Home » , , , , , » Wisdom Tooth a.k.a. Gigi Bongsu...

Wisdom Tooth a.k.a. Gigi Bongsu...


Ilham timbul hasil dari ber-What's App tadi dengan salah seorang adik saya dalam alam blogger ni yang tengah menderita kesakitan gigi... Ngee... tapi bukan pasal wisdom tooth nak tumbuh pasal masalah lain... Boleh melayang pulak pemikiran ke wisdom tooth pulak jadinya. 

First thing first... muahahahaha... nak declare jap... iolsss BELUM PERNAH TUMBUH GIGI BONGSU!!!... So macam mana tu??? Dah jadi mummy orang pun masih belum pernah tumbuh atau merasai pengalaman tumbuh gigi bongsu... Kalau tak tumbuh langsung pun tak apa kot??? Sebab orang kata sakit oooo... Sakit dia tu sampai ada fefeeling nak lempang atau terajang orang... Erksss betul ke??? 

Sebelum tu jom kita lihat gambar yang iolss pinjam dari Kak Google ni... 


Dikatakan orang yang nak tumbuh gigi bongsu ni mempunyai simptom2 di atas... benarkah??? Ye lah kannnn??? Kalau tak takkan boleh keluar info macam ni. Macam ngeri pulak bila teringatkan ada my ex-colleague dulu sampai kena operate nak keluarkan gigi tu... Iolsss kalau part dentist ni serious penakut uolsss... memang iolsss admit... Hopefully Ash tak mengikut jejak langkah mummy-lah penakut dengan dentist... teet...

Haippp... tak tumbuh gigi bongsu bukan bermakna tak matang ek??? Muahahahaha... tapi possible ke ia takkan tumbuh2... Hik hik hik... kalau dah sakit sangat... tak payahlah... KIV jer boleh tak??? Wargh kah kah kah... 

*Untuk yang tengah sakit gigi tu... orang tu... cepat2 sembuh ek? Get well soon!!! 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Wisdom Tooth a.k.a. Gigi Bongsu... , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Saturday, March 22, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

19 comments:

  1. Huhuhuhu SAKIT WOOOO ..Lya aritu tumbuh gigi bongsu dah tua2 br tumbuh..Huhuhuhu nak djadikan menyakitkan sangat tu sbb dia punya PERTUMBUHAN tu tak normal..
    Tumbuh senget ''Org Ganu sebut REYOKK'' huhuhu dah la sakit tumbuh gg bongsu sakit pulak sbb timbuh senget dan menghe=ntam kat gg sebelah jd makin ngilu sakit sangat2 .
    Pergi hospital diaorg ckp kalau camni kena BEDAH huhuhuhu nak kuarkan susah sbb Lya punya gg tumbuh senget huhuhu..Tp bila time nak bedah tu tk jadi sbb dr cuba cuba dan cuba cabut akhirnyerr menjadi dpt cabut..TAMAT riwayat gg bongsu kat Dr tu hhehehe..Alhamdulillah tak sakit dah lps cabut ..
    HUHUHU Maaaf yer Farah pjg pulak kali nie ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe tak kisah pun panjang tapi tulah semua orang kata sakit tak menahan...

      Delete
  2. Replies
    1. kot? aik akak pum tak tumbuh gigi bongsu cam farah ke?

      Delete
  3. aiza dulu nak tumbuh geraham bongsu tu sampai demam.. mungkin dia nak keluar tu membuatkan rasa sakit.. aiza tak pergi jumpa dentist pun dan lama-kelamaan sakitnya menghilang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak dengar sebab diaorang kata gigi tu nak pecahkan gusi... hu hu hu

      Delete
  4. Yeaps.. Mmg sakit. My bro had his wisdom tooth pulled out end of last year.. By operation gak :P Hopefully me tak kena mcm akak. Kekeke..

    ReplyDelete
  5. Anak bunda tumbuh geraham bungsu serentak pula dengan kesakitan gigi lain yang sedia ada...bayangkan lah sakitnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. erksss macam seriau jer baca ni bunda... memang sakit tu...

      Delete
  6. Me..too..muda lagi ni..he..he

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah you pun tak tumbuh lagi wisdom tooth ek dear... ngeee

      Delete
  7. Get ready... Klu x tahan siap MC... Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dah tak tahan haruslah MC kan Maria?

      Delete
  8. tak pernah jugak gigi bongsu tu tumbuh. mintak-mintak tak sakitlah kalau dia nak tumbuh. hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh kiranya we are in the same boat lah ni... tapi diaorang cakap memang sakit...

      Delete
  9. Memang sakit, Farah... Bukan baby je demam bila tumbuh gigi... kita pun demam jgk bila tumbuh gigi bongsu ni... ekeke ^__*

    ReplyDelete
  10. KA ada 4 wisdom tooth, 1 wat minor opt, 2 extract biasa, 1 lagi ada simpan lagi ni sbb x menyusahkan, tp pengalaman sakitnyer x yah ceritalah fara, sapa yg pernah merasainyer je yg tau !

    ReplyDelete
  11. kalau sakit bab gigi ni memang tak leh tahan sakitnye

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia