Home » , , , , » Blogger Diserang BLM50.Net!!!

Blogger Diserang BLM50.Net!!!

Actually semalam ada few blogs yang iolss visit appear gambar kat bawah ni... 


Mula2 iolss ingat mungkin hanya satu blog saja yang menghadapi masalah... macam malware problem tu... tapi lepas tu jumpa lagi few other blogs. Hurmm... Tup tup malam one of my blogging sister up status dan tag weollss... Then Tengku Butang bagi cara mana mana nak resolve... melalui recovery method yang diberikan oleh blogger Hasrul Hassan... 

Apakah caranya??? Iolss snapshot jerlah ok??? He he he (saat entri ini ditaip mata dah mula kuyu dan mengantuk uolss... al-maklumlah dah larut malam kannn??? today-nya nak kerja... janji mesej dapat disampaikan dan dikongsikan bersama2 untuk manfaat bersama2)... ingat tagline blogging healthily and support each other??? Inilah salah satu contoh keadaan yang kita patut bantu membantu sesama kita... 


So it is suggested yang uolss check blog masing2.... manalah tau kalau terjangkit pada uolsss.. Iolss di sini sekadar cuba membantu apa yang terdaya... dan menyampaikan info yang boleh kita dapat manfaat bersama.. 

*Biasanya ini akan terjadi berpunca dari widget yang kita sendiri letakkan di blog... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Blogger Diserang BLM50.Net!!!, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Thursday, April 10, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

56 comments:

  1. thanks share kak..setakat ni xde widget tersebut. kena berhati² nak add widget pasni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, akak pun tak ada widget yang berkenaan.... blog akak memang kurang widget... sebab dulu pernah terkena sekali malware kannn??? Tu yang serik tu...

      Delete
  2. biarla takde widget pown, menyusahkan jerr

    ReplyDelete
    Replies
    1. Farah memang kurang widget pun kak, risau kalau2 jadi macam ni, dah serik masa kena malware dulu...

      Delete
  3. iols pun takde la guna sangat widget kat blog, setakat asmaul husna, kalimah La Ila Ha Ilallah dengan kata-kata hikmah tu je la... Rasanya itu bukan dari GUABLOG kan?

    ReplyDelete
  4. mcm mn nak tahu kna serangan virus tu??

    ReplyDelete
    Replies
    1. dear, buka blog sendiri and terus redirected ke page tu... macam gambar di atas tu...

      Delete
  5. erkk thanks for the info kak farah. bila kak farah click my blog, takde keluar that blm50net kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. so far tak ada fae.... no worries, if there is i'll roger you ok?

      Delete
  6. farah virus menyerang lagi ye..hihi..
    alhamdulillah cik akak tak letak widget tu pun....

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan pada Farah tapi pada sesetengah blog... Farah memang tak letak widget tu pun cik akak...

      Delete
  7. Ada jugak beberapa blog yg saya bw keluar page tersebut..

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah sally akak pun terjumpa perkara yang sama...

      Delete
  8. perasan juga masa BW semalam, tp lupa blog mane yg terkena tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Farah ada a few, lepas tu mereka sendiri yang perasan sebelum sempat inform....

      Delete
  9. sib baik akak x reti nak letak2 widget ni...ada gak susahnya ada banyak widget eh...

    ReplyDelete
  10. virus begini yang buat jiwa kacau ni. thanks for sharing dear :)

    ReplyDelete
  11. blog tak keluar link tu.. tp bila buka avast kat laptop ni detect virus.. lepas buang gua.com widget br hilng..
    tp x tau lah virus tu dh hilng betul2 ke tidak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nampak gayanya dah ok tadi masa iolss pergi melawat uolss... hik hik hik...

      Delete
  12. Assalammualaikum...farah,

    membantu mselim3 pun tak boleh bukak pagi nie... huuhhu sedih sesangat. Thanks of lot membantu... nice sharing.. i likes it..

    mselim3

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam mselim, Alhamdulillah sekiranya apa yang disebarkan dan disampaikan ni dapat membantu yer... moga dah selesailah masalah tu...

      Delete
  13. rasa macam tak dak kot.. anyway, thanx akak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah tak dak, rasanya akak pergi blog ros memang tak ada masalah pun...

      Delete
  14. alhamdulillah kak tak kena lagi..
    kalo kena alamatnya terkubur la blog..hahaha..zee tak reti nak settle masalah gini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ada kat zee akak inform, tapi rasanya zee tak ada apa, akak gi ok jer...

      Delete
  15. ahamdulillah blog aiza tak kena.. semoga blog mereka yang kena pulih seperti biasa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah...ye betul aiza semoga blog2 yang terkena tu cepat pulih seperti sediakala...

      Delete
  16. ecah tak pun letak gua tu.. tapi ntah tetiba virus ni menular. ermermmm

    ReplyDelete
  17. patutlah ramai yang merungut pasal nie farah.kesian diorang..tak pasal2 ada masalah bila nak blog...harap2 cara ni boleh tolong mereka..

    ReplyDelete
  18. Ptt la smlm masa bw nampak a few blogs jadi mcm tue.. nasib baik ada cara nk delete kan..

    ReplyDelete
  19. virus tu berjangkit kepada orang yang letak widget tu ker? kat visitors tak berjangkit kan?

    ReplyDelete
  20. humm saya pun dah buang widget guablog tu..huhu

    ReplyDelete
  21. saya baru sj remove widget guablog tu..setakat ni blog sihat lagi.huu

    ReplyDelete
  22. alhamdulillah setakat nie tak prnah lagi lya alami

    ReplyDelete
  23. Salah satu punca kena blog kakak plain adalah kerana malware dulu Farah. Semua kakak buang sampai bloglist pun tak ada lagi dah...

    ReplyDelete
  24. Alhamdulillah... X kena sbb mmg x suka buh widget2 iklan dr mana2 web lain...kcuali nuff je..

    ReplyDelete
  25. nice share kak..setakat ni xde widget tersebut. kena hati2 nak add widget pasni.

    ReplyDelete
  26. Jarang dah pasang widget ni Farah....memula dulu lah yang eksaited nak pasang2 semua tu...pasni kena hati2 kan.... :)

    ReplyDelete
  27. fuhh...nasib baik blog cik tak terkena jangkitan virus tu...

    ReplyDelete
  28. padan le ramai yang ngadu blog deme hilang...... kalo camtu..elakkan letak widget yang memberatkan blog kita tu....

    ReplyDelete
  29. akak, blog saya ada tak.huahua.
    risau gak ni
    pa pe pon tenkiu k

    ReplyDelete
  30. dneo pun ada baca ni kat fb dari HH... mujurlah deno tak guna widget guablog

    ReplyDelete
  31. Owh ! ye ke ..rasanya blog bunda pun kene kot...yang keluar berlapis2 iklan bukan2 tu ke...kadang iklan tak senonoh pun ada terkejut bunda...

    Yang tu ke farah? bunda tak pasti jugak ni.. terima kasih perkongsian ini ..sekurang2nya bolih berjaga2..

    ReplyDelete
  32. hu2.. memang kelam kabut teman n rakan2 yang kena menda ni kelmarin Farah, risau sangat2 kalau dibiarkan jadi lebih teruk.. last2 sifu Hasrul Hassan bagi solution.. Alhamdulillah blog kami dah ok.. syukur sangat2.. memang betul kat Farah tu.. dari situ kita leh nampak tagline blogging healthily and support each other tu kan.. hee.. syukur.. alhamdulillah

    ReplyDelete
  33. Belum berlaku lagi Farah ....nanti kalau dah terkena barulah sebok nk mencari yek hehe

    ReplyDelete
  34. Baru tau jugak la pasal nie.....

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia