Home » , , , , , , , , , , , , , » Baby Cot Spring For Ash!!!

Baby Cot Spring For Ash!!!

Tengok Ash ni??? Sambil tidur boleh tersenyum kannn??? Mentang2lah dah mula tidur dalam Baby Cot Spring a.k.a. dalam bahasa mudahnya... buaian!!! Huwaaaa... stress kejap mummy... bha ha ha... 

Memang sedari lahir Ash tak pernah diajar tidur buaian... iolss memang tak nak ajar dan rasa macam leceh jer kalau travel nak bawak buaian ni. But then my colleague kata, no worries... anak2 dia dua2 pun tidur dalam buaian and so far so good kalau travel tak perlu bawak buaian pun, tidur macam biasa jer... cuma kat rumah jer lah... Hurmm... 

Dah tak nak ajar tidur buaian dah tu kenapa pulak tiba2 mummy ajar buaian??? Bha ha ha... Mestilah ada cerita di sebaliknya... Kisahnya Ash kalau tidur bawah macam biasa memanglah tidur... however lately ni sangat susah nak tidurkan dia... sebelum tidur mesti mengamuk dan meragam and then bila tidur sekejap2 ok uolss??? Tak sampai 30 minutes pun... kebelakangan ni semenjak dah masuk 4 months... Yelah orang tengah cari akal... Semua dok sibuk cakap dengan iolsss... baik jiran maupun colleagues... Ash nak tidur buaian... 

Dengan rasa yang berat hati... and contemplating... bha ha ha...(poyo jer mummy walhal masa mummy baby pun mummy tidur buaian)... akhirnya mummy pun adakanlah buaian untuk Ash... Hu hu hu... 


Gigih hari ni mummy uolss... beli buaian dan yang paling penting... gigih mummy assemble or pasang sendiri buaian tu... ngeee... hebat tak? hebat tak mummy? Ini semua poyo... Tapi memang betul mummy yang pasang buaian Ash sendiri... Siap dengan nat, spanar semua bagai bagi memastikan buaian tu betul2 kukuh. Haruslah pastikan karang bedebuk pulak anak iolsss dah tak pasal2 ... moga dijauhkanlah... siap pasang safety belt lagi nak pastikan safety... 

Alhamdulillah, buaian berjaya dipasang dengan jayanya oleh mummy Ash solely!!! Tanpa bantuan dari mana2 giteww... Bom kebabom... Diva pasang buaian... Ahaksss ini namanya diva versatile... wakakakaka... sangatlah perasan statement ni... 

*Dah siap pasang maka tidurlah dengan jayanya Ash dalam buaian baru beliau sambil tersenyum... true enough, sekadar enjut sikit dan perlahan jer... Ash tidur berkeruh uolsss... lama pulak tu... adalah dalam 1 1/2 hours giteww.. Ahakss senang mummy nak buat kerja rumah dan buat kerja2 blog gini... So... conclusion projek tak nak ajar Ash tidur buaian turns to fatal... Muahahaha... Tak apalah asalkan Ash sihat selalu dan happy selalu itupun dah cukup membahagiakan mummy... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Baby Cot Spring For Ash!!! , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Friday, April 4, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

37 comments:

  1. Hahaha..
    super duper kiut betul cuperboy ni.
    Mimpi apa ler tu.

    ReplyDelete
  2. muahahahhaaa......lena tido ash..sempai tersenyum2 lagi tu...mimpi indah sangat ash tu...

    ReplyDelete
  3. alolo... comelnyaa dia senyum smbil tido. hehe.. geram tngok pipi baby ash ^^

    ReplyDelete
  4. comellnyyaaa... mcm tgh posing jerr
    semoga blog ni dilimpahi rezekiii.. aamiiin

    jemput singgah www.cikamal.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. In Shaa Allah, thank you so much amal...

      Delete
  5. baby kalau tido dlm buaian lama sebab asyik berbuai jer, tapi Irfan sekarang dh gayat kalau dimasukkan dlm buaian, stop berbuai masa 9 bulan ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni pun kalau boleh nak stopkan awal sebab mummy tak nak dia tidur buai...

      Delete
  6. Mummy dia memang tak nak ash tido buaian hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang pun cik akak seboleh2nya tak nak...

      Delete
  7. tidur dalam iman.. hehehe.. tu yg senyaum tu..

    ReplyDelete
  8. Lenalah Ash tidur berbuai ni..Senang kerja mummy boleh buat kerja lain :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak dinafikan memang agak senang fiza...

      Delete
  9. budak nak membesar memang banyak ragamnya.. Nanti dh besar.. Saat ni la yg kita akan rindu.. ;)

    ReplyDelete
  10. Assalammualaikum...farah,

    senyum aje dia tidur dalam buai kan.. hihi

    mselim3

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam mselim, tulah pasalnya senyum sokmo...

      Delete
  11. Ank sulung Alhamdulillah x berbuai smpai besar dan gayat klu nek buat.. Yg kedua x tahu lagi lahragamnye cmne plak... Hrp2 sng mcm kakaknya juga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. In Shaa Allah, mudah2an senang macam Faiqah...

      Delete
  12. apa pun boleh farah, untuk memudahkan urusan harian kita, yg penting selamat

    ReplyDelete
  13. anak saya pon takde masalah tak tido dalam buai..kat umah tido atas tilam dgn saya.buaian kat umh pon dah tinggal kenangan je.kat umah pengasuh anak tido dalam buaian sebab nak elak dia golek sana sini..lebih selamat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi malam dia still tidur atas katil dengan mummy, lepas dah lena dalam buai malam semalam...mummy angkat dia suh tidur bawah... hik hik hik...

      Delete
  14. Alhamdulillah..lena Ash tido..Aida pon memula nak avoid jugak buai ni ...tapi tak boleh..lagi senang tido dalam buai dari tido bawah kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. agak senang jugaklah aida...memang kalau boleh memang nak avoid...

      Delete
  15. Haruslah Ash tidur sambil tersenyum sebab dapat buaian baru....:D

    ReplyDelete
  16. Ash ni kemain senyum ya tidur dalam baby cot tu ya

    ReplyDelete
  17. tak apa lah ada buaian ke tak ada ker... tu adat lah... tak semua orang sama... selera masing-masing. yang penting kalau dia boleh tidur dengan lena... supaya sihat :D
    Tapi kalau di buai jangan buai laju-laju... takut dia tidur sebab pening pulak... kan jadi cerita lain hahahaha

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia