Home » , , , , , , , , , , , , , , » Baby Sleep With A Stuffed Animal or Doll...

Baby Sleep With A Stuffed Animal or Doll...

Alahaiiii anak mummy... dah pandai nak ada sleeping partner pulak dah... hu hu hu... Tak macho-lah CuperBoy macam ni... tidur dengan Cik Ted... Ini kalau abah dia tau ni, lemah jiwa abah Ash ni... surely suruh renggangkan ni... Anak lelaki mana ada macam ni... ha ha ha... 

True enough uolsss... Abah Ash kojo... standby for Emergency Response Plan (ERP) disebabkan musim catuan air ni... Iolss hantar gambar yang kat atas ni...  (again masa entry ni ditaip adalah waktu tengah malam... scheduled post namanya giteww... ahaksss)... dan baru kejap ni ha abah Ash telefon.. Arahan abah Ash... MUMMY, SILA RENGGANGKAN... 

Tapiii dilema jugak... sian pulak iolsss nengoknya sebab dah jadi macam teman sejati Ash dah ni... kalau tak gelisahlah pulak dia sebelum tidur... Iolsss tak nak biasakan... tapi kalau Cik Ted ni tak ada.. menangis pulak dia meragam... hu hu hu... dah tu camno??? At times iolss fikir cam biarlah nangis pun nangis lah Ash... mummy ada sebab yang tersendiri kot tak nak bagi Ash... 

Pertamanya, dah tentu2 orang Jawa kata Ash ni anak lanang (iolss bukan Jawa tapi my uncle ada yang Jawa ok... so tau lah sikit)... kalau dah namanya lelaki... permainannya dan teman sejati bukanlah Cik Ted yer nakkk.... hu hu hu... Tak macho dan masculine-lah nanti anak mummy kalau dok berkepit dengan Cik Ted... ahaksss... 

Keduanya, iolss ada terbaca artikel tentang baby sleeping with a stuffed animal or doll. Melalui artikel tersebut, jangan biarkan atau berikan anak2 di bawah umur 12 bulan tidur dengan stuffed animal or doll sebab menurut American Academy of Pediatrics, pillow-like toys, blankets, quilts, crib bumpers and other bedding boleh meningkatkan risiko sudden infant death syndrome (SIDS) dan kematian yang disebabkan oleh suffocation or strangulation. 

Walaupun kebarangkalian itu sangat jarang2 berlaku... tapi berkemungkinan stuffed animal or doll ni boleh cover muka baby and suffocate them. Bahaya kann??? Option yang paling selamat adalah, to keep our baby's crib free of clutte, including stuffed toys and "lovies"... 

Dan menurut artikel yang iolss baca tu lagi... lepas umur baby dah jangkau 12 months barulah boleh bagi diaorang ni ada sleeping partner a.k.a teman sejati giteww... ha ha ha... 

Makanya, at this time being... iolss kena rangka strategy untuk renggangkan Ash dengan Cik Ted ni... dan sebagai langkah yang pertama... tarik Cik Ted pelan2 bila Ash dah tidur lena... Pas tu, pelan2 tak bagi dia Cik Ted tu... Ashhh... peluk mummy lagi best tau... ha ha ha... Memang selama ni Ash tidur mummy peluk pun and Ash peluk mummy pun... Bahagia jer tidur 2 beranak uolss... Fuhhh... berjayalah hendaknya misi ni... Cik Ted tu mummy punya... alih2 jadi kawan Ash pulak... 

*Uolss yang ada baby2 gegirl please take note ok??? Lepas umur 12 bulan, nak bagi pun bagilah... but if now still di bawah 12 bulan... kalau boleh jangan bagi tidur dengan sleeping partner diaorang yang comel tu... kalau terpaksa jugak, memang kena monitor-lah...  

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Baby Sleep With A Stuffed Animal or Doll... , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Thursday, April 10, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

33 comments:

  1. alala comelnya ash siap peluk2 cik ted..

    ReplyDelete
  2. Mmg x pnh pun kak bagi dakap bantal ke selimut atau anak patung dia.. Tapi dh lpas dua tahun ada bantal busuk plak.. Adoii... Jiwa tul bila g mana2 nk kena bawa bntal busuk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. he he he, dah ada bantal busyuk ek...mesti tak tenang hidup kalau bantal busyuk tu tak ada....

      Delete
  3. katakan tidak cuperboy!!!
    hahahha..
    mmg x sesuai ler mummy letak Ted tue.
    ilang macho cuperboy.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha ha, mummy pun kata TIDAK!!!!! Tak masculine giteww...

      Delete
  4. comel gaya tidur Ash dengan Cik Ted..Pasni kene renggang²kan kan Cik Ted dengan Ash.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang kena renggangkan fiza, kalau tak tak macho...

      Delete
  5. comelnya Ash, kadang instinct tu, meh kat aunty meh :)

    ReplyDelete
  6. hehehe. anak2 KA mmg tak suka peluk patung2 ni ,, cuma ada bantak peluk or peluk mak dan ayah sendiri hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ini tak taulah dari mana datang habit ni, takkanlah ikut mummy pulak kot, dah lah lelaki adoyaiii....

      Delete
  7. anak-anak akak semuanya jenis peluk kain napkin.kalau tak bagi kain,lambatlah dia nak tidur.jadi kita kenalah pastikan ianya sentiasa dalam keadaan selamat ketika tidur.Kalau tidur malampun kena selalu perhatikan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha kak, napkin pun lagi satu, minat betul dia... memang betul, kit akena perhatikan dan tak boleh biarkan...

      Delete
  8. Klu baby kecik cam Ash ni Farah seeloknya jgn dekatkan dengan patung dan bantal tu semua ... tunggu umur Ash setahun lebih ke atas barulah boleh peluk puas2 kan... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah Mia tulah yang aku baca... memang aku nak jauhkanlah ni... hu hu hu...

      Delete
  9. tangan tu gebu je peluk cik ted

    ReplyDelete
    Replies
    1. geram tak aunty anim tengok tangan gebu tu...ihiksss...

      Delete
  10. time macam ni, suka tengok kegebuan baby.. hehe. anak nad pun nak kena peluk org gak baru dia tido lena... mmg tak buat keje la kena tido dgn anak sekali.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kadang2 kalau tepuk dia, kita yang ngantuk mata dia segar bugar jer...

      Delete
  11. sape suruh akak tak peluk dia awal-awal..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. erkss akak tak peluk ke? akak rasa akak peluk kot???

      Delete
  12. kalau tak dapat renggangkan..tukar je lah dengan bantal lain..

    ReplyDelete
    Replies
    1. good idea cik...thanks...ha ah ek...tak terfikir pulak...bha ha ha...nampak nau banyak benda lain yang iolss fikir...

      Delete
  13. mak aiiii....ni ikut perangai mummy la ni kan.....

    ReplyDelete
  14. Kesian... kena cari yg tak berbulu dah jenis pillow aje Farah..
    Kalau anak-anak kakak memang penuh satu katil bear/pillow mereka Farah - biasalah anak dara kan..

    ReplyDelete
  15. Jangan kan bby je ada cam nie farah.
    Hihi yang sebesar gajah pun masih ada.
    Alolo tak mancho lak bby ash peluk si ted hihi

    ReplyDelete
  16. geramnya nengok pipi ash..
    ada betul nya.semoga dipermudahkan
    tima aksih kak berkongsi
    membantu di masa akan dtg

    ReplyDelete
  17. Tukar jw bantal kecik farah...mcm anak lelaki akak ada bantal busuknya sendiri...hihi

    ReplyDelete
  18. alala.. comel je Ash tidur ngan cik ted tu. berkongsi yang mummy punya yer.. hihi... kalau bantal busyukkk takpe ke kak ?...

    ReplyDelete
  19. hihihi.. cuetnyeee.. ha2.. jaga2 farah.,. kang jadi bear busuk dia sampai beso lak.. hihihi.. alalal ash.. cumeyy

    ReplyDelete
  20. Betul jugak yek Farah.....budak lelaki tidur dgn Cik Ted mana macho...hehe tapi lagi pun Farah bulu bulu Cik Ted tu takut allergik dgn Ash.....

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia