Home » , , , , » Traffic Congestion... Apa Saya Buat???

Traffic Congestion... Apa Saya Buat???

Source Extracted from Google
Hari2 pun jalan jam, tak kira pagi, tak kira petang...itulah yang hari2 dok kebanyakkan daripada kita tanggung kannn??? Nak nak lagi kalau hujan...perghhh, memang semut pun kalah uolsss... Macam petang semalam, hujan lebat (Alhamdulillah, akhirnya hujan juga dan pagi ni hujan juga...bila hujan pagi2 ni mulalah rasa nak tarik selimut... muahahahaha.... tapi jangan berangan...Ash pukul 4.30 a.m. dah jadi alarm mummy).... Bila hujan lebat sangat2 "jam".... ^_^... 

Bosan kann??? Duduk dalam traffic congestion yang maha hebat ni...kereta dah makin banyak dah on the road sekarang...Muahahaha...Orang Malaysia dah kaya2...semua dok pakat beli kereta, satu rumah sampai 2-3 biji kereta... *_^... Alhamdulillah, mudah2an murah rezeki kita semua... 

Bila bosan nak buat apa??? Macam2 boleh buat uolsss... muahahaha... boleh ber-karaoke, boleh ber-joget (ni nanti orang ingat gila pulak...), boleh make-up (kalau nak pergi kerjalah dan saya selalu buat...wakakakaka, jangan ikut bahaya ok???), boleh minum, boleh makan dan boleh macam2 lagi lah... paling tahap heavy metal bosan...call BFF...gayut kat telefon...wakakakakaaka....

Semalam, tambah lagi satu aktiviti... disebabkan tak bergerak2 kannn??? 

Dah boleh agak kannn??? Sempat ko blogwalking dalam kereta...muahahahaha... tahap kronik betul sakit blogging iolss ni.... Uolss jangan tiru tau...bahaya... masa driving fokus... muahahaha...ini disebabkan tak bergerak2.... dah bosan nyanyi dah bosan bergayut dah bosan itu dah bosan ini.... ini pulak kerjanya ek??? Ke ada siapa2 yang macam iolss jugak ni...ekekekekeke.... 

Then, tiba2 perut terasa lapar...biasalah time dinner kannn??? stuck pulak dalam traffic... hurmm.... nampak Petronas, bagi signal dan masuk parking... 

Layan Hot & Roll dulu... cian mummy Ash, dinner dalam kereta jer... banyak habiskan masa dalam kereta jer.. semuanya semata2 disebabkan traffic congestion... Alhamdulillah, kenyang balik tak payah dinner lagi dah... (konon...pukul 10 malam masa tengok Projek Memikat Suami makan gak nasi sikit... muahahaha...dah terasa lapar kannn???)... Semalam tengah hari iolss tak lunch ok??? Dok sibuk gi Watson kannn??? Ha ha ha... Biasalah perempuan kalau beli barang kan berjam2... 

*Dari pukul 6.30 p.m. bergerak untuk balik... spend time on the road for few hours and 9.00 p.m. baru sampai rumah...nasib dah isi perut sikit dulu... sampai2 jer Ash dah mencari Mummy.... sian dia... dah cembeng jer... terus dukung dia, cium dia, lepas tu tak payah susah payah, tidur peluk Mummy giteww... terpaksalah Mummy pelan2 tarik badan nak mandi dan solat kann??? Kalau tak betul cara mau terjaga balik dan menangis tu... hu hu hu...

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Traffic Congestion... Apa Saya Buat??? , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Tuesday, March 4, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

28 comments:

  1. Hihi yang part dinner tu elok lagi farah .
    Yang bw blog tu yang memang kerja parah sikit huhu

    ReplyDelete
  2. Boleh buat juga ni cara ni masa jalan jem. Terjah blog kawan-kawan :-)

    ReplyDelete
  3. lama benar tu..
    make sure angkak handbreak ye..kan tercium org depan

    ReplyDelete
  4. sama ler dengan akak blogwalking time traffic jam....tapi kat melaka jangan ingat takder traffic jammed....kat bulatan jalan malim nie...lama sangat traffic light...layan....

    ReplyDelete
  5. pergh.. hebat! ni mmg kaki blog sejati. hahaha.. sempat lagi BW..

    ReplyDelete
  6. teringat lagi dulu time sekolah kat sarawak.
    jalan jam ya amat.
    kemudian ada lori khinzir.
    budak dari bas sekolah kat tepi seronok je pegang main-main dengan khinzir tu :D

    ReplyDelete
  7. Teruk jgk tu jam kalau dr 6.30pm balik & sampai rumah 9.00pm... Nrl time pegi je teruk sgt jam, tapi bila balik x plak jam, jalan ok je... mayb pkl 5.30pm org x keluar opis lagi kot... tapi kalau keluar pkl 6.00pm, mmg stuck jgk kat ldp sg penchala tu...
    Hehe, sempat Farah bw time2 jam tu yer...

    ReplyDelete
  8. hahaha sempat lagi ya sis brbw :D

    ReplyDelete
  9. biasanya saya layan kan je jem tu, tapi member saya lagi best, taim jem ni la die layan drama yang die xsempat tengok sebelum ni. die tu kalau dah buat kerja memang x toleh kiri kanan.

    ReplyDelete
  10. mummy yang buzy.. bukan senangkan nak kerja, pastu jaga anak.. balik lewat... semua nye memerlukan kesabaran.. yg penting BW tak dilupakan.. hehe.. concurrent work... >_<

    ReplyDelete
  11. ok lah tu..dapat buat banyak bende mase traffic congestion..kalau boleh bawak dapur dlm kete masak sekali lagi bagus..kohkohkoh :P
    tapi kene berhati2 tau...

    ReplyDelete
  12. Kesian Ash dok tunggu mummy lambatnya balik ye...
    Ada org tu setiap kali jem dia menhafal ayat quran... masuk setahun dia boleh hafal beberapa juzuk tau Fara...

    ReplyDelete
  13. trafik memang jem giler semalam. Kenit stuck dari federal sampai ke jln tun razak. Balik umah kaki lenguh suruh anak2 picitkan hehehe. Dalam kete, tak leh nak wat ape, takut tersondol orang depan plak kang haha

    ReplyDelete
  14. eh, lamabatnya sampai rumah *angkat-angkat kening..

    p/s : sila tambah borak dekat whatsapp ye..jgn nk tipu..hahaha

    ReplyDelete
  15. hehehe sempat lagi buat mcm2 dalm jam tu yer farah

    ReplyDelete
  16. sempat jugak bw masa jammed..kereta dah makin byk sekarang FW..

    ReplyDelete
  17. dapat juga blogwalking sini lagi :)
    maaf ganggu :)
    jom ke blog syira and join Giveaway 2014 by Syira Lokman ^_^
    :) tq

    ReplyDelete
  18. dapat juga blogwalking sini lagi :)
    maaf ganggu :)
    jom ke blog syira and join Giveaway 2014 by Syira Lokman ^_^
    :) tq

    ReplyDelete
  19. terjah blog dalam jem...ok gak tu Farah,tak lah bosan sangat

    ReplyDelete
  20. lau tgh peknen ni lau traffic jam mmg jenuhlaaa
    sbb nak terkencing ajeee huhuhu kena spare ape yg ptt hahaha
    nasiblah k.el ni x hadap jem ari2 g ofis
    ofis dkt ngan umah. 5 minit jln kaki
    5.30 kuar ofis 5.35 dah terpacak kat umah anak2 pun dok memanggil..hahaha

    ReplyDelete
  21. dari jam 6.30 ke 9.. wuihhh lamanya perjalanan..

    ReplyDelete
  22. klu keta auto ok lagi tapi klu manual , mau tertanggal kaki tuh ... huhuhuuu

    ReplyDelete
  23. Hui... 3 jam tu... Mmg patt la lapar... Hehe

    ReplyDelete
  24. dua hari sudah rasanya hubby kata depan Mines tu jammed sungguh masa nak gi kerja ....kalau teruk sangat jammed tu mmg best layan blog Farah hehe....
    Sian Ash ...sure dia tercari cari nenen tu

    ReplyDelete
  25. kalau jammed tak gerak memang mati kutu tak tau nak wat apa..kete pon tersengguk2..dalam hati bosan..bosan..bosan..tambah pulak lagu tak best..dus2..

    ReplyDelete
  26. alahai..cian ash..teringat masa akak kerja PR dulu..event x tentu masa abih kul bape..kalau tengah malam..tengah malam la akak balik...tgok Dania tido kat bilik mak..pelan2 amik dia...sian sgt2..skrg lagi kesian..tido sorang2...sedih....

    ReplyDelete
  27. kalau jammed fiza layan lagu je takde pulak layan blog..wah kak itu baru namanya blogger tegar.sempat lagi tu

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia