih ada..

    ReplyDelete
  11. Owh... Kembali terima berita buruk plak... Huhu... Sadis sungguh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sangat sadis, nanti kita tengokkan ajerlah maria...

      Delete
  12. tulah, baru jer bc entry farah psl catuan air dah tamat.. ni xjd pulak ekk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak tau jadi tak jadi ni kak, nampak gayanya macam tak jadi jer....

      Delete
  13. Replies
    1. tak taulah macam mana sebenarnya sekarang ni kannn???

      Delete
  14. alahaiii.. tragisnyaa..
    boleh bayang perasaan kak farah time dapat tahu ni. hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hik hik hik, tak adalah over dramatic sangat yang... lol...

      Delete
  15. ni pun N geram juga.. baru nak rasa happy. pastu cakap catu balik.. haiii pening daaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kita pulak jadi pening tak tau yang mana satu...

      Delete
  16. pulak dah..haishhh..memain je dorang ni kan..adeshh

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita tengok jer lah nanti fiza macam mana, suami akak kata mungkin dipanjangkan ke 141 hari lagi, tapi tak ada confirmation lagi... hu hu hu...

      Delete
  17. Laju lah info catuan di teruskan.
    Susah kalau tak de air nie.
    Nak buat apa2 pon susah

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha ha, laju ler sebabnya harus sampaikan maklumat kepada yang terlibat supaya tak sesuki suki hati ingat catuan dah nak habis...hik hik hik...

      Delete
  18. Tulah tu dengar jugak berita hari tu ...ingat dah ok dah bila dia dah start pam air dari lombong tu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. rupanya tak ok lagi kan OKje? hik hik hik...

      Delete
  19. aduhai.......macam-macam ler.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang macam2 kak sampai jadi semacam... hu hu hu

      Delete
  20. bru nk trik napas lega.lps bc entry sis hri tu.
    ptut le pagi ni kat rumah xda air.huahua.. adakah ia bermula kembali

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia