Home » , , , , , , » The Yummylicious Watermelon Dessert... ^_^

The Yummylicious Watermelon Dessert... ^_^


Lihat gambar di atas??? Pernah terfikir tak oleh uolsss nak prepare dessert sebegini kreatif??? Tengok pun dah rasa macam sangat inviting... ^_^... slurppp... Tergoda iolsss tau!!! Uolss tergoda tak tengok??? 

Mudah saja dan tak susah.... dan kalau nak cuba pun bukannya payah sangat... preparation medium pun simple sahaja... All you need is watermelon, cooking cream, berries, nuts/raisins... up to uolss lah kann nak buat macam mana pun deco... Cara pun senang ajo... ambil isi watermelon yang di tengah2 ikut shape bulat... dah siap... sapu cream untuk tutup watermelon tu... and deco your berries and nuts/raisins... tadaaa siap!!! 

Nak sodap letak dalam peti ais dulu lah kalu kot? Hik hik hik... Lepas tu bila nak makan, potong macam potong cake... Okkk.. dah terbayang2 dah dalam kepala ni dah keenakan serta kelazatan melt in my mouth... Ting ting ting... Weekend ni harus jalankan operasi iolsss... muahahahha... 

SUMBER: SINI 

*What a creative way indeed!!! Suka suka suka... Kalau Ash dah pandai makan ni, agak2 dia suka ke tak??? muahahaha... seriously never thought of this and thanks to whoever created this dessert... Simple, easy and practical... ^_*... Memang harus dicuba ni... jom uolss??? 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel The Yummylicious Watermelon Dessert... ^_^, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Thursday, March 20, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

34 comments:

  1. nampak sedap..nak buat pun mudah :)

    ReplyDelete
  2. wow,nampak sedap...CS suka makan, tapi malas nak buat,...huhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. senang jer ni tak ambil masa yang banyak pun...

      Delete
  3. haaaa ni baru betoi kek buah hehe :D.

    ReplyDelete
    Replies
    1. original buah tak ada tepung cake pun... ekekekeke... cuma tambah cooking cream dengan berries jer...

      Delete
  4. langsung tak terfikir nak buat mcm nih..memg kreatif

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang awesomelah yang orang yang cipta resipi ringkas dan mudah ni...

      Delete
  5. memang kreatif..try la buat sis pastu pos ke cne :D

    ReplyDelete
  6. memang cantik dan kreatif,, kalau depan mata tak sanggup nak makan

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak sanggup acik, bila membayangkan kesedapannnya...wah melt in my mouth giteww...

      Delete
  7. senang sgt2.. amek tembikai seketul.. buat mcm kat ats.. mkn sejuk2 best tuuuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah rasa terbaik makan bila sejuk ni...

      Delete
  8. Nak tau ash suka ke tak...dah besar sikit nanti dedahkan dia ngan buah2an....sayur2 pun....jangan sampai dah besar x suka sayur...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti kita tengok eh mama long, dia suka ke tidak...he he he...

      Delete
  9. nmpak menarik and sedap hehe...jom try wat ! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom dik an, akak tau dik an rajin benda2 ni...

      Delete
  10. Kreatiff nya orang yg reka dessert gini.. hihi....

    ReplyDelete
  11. Ya Allah. Terliur niii. macam mana?

    Ikhlas,
    profhariz.com

    ReplyDelete
  12. Replies
    1. memang sedap kakk.... tengok pun dah tau kann..tu belum buat sendiri lagi tu...

      Delete
  13. hahahaha... nampak macam kek... Kemarin i baru makan dessert watermelon... tapi direct from the kulit... tak sempat hias-hias... masuk peti ais pon tak sempat dah... my wife punya watermelon scoop tu dok berhabuk dalam laci kabinet... setahun sekali jer pakai... masa time buat jamuan akhir tahun kelas my wife yang kita orang buat kat rumah kitaorang jer... :D
    Huish... terasa lagi penat buat watermelon tu bulat-bulat... Kena ada minat yang tersangat mendalam baru boleh buat benda-benda macam ni... huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. once a while buat variety dalam makanan yang kita makan memang mengujakan... ^_^

      Delete
  14. akk bukan je tak terfikir, tak fikir pun .,...hhahaa... akk tak suka masak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Farah pun tak terfikir kak, tapi farah suka masak...he he he...

      Delete
  15. Nak buat malas...sapa nak bagi akak dessert tu...

    ReplyDelete
  16. sangat kreatif! dahlah fiza suka tembikai..nasib dalam peti ais ade stock tembikai :)

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia