Ash's New Reading Materials!!! ^_^


Untung betul jadi budak kecik ni kannn??? Banyak gifts yang dapat... kalau raya pun best... ahaksss... Semalam ada orang hadiahkan Ash new reading materials... Consist of 8 Introduction Books and 1 Electronic Pad... Yang excited lebihnya mummy lah kann??? 

Sebelum Ash baca (ahakss masalahnya Ash dah pandai baca ke??? pandai tengok dan bercakap bahasa dia dengan watak2 kartun dalam books retilah... bha ha ha)... mummy dulu flip through dan fikirkan method penyampaian yang dirasakan paling sesuai dan boleh deliver serta sampai pada Ash... 

Makanya malam semalam kita main dengan electronic pad tu... pandai ada hajat nak tekan2 button kat electronic pad tu... walaupun  jari tu halus kannn??? besar hajat hati tu.... dan kita read some books... Seronok betul rasa hati bila Ash shows his interest and responsive... Ingatkan mummy yang nak belikan... since dah ada orang lain yang belikan.... Syukur Alhamdulillah, murah rezeki Ash... 

*Iollss sangat happy bila iolss sing the ABC song... Ash pun dah mula ikut sama... walaupun dalam bahasa dia kannn??? Bunyi jugalah macam dia berlagu2 dan macam menyanyi... Ahaksss haruslah dah mummy suka karaoke anak pun terkena tempias sama.... La la la .... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Ash's New Reading Materials!!! ^_^, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Wednesday, April 2, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

52 comments:

  1. untungnya ash dapat hadiah free lagi..hehehe

    ReplyDelete
  2. salam. ehehe akak suka berkaroke rupanya :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang dari dulu sampai sekarang...hak hak hak...

      Delete
  3. dah stop beli mainan..
    x jamah sgt pun mainan..
    kalau bukak buku..br dia seronok..x pernh jemu..nak2 lg kita bacakan..mcm faham2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagus tu PB, instead of beli mainan better beli toys yang boleh develop diaorang...

      Delete
  4. bestnya ash dapat hadiah..
    nyanyi sama ngan mummy dia lagi tuuu..hihiii
    ^_^

    ReplyDelete
  5. anak2 memang elok kita ajar dengan konsep pembelajaran seawal mungkin...masa Dania pun akak buat yang sama..sebab tu Dania apa2 lebih interested to books....

    ReplyDelete
  6. Budak2 mmg suka dgn electronic pad tu kan .... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yelah Mia, kan benda tu interactive, hi hi hi...

      Delete
  7. Baby yg dh boleh melihat jauh mmg excited bile nmpk warna2 yg ceria..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang betul tu dear, dan yang paling teruja bila diaorang response...

      Delete
  8. sure comel ash ngan bahasa baby dia tu lah..bak lah nak tgk video dia bc ABC tu farah hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. erkk nak video, ok nanti kalau farah play dengan buat activities dengan dia akan cuba sedaya upaya record yer...hik hik hik...

      Delete
  9. wah bestnya... takpe, kecik2 ajar belikan buku sbb nnt bila besar akn jd minat dgn buku ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah kak nak expose-kan Ash dengan buku dari kecik supaya dia minat dengan buku...

      Delete
  10. good effort, sebolehnya kita nak anak kita didedahkan dengan material sebegini kan dear. Bukan macam kita dulu asyik bergelumang dengan botol susu, teether dan bantal busuk doplohpatjam hehehehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. it's on my plan list pun dear, nak Ash expose to books and interested in it... and sentiasa mencari knowledge...

      Delete
  11. Replies
    1. budak budak sekarang ada macam2 tools and gadget...

      Delete
  12. akak!! nant ash cepat pandai baca kan :)

    ReplyDelete
  13. untung budak zaman sekarang ni, time kite dulu tak de pungg

    ReplyDelete
    Replies
    1. time kita dulu benda ni semua tak keluar lagi kak lily oiii...hik hik hik, tapi Alhamdulillah jadi manusia jugak kita kan?

      Delete
  14. rezeki tu kak..Alhamdulliah, lepas nie selalu2 lah mummy ash baca kan buku ye..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah rezeki Ash, tapi memang tetiap malam akak biasakan few minutes untuk spend dengan Ash and books...

      Delete
  15. seronoklah Ash ade electronic pad tu. mesti dia suka dengar bunyi² :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu fiza, hajat besar nak tekan2 walaupun tangan dia comel...ihikss...

      Delete
  16. hahaha... seronoknya dapat hadiah tu... ada yang dia boleh dengar tu pun dah ok... stimulate deria dia kan?... besar nanti baru boleh baca pulak... :D
    tak lama dah nak besar ni... :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup dapat stimulate dia punya sense... iolss expose books juga pada dia, tiap2 malam few minutes akan spend dengan dia untuk dia baca... ha tu la tu, tak lama lagi dah nak besar dah ni, mesti rindu masa dia kecik2... hu hu hu, sekarang pun dah rindu masa dia baru lahir...

      Delete
  17. wah..ash dapat hadiah..best la dia..

    ReplyDelete
  18. bab teruja dah tentu mak mak yg lebeyy..hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu standard kan babe? mak2 yang lebih...ha ha ha...

      Delete
  19. banyaknya alat..
    boleh jadi pintar anak kak nanti...
    huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. In Shaa Allah, mudah2an dengan izin Allah, doa2kanlah ek...

      Delete
  20. Mmg nmpk keterujaan akk... Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan mummy yang excited lebih.... hu hu hu

      Delete
  21. banyaknye bahan bacaan utk ash.. untung ada org belikan..

    ReplyDelete
  22. Akak pun dah excited tenhok...bestnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kak... entah kenapa boleh jadi excited tak pastilah...

      Delete
  23. gud......
    tapi err....'ALIF BA TA.....' xde ke cik farah? ^,^
    penting juga kan =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. of course ALIF BA TA ada...ini gift orang bagi yaya...

      Delete
  24. ilmu keagamaan pun penting kan dik...tp step by step la..x kan la alip bata nak dilupakan...as a parent memang dah terfikir dan dah rencanakan macam2 dah untuk pembelajaran anak2 yang terbaik...x semenstinya mengejar dunia je..akhirat tetap la diutamakan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. dunia dan akhirat kalau boleh haruslah seimbang ye tak?

      Delete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia