Home » , , , , , , , , , , , , , , » Ash... Tolong Mummy Lipat Kain!!!

Ash... Tolong Mummy Lipat Kain!!!

Gambar malam semalam... dah upload dah di Instag iollss dan jadi entri santai pembuka entri hari ini. Ramblings about Ash yang tak pernah berkesudahan kannn??? Ash yang semakin kuat bergurau senda sekarang ni, semakin kuat menjerit dan semakin kuat berceloteh dalam bahasa German ataupun Korea dia tu... Huh... 

Satu lagi story yang Ash buat malam semalam dan suruh mummy karang as entri today... Bha ha ha... Ash suruh ker??? Mummy jer over nak jadikan bahan... New things yang Ash buat kan??? Haruslah diabadikan di Bubblynotes... Blog Ash??? Oopsss dah ado dah... cuma belum iolss announce and masih di-private-kan lagi... Tunggu tiba masa dan ketika nanti iolss inform ek??? Kira2 macam sambung legacy mummy-lah ni... Ahakss... Sangat poyo... (sendiri mengomel kepada diri sendiri)... Tapi sungguh Ash dah ada blog sendiri... 

Banyak pulak mengomel kannn iolss ni kannn??? Tu gambar atas tu... Ash tolong mummy lipat ker atau Ash sebenarnya tolong kisai tu??? Seronok ek main atas timbunan kain yang banyak tu semalam??? Tu lah dia rutin iolss setiap malam... baju dah dibasuh haruslah dilipat kannn??? Takkan nak biar berkepuk menimbun kat satu sudut or bersepah sampai tak menahan mata ni sakit memandang??? Well, uolss yang dah biasa dengan iolss di Bubblynotes memang dah tau sangat dah kannn??? Iolss ni pantang betul kalau tengok semak2 dan sepah2. Sakit jer mata tengok. Taklah kata iolss ni bagus sangat ye dak??? Tapi memang beginilah iolss tak boleh nak ubah. 

Alih2 malam tadi, ada pulak jemari comel yang rajin nak tolong mummy dia... bha ha ha... soon to be my little bodyguard and helper... asalnya dia baring dan sibuk mulut becok main dengan teether.. lepas tu pelan2 dia meniarap...mengesot dan guling Hindustan step by step... sampailah ke timbunan kain... dengan syoknya dan meleleh2 air liur... tarik2 dan main dengan kain baju yang dah dibasuh... Senyap pulak tu... Ceria jer main kain... 

Good job and well done son!!! Senang mummy nak buat kojo... Bha ha ha... memanglah ada anak kecik ni atau anak kecik2 ni nak buat kerja payah... tapi nak tak nak... harus gak buat kann uolss??? Kalau tak dibuek nak jadi apo??? Takkan nak biarkan kat situ jer... Kalau suami tolong memang it's a bonus lah kann??? Hik hik hik...

Diam dia sampai habis mummy lipat baju semua and the last piece dia genggam kuat dan tak bagi mummy lipat... dush pengsann.... Tapi tak apalah... at least selesai jugak kerja... Ha ha ha... Anak2 uolss ada yang macam ni jugak ke??? Jadi tukang kisai atau tukang fefeeling dah besar sangat nak tolong lipat baju??? ^_*... Mesti ada kan? kan? kan? 

*Seriously now pantang nampak camera or phone mummy... nampak jer dia dah toleh fefeeling beraksi ala supermodel depan camera... Ahakss menurun kat anak rupanya pantang nampak camera ni... He he he... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Ash... Tolong Mummy Lipat Kain!!!, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Wednesday, April 16, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

55 comments:

  1. kecik2 dah pandai bergaya depan kamera.. memang menurun habis ni.. hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha tulah kak, dah menurun habis aksi depan camera tu... pantang nampak camera...

      Delete
  2. blh la masuk ptandingan baby comel...

    ReplyDelete
    Replies
    1. uikkk, ye ker? In Shaa Allah,mudah2an mana tau ada rezeki kannn?

      Delete
  3. alahaiii..comelnye..rajinnye ash..

    ReplyDelete
  4. Alolo... comeinyaaaaaaa budak tecik nie.. geram aunty farah tgk tau.. meh ajak mummy mai umh aunty na.. *akak kalau confirm nak mai bagi tau k.. tido jer umh farah.. =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau confirm akak akan what's app farah segera... *_^

      Delete
  5. alala... comeyy dak Ash ni... nak tolong mummy yer... time ni dah nampak sgt muka Farah... ^__^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke Nurul, ada one of my BFF cakap sejibik ikut muka abah dia...hik hik hik...

      Delete
  6. Replies
    1. Alhamdulillah, thank you aunty Cik Akak... he he he...

      Delete
  7. rajinnya Ash nak tolong mommy hehe..

    ReplyDelete
  8. jadi anak yg soleh yer Ash..kemain rajinnyee..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. In Shaa Allah aunty ecah.... rajin mengisai tu....

      Delete
  9. hahahaha...dia boring la tu..tu yg tolong lipat baju

    ReplyDelete
    Replies
    1. yelah aunty Sally tak layan dia??? hu hu hu...

      Delete
  10. tomei budak ash nie...macam mommy dia...

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah pandai pandang camera, angkat kepala tinggi tu, susu ibu ke Farah? Atau campur? Very alert boy muahhh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. susu formula kak...memang sangat alert dengan camera kak....

      Delete
  12. wahhhh..omeynya Ash....geram nyer nak cubit pipi dia.. membesar jd anak yang baik ye syg!! =D

    ReplyDelete
  13. makin hensem cuperboy nie..
    adeh...
    bila ler dpt dukung budak ini.
    geram sungguh tgk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you thank you...he he he...bila dapat dukung? uncle shark bila nak datang sini???

      Delete
  14. Replies
    1. ha ha ha, tak taulah sama ada senang atau akan bertambah lagi kerja mummy lepas ni...

      Delete
  15. alolo...tu saje nak suh mummy wt bnyk kje..lipat lelama..haha

    ReplyDelete
  16. haha.. rajinnya Aish.. good boy ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. moga2 sampai ke besarlah macam tu... he he he...

      Delete
  17. amboiiii mudak comel nie...meh sini tolong aunty pulak :)

    ReplyDelete
  18. Replies
    1. rajin tolong kisai jer tu CikNor... ha ha ha...

      Delete
  19. anak bujang dah mula tlg mummy dia.. comel la ash...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tolong mengisai... Alhamdulillah, thank you fiza...

      Delete
  20. Mesti kaki selfie cm mommy dia.. Haha

    ReplyDelete
  21. dah besar sikit nanti bolehlah tolong mummy lipat..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang mummy train dan kerah nanti ni...

      Delete
  22. Mana lagi nak tumpah kuah tu kan...
    Tapi percayalah Farah bila dah selalu ikut buat apa yg mummy buat memang dia akan jadi biasa dan tak mustahil kelak Ash pun akan pandai lipat kain-baju. Tunggulah..

    ReplyDelete
  23. ne ash yang tolong mummy ne ke..mummy nye yang tolong ash...hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam gaya2 mummy yang tolong ash ni...hik hik hik...

      Delete
  24. dah pandai ngesot.. good.. lepas ni boleh tolong lagi gigih.. hehe sabar je la

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia