Home » , , , , , , , , » Ash Holding His Feet & Sucking His Toes... Bayi Hisap Ibu Jari Kaki!!!

Ash Holding His Feet & Sucking His Toes... Bayi Hisap Ibu Jari Kaki!!!

Source Extracted from Google
Latest edition cerita Ash... muahahahaha... dah macam tajuk Buletin Utama pulak... Kepandaian terbaru semalam uolsss...Lepas tu yang mummy jadi jakun jap nak bercerita kat Bubblynotes. Ala, sembang2 santai di pagi hari dengan uolss... *_^...

Semalam Nek Ma, Ash report kat mummy Ash yang Ash ada kepandaian baru... apa tu??? Baca tajuk pun dah tau kannn??? Ash pegang kaki dia dan mula menghisap ibu jari kaki!!! Erkkk, selalu jugak terdengar yang orang tua2 kata, kalau anak kita hisap ibu jari kaki, macam gambar yang iolss pinjam dari Kak Google atas tu, tandanya dia bakal dapat adik. Jeng jeng jeng... Tak taulah kan, sejauh mana kebenaran atau hanya mitos kata2. Orang tua2 kata, orang muda tak kata. He he he...iolss ignore dan chill jer... tapiiii malam semalam dia tunjuk depan mummy. Bukan main galak dan suka dia... Sampai meleleh2 air liur dia... Bayi Hisap Jari??? Itu Normal...

Suka ek Ash??? Entahlah, iolss no comment pun tentang hisap ibu jari kaki ni dan yang pastinya, nak kena stop-kan Ash dari terus buat macam tu... Tak mau sampai jadi habit uolss... Hua hua hua... And actually...

SAYING
Orang tua2 cakap, bebudak kecik yang asyik menghisap jari kaki ni sebenarnya sebagai satu tanda yang dia bakal mendapat 'kawan' a.k.a. adik.

REALITI
Tindakan baby menghisap jari tak kira tangan atau kaki bukanlah disebabkan oleh lambat memberikan susu kepadanya. Menurut kajian, ia adalah tindakan refleks yang lain selain menghisap jari tangan seperti jari kaki, mengerutkan jari2 kaki apabila ditekan tapak kakinya atau menggenggam jari jemari weolls apabila weolls merasa tapak tangannya dengan jari2 weolls. Itu adalah permulaan kepada pergerakan2 yang lain seperti meniarap, merangkak, memasukkan benda yang dicapainya ke dalam mulut dan banyak lagi pergerakan apabila mereka semakin membesar nanti. - sumber  
Dan pagi tadi iolss report-lah pada Abah Ash... statement yang bersahaja jer keluar dari mulut Abah Ash... "Nak buat macam mana??? Ash dah bagi signal nak kawan, tapi mummy dia tak nak bagi... kalau dapat kawan atau adik perempuan mesti suka Ash...Tapi nak buat macam mana ye tak?"...Erkk, terfikir jap, iolss ada cakap apa2 ke??? Bha ha ha... I reserved my comment...teettt.... Luka caesar kat dalam ni pun tak pulih sepenuhnya abang oiii.... And honestly, for this moment belum sampai ke situ lagi... Iolss just nak focus pada Ash jer sekarang ni... La la la... Ash kawan dengan mummy jer lah dulu ok???

Rezeki Allah SWT kita tak boleh nak cakap dan kita tak boleh menidakkan ye tak??? Tapi, honestly, I need space... and really if Allah nak bagi rezeki lagi, iolss terima cuma kalau boleh not now-lah...not now... Give Ash some ample time untuk puas bermanja. He he he... Kalau tak ada rezeki pun, iolss terima... Iolss ni ok jer uolss... Ada pun ok, tak ada pun ok...
Tak kisah lah, janji kena pastikan jari2 Ash ni sentiasa bersih dan bebas dari bakteria. Bukan setakat jari kot, semua benda nampak semua nak masuk mulut dah kot???  Inclusive mummy punya semakphone... kalau Ash dah pegang, cepat2 mummy grip... tak boleh rampas nanti dia mengamuk... cuma grip jer...tak nak bagi air liur dia menyaluti semakphone mummy...Nanti nangis mummy...huwaaaaa... ekekekekeke....

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Ash Holding His Feet & Sucking His Toes... Bayi Hisap Ibu Jari Kaki!!!, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Wednesday, April 30, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

28 comments:

  1. wahhh... tak lama lagi dapat adik la tu..

    ReplyDelete
  2. hahah.. nk dpt adik yer Ash hehe... saje sakat mamy Ash ni ;)

    ReplyDelete
  3. wah...dapat anak sedara baru lah cik akak lepas nie..hihi...
    Sekarang pun nak manja2 gan ash juga....
    pandai dah ash ambil perhatian mummy dia kan.,...
    alolo....comel eh....

    ReplyDelete
  4. kami pon ckp kt asben gak klau x kerana czer x kesah la nk adik ke apa...hahahaha

    ReplyDelete
  5. ayah ash dah bagi hint jugak tu..hihihi

    ReplyDelete
  6. Org dulu2 kata ash nk dapat adik..hihi

    ReplyDelete
  7. Heheheehe kalau ikut org tua2 kan Farah ..
    Tu tandanyerr Ash bakal dapatadik lerrr tu hahhaaha ..
    Ash oh Ash ... Tak saborr nak dpt kawan la tu ..

    ReplyDelete
  8. perkembangan ank..bestkan..anak sy baru mula bermain dgn kaki..keja dia hari2 baring tgk kaki dia..huhuhu

    ReplyDelete
  9. semoga murah rezeki ash dapat adik..hehehe..

    ReplyDelete
  10. comel nyee baby isap jari kaki.. bes jadi baby ni badan flexible :)

    ReplyDelete
  11. kakak dulu pun isap ibu jari kaka gitu gak. Siap ada gambo lagi hikhik. Tapi masa umur dia 1 tahun 3 bulan baru lekat yang adiknya hhehehe. Boleh jadi .... Ash nak adik? hehe.

    But, as for the time being Farah kena jaga luka dalaman dulu dan pastikan betul2 sihat baru boleh next concieve. BUkan apa, nanti kesian Ash yang masih kecil perlukan perhatian dari mummnya.

    But, kalau dah rejekiiiiiiii bisa aja ya bukkkk! heheh (^_^)

    ReplyDelete
  12. xlama lg ash dapat adik la tu..hihihi

    ReplyDelete
  13. hehehehe muda lagi bagus bersalin ramai2... hahahaha

    ReplyDelete
  14. kalau anak hisap jari kaki nak adiklah tu hehehe.. neway nice info !

    ReplyDelete
  15. hahaha.. ash dengan papa ash nih komplot ke apa?? :p

    ReplyDelete
  16. Nak adik ke Ash....jgn dulu lah..sian belum puas nak manja2 dgn mummy... tp klu dah rezeki apa salahnya kan Farah :)

    ReplyDelete
  17. sama la anak kite.... semua masuk mulut. lengan kite ni pun diisap2 nye...
    henfon kite... tak payah ckp.. dah bergelen air liur dia dlm tu kot... nasib fon murah je. haha

    ReplyDelete
  18. dah ada perkembangan baru ash..

    ReplyDelete
  19. tu la kan..mentaliti org melayu kita bila bayi kecil hisap jari kaki, benda ni dari zaman nenek moyang kita lagi..hehehe..it's ok dear. take ur time with ash. ash masih kecil lagi dan perlukan belaian dan sentuhan manja mama dia.. :)

    ReplyDelete
  20. nak dapat adik niiii....hihi :)

    ReplyDelete
  21. hahahahahaha
    ash wat gempak kan ash kan
    at least ada kwn boleh lah nyanyi sm2 malam2 kan ash kan
    hehe

    ReplyDelete
  22. kalau aisy dpt adik pon terima je...hhee... happy holiday farah..

    ReplyDelete
  23. jeng jeng jeng..nantikan..hehehe..kalau ade rezeki terima seadanya kak :)

    ReplyDelete
  24. Yeee... Ash nk adik la mommy... Haha

    ReplyDelete
  25. Sama la... Anak den pon baru duk menghisap jari kaki ni... Ha haha

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia