Home » , , , , , , , , » Air! Air! Siapa Mahu Air? Bahana Catuan Air...

Air! Air! Siapa Mahu Air? Bahana Catuan Air...

Air! Air! Siapa mahu air??? Ahaksss... Inilah dianya bahana catuan air uolss... Dah naik semak mata ni memandang kat bilik laundry rumah iolss tu... 

Penuh atas lantai tu dengan botol2 air. Asal ada space jer iolss letak, asal ada air jer iolss sambar simpan dalam bekas yang ada... Apasal tak pakai tong2 air yang besar jer? Kan senang dan jimat space gitew??? Mesti some of uolsss akan berpendapat sedemikian kan??? Well tong besar ada 4 biji kat rumah ni... malas nak kayakan tokey plastik lagi... Jadi selagi asal ada botol kosong, periuk kosong iolss sumbat dengan air... Bha ha ha... Tamak sikit dengan air musim2 catuan ni... 

Ada anak kecik memang banyak pakai air... Ash pulak satu hari pakai 10 botol air untuk mandi... 5 pagi 5 petang. Senang nak kira macam tu... Tapi tulah semak gila mata memandang... Iolss memang jenis tak tahan mata tengok rumah berselerak dan bersepah... 

*Bilalah agaknya nak habis catuan air ni... hu hu hu... Nak kena ricky2 khabar berita dari orang dalam jugak ni... Walaupunnn... dah tau dilanjutkan lagi ye tak? Nak gak tau water level kat kolam simpanan dan empangan macam mana status pas tu baru boleh estimate... Bha ha ha... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Air! Air! Siapa Mahu Air? Bahana Catuan Air... , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Sunday, April 6, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

27 comments:

  1. Sy dh siap2 tadah bila de air... Takut tetiba ttp awal tak naya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu Maria, orang kata sediakan payung sebelum hujan...

      Delete
  2. Allah... sedihnya keadaan tu... tak boleh bayang ni... mintak mintak cepatlah berakhir masalah air ni... nak korek telaga kat kawasan taman ni bukan dia... kalau dok kampung dah korek dah telaga...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedih tak sedih kena lalu jugak brother...hik hik hik, tapi tulah mata semak tak menahan...

      Delete
  3. kne la menunggu..dulu masa dok rumah sewa kejap, merasa jugak la catuan air..masa tu pulak bru je angkat barang..memang tak buat persediaan la..kena la pergi masjid negeri..huhu..tapi sekarang dah duduk hostel ni buat masa ni tak de lagi catuan..kalau ada memang parah jawapnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi bila fikir2 balik, betterlah ada catuan dari tak ada air langsung...

      Delete
  4. Replies
    1. ha ah, tapi nasib baik dah siap2 simpan air dah...

      Delete
  5. Salam sis.. Alahai, leceh juga ye bila catuan air dibuat. Ingat lagi masa di kolej dulu, selalu tiada air, kena jalan dua tiga blok untuk cari air. Dah tu, kena curi pula air yang kita payah2 cari. Huwaa...

    ReplyDelete
  6. tabah ye sis dengan dugaan ni.. semoga masalah ni dapat diselesaikan secepat mungkin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah setakat ni masih tabah lagi...he he he...

      Delete
  7. yuppp..time ni diaorg mackup gegiler!

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak untong lebey....bila lagi kann? hik hik hik...

      Delete
  8. Sabar je lah sampai proses catuan nie tamat

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu jerlah yang mampu kita lakukan kann?

      Delete
  9. sshnya air kena catu2..negara maju tp...sabar la ekk..

    ReplyDelete
  10. mmg tak abeh lg.. Fiza pun merase jugak kesusahan nie Farah.. >_<

    ReplyDelete
  11. Rumah saya ada 2 tong besor...cukup la guna pakai utk 2 hari catuan..Air minuman,letak dalm tong 15L, beli siap2 dari machine air 10sen 1.5L tu..huhu

    ReplyDelete
  12. akak lagi best dik..2 baldi je untuk akak kat umah sewa..diorang tutup air tgh malam sampai pagi...kul 8 am dah ada balik dah...sempat la tadah untuk diri sendiri...kat Seremban so far belum ada apa2 problem lagi...

    ReplyDelete
  13. wahahaha.....semak mate semak fikiran...cik pon tak suke tengok rumah bersepah...rase nak buang je sume kat tong sampah...weeeweee

    ReplyDelete
  14. kalau dok kampung dah lama akak cari perigi....aduhai...

    ReplyDelete
  15. kat rumah N pun sama.. tadah air masuk dalam botol lepas dah guna..kalau bernasib baik hari catuan masih ada air kecik yang keluar dari paip..

    ReplyDelete
  16. kena sentiasa berjimat ne menggunakan air dalam tong huhu

    ReplyDelete
  17. bilalah catuan air akan berakhir..harap² hujan setiap hari dapat cukupkan bekalan air.

    ReplyDelete
  18. assalam.
    sama la tmpat saya.termasuk juga kali ni.h uhu
    saya pon isi dlm botol air mineral tu juga.
    sbb mmg berlambak dkt rumah ni..
    bertabahla kita ..

    ReplyDelete
  19. eh kak sama lah . saya letak dalm botol yogurt air smua.. kawan sy suka sgt buang botol .. saya ckap kat dia. bila xda air macam ni baru nampak kan kegunaan botol dan sebab apa saya tak bagi dia buang. dia sengeh ja ,. hikhik

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia