Ash's 1st Drawing... ^_^

Sekadar coretan maya seorang ibu tentang anaknya... ^_^... yang tak adalah HEBAT mana pun ceritanya... tapi what shall I say, I'm proud of my son and I'm proud to be a mummy to Ash. Alhamdulillah syukran Ya Allah for this greatest gift in our life. In Shaa Allah, I will take a good care of him at my best dan bak kata Mama Maszull inilah harta termahal iolss. 

Ahakss, lukisan tu tak adalah sehebat pelukis terkenal Vincent Van Gogh mahupun Leonardo Da Vinci yang mempunyai nilai aset yang mahal di mata umum... tapi cukup mahal bagi mummy. ^_*... Ash's first drawing walaupum entah apa2 yang dilukisnya kann??? 

Nowadays, sungguhlah tak boleh nampak Ms.Apple iolss... dia akan bagi sign language dalam bahasa dia yang tersendiri mintak nak pegamg Ms.Apple tu. What I usually expose him to??? Normally iolss akan buka apps interactive learning for Ash as Iqra', ABC, Counting Numbers and as well as Get To Know Animals. ^_*... Dan sangat responsive bila dah pandai nak touch screen Ms.Apple. 

Seeing this development, yesterday night I gave him a test drive with the DRAW apps. Makanya, terjadilah lukisan pertama Ash di atas tu. Ihikss. Even it is not on paper, not with colour... Still it has it's own sentimental value to mummy. 

*Nampak gayanya memang cecepat mummy kena belikan sesuatu yang besar sikit dari Ms.Apple mummy ni... bha ha ha... Sian pulak tengok dia dengan interface screen yang comel ni. Tapi I do not plan for him to stick on gadgets 24/7... Harus ajar pegang pencil juga bila tiba masanya yang sesuai... Dok sibuk dengan gadget jer... kang sok2 dah jadi payah pulak nak biasakan dengan pencil pulak dah... Ekekekeke.... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Ash's 1st Drawing... ^_^, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Thursday, April 24, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

41 comments:

  1. Replies
    1. tak dipaksa and he himself yang nak explore macam tu...

      Delete
  2. wow...ash dah pandai lukis2..hebat2 w/pun x hebat leonardo dicaprio hahahahahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hebat ke kak el? bha ha ha... leonardo di caprio tu lain...dia actor...

      Delete
  3. Replies
    1. pandai standard dia jer lah kot? hik hik hik...

      Delete
  4. biasa kalau hantar taskan, umur 1 tahn lebih dah diajar pegang pensil atau pensil warna.. nak lembutkan tgn dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah ni nanti nak ajar jugaklah nak bagi lembutkan tangan dia jugaklah kak Alycia...he he he...

      Delete
  5. CN suka bagi Irfan main kidsDoodle, mmg macam2 lukisan yang dibuat, kalau bagi pen lagi la dasyat, kalah Leonardo d vicci ! hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi hi hi, diaorang ni lagi hebat dari Leonardo Da Vinci pada pandangan mata kita...

      Delete
  6. pendidikan awalan ni boleh praktik kat baby nanti hehe

    ReplyDelete
  7. tu gayanya nk kena beli papan putih n gantung kat umah tu.kalau tak habis laaa dinding ehehe cayok cayok ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia conteng dinding mummy haippp... i got 5 fingers in one hand, which side you want? left or right? ha ha ha, garang tak mummy? garang tak?

      Delete
  8. Replies
    1. Alhamdulillah, In Shaa Allah, mudah2an...

      Delete
  9. slowly mummy...

    dload apps flashcard banyak2 pn ok....

    and reduce the brightness gadget kita tu k

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok i will dear.... memang now penuh dengan apps for Ash jer...

      Delete
  10. Satu pendedahan awal utk anak-anak

    ReplyDelete
  11. perkembangan yang drastik..wahh ash dah pandai melukis :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha ha, pandai ke kak lya, apa ajerlah yang Ash lukis tu...

      Delete
  12. pandai ash..nak lukis apa utk mummy dia tu...?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu yang tak dapat nak tafsir tu sebab dah berseni sangat.... ha ha ha...

      Delete
  13. Ash nak lukis wajah mummy kot. Cepat besar ye Ash, kak long tak sabar nak tengok skill Ash ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha ha...pandai Ash yer lukis gambar mummy... damnnn, tiba2 rasa rindu sangat kat dia...

      Delete
  14. pandai mama bagi learning apps. nak cuba dengan fadya nanti, thanks farah :) Ash dah advance ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. not really to say advance kak, farah cuba expose as much as i could...

      Delete
  15. tunggu masa dia dah besar skit..dinding2 kena conteng..masa tuh..tokmama ngan mama eh confirm stresssss

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia conteng dinding...mummy pun haipppp!!!! i got five fingers in each hand, which one your prefer, the left hand or the right hand??? bha ha ha, garang tak mummy???

      Delete
  16. Dia lukis kening mak dia kerut la... Haha... Pndai ash..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, Ash pandai...hik hik hik, mummy kerut kening ke? hik hik hik, bukan Ash ke yang suka buat macam tu?

      Delete
  17. anak N sekarang ni pun kalau dapat pen dan kertas memang suka sangat. ada juga simpan doodle dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. ash tak pandai lagi, mesti comel doodle aisy kan?

      Delete
  18. Apelah Ash lukis ni..abstract sungguh..hihi

    ReplyDelete
  19. Hihi comel lah tak
    Kecik 2 dah pandai melukis

    ReplyDelete
  20. eh manalah tau satu hari Ash jadi pelukis terkenal .....lukisan tu jadi lukisan termahal dia tau Farah.....'First touch' gitu hehe

    ReplyDelete
  21. ash nak gtau apa tu.
    in shaa Allah sbgai mommy kita berusaha kan

    ReplyDelete
  22. skali pndang mcm muka org pon ada..

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia