Baby Feeder for Ash!!!

Dah 5 months ni, sikit2 dah boleh mula expose-kan Ash dengan taste ni. Hik hik hik. Excited mummy nak bagi Ash makan uolss... but for sure iolss belum suapkan Ash dengan solid foods lagi. Sebab masih belum mencapai umur yang bersesuaian untuk diberi makan giteww. Have to wait for 6 months to come. 

However, iolss dah belikan Ash baby feeder untuk dia mula mengenal taste sikit2. Kesian pulak tengok dia terkulat2 mulut tu bila nampak orang makan. Yerlah orang dah mula bijak kann??? Bha ha ha. Makanya kita belikan baby feeder ni untuk dia. 

So??? Macam mana baby feeder ni functioning??? 

Baby feeder ni uols boleh masukkan fruits, fish, vege and as well as meat. Macam gambar kat atas ni... epal yang dipotong. Kemudian dimasukkan ke dalam baby feeder seperti gambar di bawah. 


Lepas dah masukkan, bolehlah bagi pada anak2 weolls untuk pegang dan enjoy the tastes... 


Ha giteww gayanya... function lebih kurang macam pacifier... Ash dah biasa dengan teether.. So rasanya tak ada masalah kot untuk dia pegang dan juga gigit2 baby feeder tu. Sementara ni kita pakai ni yer Ash??? Dah boleh dan tiba masa makan yang bersesuaian nanti mummy masakkan yang sedap2 untuk anak mummy ni. He he he. 

Selain tu, in order to get ready to jive with solid food, mummy dah siap2 prepare Ash punya utensils. 


Cumanya masih belum beli bowl Ash lagi.. ahakss terlupa pulak semalam. Tak apa, hari ni  kita gi cari ok??? Lagipun banyak masa lagi ni. ^_^... So far dah 2 hari ni, he's enjoying his apple. 

*Untuk 1st solid food of course Ash kena rasa air tangan mummy dulu... Dah excited mummy nak blend nasi halus2 mix dengan vege and others untuk Ash makan ni... Bha ha ha... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Baby Feeder for Ash!!!, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Sunday, April 27, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

19 comments:

  1. Pernah jumpa benda ni, tapi tak terfikir nak beli.. Mungkin boleh beli ni..

    ReplyDelete
  2. macam2 barang budak sekarang ni ye, kenit dulu tak wujud lagi baby feeder ni rasanya. Semuanya supa pakai sudu terus hehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah dulu2 semua suap macam tu jer... now ada baby feeder... manja kan bebudak sekarang?

      Delete
  3. Replies
    1. ha tu la tu onie, yang mak jadi excited sama.. hik hik hik...

      Delete
  4. Replies
    1. memang multifunctional dan lebih memudahkan...

      Delete
  5. Ohh...ada benda tu ek farah...tak tahu ler akak...masa zaman akak dulu rasanya mcm takder baby feeder tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. farah pun dapat tau dari blog sorang kawan kak...

      Delete
  6. masa princess baby dulu.ada gak belikan.hehehe.best je dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. seronok jer tengok diaorang enjoying the food kan?

      Delete
  7. bagusnya mummy ash ni kan kan ^_^
    senang nya pakai benda tu,boleh baby hisap2 epal tu..
    senang2..hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. at least tak adalah tercekik ke apa ke mirza...

      Delete
  8. Owh... Walaupun dh beranak dua ..cheq baru tau.. Haha... Byk sgt gadjet utk bby ni.. X dan nak xplore semua.. Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi hi hi... akak pun hari tu terbaca kat blog zai... lepas tu memang tau ada baby feeder... cuma tak tau pulak ada jenis yang macam ni...

      Delete
  9. masa tgk gmbar ingatkan puting..:p
    bertuah ash.. mummy dya bersungguh2..hehehe..

    ReplyDelete
  10. Ala...farah dh dpt silicone baby feeder.Dok cari x jmpa.naseb la kiera kata dia nk tlg beli kt alor star

    ReplyDelete
  11. food feeder ni bagus jugak kan..dapat jugak baby rasa makanan yg kita makan especially buah buahan lembut tu :)

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia