Home » , , , , , » Catuan Air Ditamatkan Minggu Depan??? Yahoo!!!

Catuan Air Ditamatkan Minggu Depan??? Yahoo!!!

Source Extracted from Google
I like to move it move it! I like to move it move it! Alhamdulillah...terbaca dari SINI dan juga SINI ... yang mana hasil dari mesyuarat petang kelmarin antara kerajaan negeri bersama wakil Jawatankuasa Krisis Bekalan Air dari Kementerian Tenaga, Teknologi Hijau dan Air; Suruhanjaya Perkhidmatan Air Negara (SPAN); Syarikat Pengeluar Air Sungai Selangor Sdn Bhd (SPLASH) dan Syarikat Bekalan Air Selangor (SYABAS) - oh my ex working place and mysuami working place (ahaksss perlu ke nak mention???).... CATUAN AIR BAKAL DITAMATKAN MINGGU DEPAN!!! Yeehaaaa.... 

Siapa2 yang terlibat mesti suka ni kannn? kannn? kannn? Mesti lega ni kannn? Hik hik hik... Ash pun dah tak payah tengok mummy tadah air lagi dah...ekekekeekeke.... kalau tak lagut jer dia termenung pandang mummy tadah air... ekekekekeeke.... so Ash pun dah tak perlu mandi air mineral dan dalam botol semua bagai... ekekekeekeke.... Back to normal.... 

Seriously, sangat2 melegakan bila they decided to end all this...Syukran... Even though iolss dah dapat maklumat dalaman awal tentang meeting dan juga keputusan ni, tapi tak adolah nak gebang2 kat uolss kannn??? Tak pasal2 iolss kena saman nanti...ekekekeke...Dan lagi satu perkara, mysuami pun tak adalah kena dok standby Emergency Response Plan (ERP) dan sibuk nak bukak valve lagi dah disebabkan catuan air ni... Kesian pulak tengok dia, non stop sampai kuyu dan lesu dah badan tak cukup rehat... Hu hu hu.... 

Masa mula2 terdengar rumours yang mungkin berlanjutan sampai bulan Ramadhan then Syawal tu, agak macam terbayang jugaklah kann, membayangkan puasa dan raya dengan bercatuan air... tapi bila dengar macam ni dah tak bayang2 lagi dah... bha ha ha.... 

*Agak2 theyolls nak catu balik tak air lagi nanti? Hopefully not lah kannn??? 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Catuan Air Ditamatkan Minggu Depan??? Yahoo!!! , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Tuesday, April 22, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

44 comments:

  1. wahh...good news...alhamdulillah :)

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah, jangan la catu2 sian org yang anak ramai ngan duduk rumah tinggi ngan warga emas,nk kne angkut air.. kita duduk bdua ngan husband je takpe la lagi,, kuat lagi la nk angkat air,, kan

    ReplyDelete
  3. syukur alhamdulillah kan sis kan kembali spt sediakala

    ReplyDelete
  4. harap2nya tak berterusan lah catu mencatu ni.seksaaaaaa..

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah....syukur ya Allah. tak sanggup dah kami nak angkut....alhamdulillah ya Allah :)

    ReplyDelete
  6. tempat kite esok ngan lusa xde air.. bukan catu air tapi pembikinan paip utama.. penat sikit la malam ni duk menadah air..

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah..walaupun kawasan Fuza baru terkena catuan tersebut 2hari, tetapi memang perit lah sebab anak3 kecil kan memang perlu ada air

    ReplyDelete
  8. kalau betul memang bagus la...kan...xde la rakyat tersiksa lagi...akak dah rasa dah cane siksa xde air...

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum... farah,

    Alhamdulilah segala kesulitan sudah berakhir..

    mselim3

    ReplyDelete
  10. alhamdulillah, walau tempat sy tak terlibat langsung...sy faham sensaranya xada air yg cukup utk kegunaan seharian.

    ReplyDelete
  11. ada setgh tempt dah kembali mcm biasa..alhamdulillah...

    ReplyDelete
  12. harap macam tu la kan.alhamdulillah :)
    kalau bln puasa n hari raya waktu genting bagi saya tu. hihi

    ReplyDelete
  13. alhamdulillah kalau betul. tp td baca kt malaysian insider plak katanye masih kena catu kt selangor.. huuu.. takut gak ni nk gembira awal2..

    ReplyDelete
  14. alhamdulillah, pening kalau takda air ni. Semoga masalah air ni dapat diselesaikan sebelum bulan puasa :)

    ReplyDelete
  15. Alhamdulilah... good news kan ;)

    ReplyDelete
  16. alhamdulilah..iols tumpang hepi..

    ReplyDelete
  17. Yeke ? Alhamdulillah . Mudah mudahan :D

    ReplyDelete
  18. emak dan bapa dah tumpang umah anak sebab tak da air ni, emak cakap shell dekat umah sunyi sebab tak operate car wash, makan kat luar pun derang bagi sudu garpu plastik ja. Alhamdulillah dah ada air.

    ReplyDelete
  19. alhamdulillah...;) seksa kan catu2 air mcm ni...

    ReplyDelete
  20. Alhamdulillah..kita pun terbaca dekat my twitter tadi..Harap-harap semuanya berjalan lancarkan as per plan kan..

    ReplyDelete
  21. alhamdulillah. hope berjln dgn lancar
    seronokla akak ada air. blh mandi puas2. hihi

    ReplyDelete
  22. berita yang sangat2 menggembirakan ;)

    ReplyDelete
  23. Kesian pekerja yg terlibat dgn ERP....memang seksa, tapi masyuk...hehe

    ReplyDelete
  24. alhamdulillah..memang susah bila takde air ni..huishh

    ReplyDelete
  25. Alhamdulillah.. saya baru tau ni.. baguslah. Penat nk tadah air ni.. walau cukup bekalan pun, ttp masih tap puas spt ada air.. thanks sharing Farah.. :D

    ReplyDelete
  26. alhamdulillah.. syukur semuanya bakal berakhir.

    ReplyDelete
  27. alhamdulillah..takde air memang rasa memeritkan..

    ReplyDelete
  28. Alhamdulillah... kesian tengok kawan2 yang tak ada air tu...

    ReplyDelete
  29. syukur alhamdulillah..walaupun tpt kami x de catuan, kami yang mmbacanya juga tumpang rasa lega sbb kita tau bertapi pentingnya air...

    ReplyDelete
  30. klu catuan berakhir mmg amat melegakan Farah

    ReplyDelete
  31. Alhamdulillah..kalau dah tak kena catu kan.. gunalah air secara berhemah juga :)

    ReplyDelete
  32. lega dik oooiii....kalau tak memang kena mogok ler....huhu

    ReplyDelete
  33. Alhamdulillah, mudah la kita menyambut kedatangan Ramadhan nanti :)

    ReplyDelete
  34. Alhamdulillah..moga takde lagi catuan air dibuat..

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia