Home » , , , , , , , » The Post Mortem: Sepetang Bersama Blogger Yeos 2014 #SBB2014 #SBBYEOS2014

The Post Mortem: Sepetang Bersama Blogger Yeos 2014 #SBB2014 #SBBYEOS2014

Bha ha ha, (minat sangat ketawa terbahak2 macam ni sekarang)... post mortem??? Ahaks, tak adalah post mortem sangat, tapi kira2 ala2 entri cliche atau grand finale untuk event ni lah ni...Dah puas dok cerita itu cerita ini berhari2, now baru sempat nak men-watermark segala jenis gambar yang diambil setelah dikumpul2kan dari pelbagai semakphone kami2... wakakaka... 

Well, iolss duduk di table no. 19... siapa yang perasan??? Muahahaha...macamlah iolss retiss ye tak... Toksah nak berangan lelebih sangat... nanti over orang meluat... Ceritanya, seperti yang dimaklumkan di dalam entri2 sebelum ni, iolss adalah lady chaffeur for the day... Perjalanan dimulakan seawal 6.45 a.m. ...mula2 kita ambil kak long diva dulu... Suria Amanda, lepas tu pick up AJ di rumahnya...  dan last sekaliiii kita jemput mentorku ... Kak Mia Liana dan Abang Mail di hotel... Ok, this proven my driving skills is not to worry about...ahakss...gedik...nak jugak up diri sendiri...Pengsannn... Pleaselah...Kira2nya car pool la ni... 

Ok, bebel banyak2 tak mo, jom ler kita layan gambar2 yang ada yang sempat iolss watermark-kan...

Gambar teaser kekononnya... majlis berlangsung di Saloma Bistro sepertimana yang semua orang tau...

Retiss for the day...anak siapa ni cuba teka...ahaksss...salah seorang calon menantu pilihan...katanya sebaya...dari dalam perut lagi dah jumpa dan date... ahakss...tapi daddy Fisha cakap, Fisha minat kat daddy jer...ahakss... siapa lagi kalau bukan Bro Framestone ... awal2 dah garang dah daddy Fisha ni...wakakakaka.... event2 jugak, tapi hati teringat Ash kat rumah tu.... dapat dukung Fisha terus teringat Ash... hu hu hu.. 

Gambar kenang2an katanya bersama mentorku Kak Mia, kak long Suria Amanda, Acik Penghibur dan AJ....

Dari seawal drive masuk area Saloma Bistro dah ternampak kelibat Abang Ben, biasalah suka menyakat kannn??? Buka tingkap kereta dan melambai sambil borak sekejap...borak santai2... lepas tu alaaa...Qhaliff tak ada... ahakss...Qhaliff tak ada bergambar dengan daddy Qhaliff pun jadilah... Uhukss...tapi pastinya ada dayang2 2 orang ni tolong teman jugak... Bahaya ooo, kalau gambar berdua dengan suami orang tanpa kehadiran pihak ketiga dan keempat...takut2 nanti keluar pulak statement "perampas" walaupun iolss dah ada suami yang sah ikut hukum syarak dan undang2 Malaysia kannn??? Ahakss...apakah...ok... kita lupakan lalutan ku ini...

Dah sampai kat table sempat lagi nak bergambar2 kannn??? Saja duduk kat table ricky2 kawasan dan lihat2 sekeliling serta mencari kelibat mereka2 yang kukenali dan dah lama tak berjumpa... ha ha ha.... Kalau dah nampak tu biasalah continue berboraklah kannn??? 

Setelah sekian lama akhirnya dapat juga bertentang mata, sedari setahun yang lepas Ainim Suju dah jemput iolss ke open house Raya rumah beliau... tapi masa tu tengah preggy dan tiada kedayaan untuk drive ke Putrajaya tu disebabkan kondisi preggy tu kann... jadinya plan nak jumpa jadi tertangguh2...one of my strength, my motivator and my advisor... my good listener as well...top supporter for Bubblynotes juga ni... *_^... Tengok tu, hugging2 pun dah tau dah, punyalah sayang kat adik sorang ni kann???

Mentor bersama 2 protege junior... Sally dan Anim... 
 Table no.19... Cheq Eem dan Hazwan Hairy pun ado...

 Mentor bersama protege2nya yang semuanya manja2 bangat...ahakss manja ker??? Dah macam anak2 dah kitaorang ni... bha ha ha... Ikut jer cakap mak...

 Yang ini harus... kakakku yang always gojesss... one of my strength juga... oh my sangat tembun iolss dalam gambar ni... Mak Dara kita... Rindu bangattt, sebab dah lama tak ketemu, next nak set appointment untuk bawak Ash jumpa mak sedara dia ni...

 Dah namanya diberi peluang oleh pihak Ephyra untuk merasai pengalaman bersama Ephyra selama 30 hari dan sekarang continue lagi untuk bulan ke-2, haruslah bergambar dengan Memey dan Norman kannn??? Duta Ephyra... Sambil2 tu sempat bergurau dengan Darwisy... Dah ngantuk dah dia, tapi masih gigih lagi dipaksa bergambar...ekekeke.... Of courselah kena bergambar dengan Memey, dah namanya sekapal tapi tak sama...ahaksss... sekapal consume Ephyra ok??? Dan kelihatan juga boss Denai Hati di dalam gambar...

 My adik... AJ... haruslah bergambar berdua... 

 Bersama kak long Suria Amanda...

 Santai2 di luar giteww...
 Sempat berborak sekejap dengan Red Mummy... dan bergambar seketika... 

 Kami bertiga!!! Ha ha ha... 

 Kami lagiii...

 Ini bakal teacher Ash ni..ahakss... Muja

 Tak kira nak jugak bergambar dengan kacang soya ni...kalau AJ boleh buat takkan kitaorang tak boleh kannn???

Snap2 bersama mentor... 

 Mentor dan protege2 yang gila bergambar, tapi tak cukup korum Eraz tak ada...huwaaa.... tak apa next set dengan Eraz pulak...
 Kawan yang selalu jadi teman gaduh dan sakat di FB...ahakss...tak adalah, kawan sorang yang tengah beraksi, macam retis you... ha ha ha..memang retis pun... tapi alamak lupa lirik plak ek bang... Boni Kacak
Gambar calon menantu pilihan yang comel ni lagiii... bersama ummi dia... Iera Kan

Begitulah serba sedikit warna warni SBB2014... banyak lagi gambar dari merata, tapi tak larat iolss nak upload semua kat Bubblynotes ni...rasanya sepanjang berblog inilah entri yang paling banyak gambar kot... Gembira bila dapat berkumpul dan jumpa mana2 yang dah lama tak berjumpa... Tapi tak habis kat situ jer tau uolss...siap melarat ke KLCC lagi lepas tu...ahaksss...al-maklumlah dah lama tak jumpa, sekali bila jumpa...hamik ko!!! Ini pun dah jumpa sekali di sini untuk tahun ni, tak tau bila lagilah planning nak bergather2 ni semua ni... 

Mostly yang datang memang iolss dah biasa lawat blog uolss dan iolss dah biasa komen mengomen di blog uolss...mana2 yang baru kenal tu, salam perkenalan buat uolss... yang mana yang memang dah kenal tu... happy rasanya bila dapat bertemu...yang mana dah lama tak jumpa tu...dah macam reunion jejak kasih pun ada...ihikss... 

*Lepas ni mission nak go through business card yang dah selamat dalam simpanan dan pergi melawat2 kawasan... ha ha ha... 

Tamatlah sudah entri SBB2014... plop plop plop..tak taulah kot2 kalau ada lagi yang muncul lepas ni kannn... Ni pun separuh jer dari gambar... belum semua lagi, kalau semua nak diupload memang pengsannn....

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel The Post Mortem: Sepetang Bersama Blogger Yeos 2014 #SBB2014 #SBBYEOS2014, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Wednesday, March 12, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

43 comments:

  1. oh wahai adikku yg gojessssssssssss.... akhirnya lepas setahun kita jumpa jugaaaaaaa.... nnt nak jumpa anak buahku yg comellll si Ash!!!! he is toooo cuteee!! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok kakakku yang gojess nanti kita setting na...

      Delete
  2. pergh...
    meriah betul post mortem akak kali ni..
    siapa yg x pergi mmg rugi.
    tahun depan rasanyer lagi havoc nie kalau ada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi tulah tak dapat jumpa sharkkkkk...entah mana ntah menyorok...

      Delete
  3. sangat meriah event ni nampaknyarugi iolss tak pergi khenn

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak, tak apa next year masih ada khennn... (gelilah kak guna kheennnn tu...oh please)...

      Delete
  4. wah bestnya ahkak..huhu.xda rezeki sy nak join sbb dh penuh hari tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak apa CikSu, In Shaa Allah akan datang mungkin akan ada rezeki tu...

      Delete
  5. postmortem tu kak farah..hehehe..seronoknya dapat jumpa sebahagian blogger yang dikenali.Happy gak dapat jumpa kak farah cuma tak empat amek gambar je kan..huhu..apepun enjoy kat sbb

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak apa next time kalau kita jumpa kita bergambar yer...

      Delete
  6. Replies
    1. best best ek pic kat sini...muahahahaha...

      Delete
  7. Lengkap isinya.. Cuma kurang orang nya.. Siapa? Saya lah.. Hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah kalau eraz ada pasti lebih havoc ni... tak apa next yer eraz???

      Delete
  8. Perrgh! beruntung tuan badan dapat bertemu ramai blogger yang ohsem kat sini :)

    ReplyDelete
  9. perghh..puas baca dan pic banyak....ada lagi pic tu kuarkan jer farah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak larat nak men-watermark kak kalau dah banyak sangat.... he he he

      Delete
  10. beruntung nye,...
    meria sungguh,...dapat jumpe ramai blogger2 yang ohsome..

    ReplyDelete
    Replies
    1. meriah bila jumpa yang seteru cik... Alhamdulillah, rezeki untuk berjumpa mereka...

      Delete
  11. Replies
    1. bila blogger2 berkumpul tentunya meriah...

      Delete
  12. Woaaa sis.. nampak menyerlah keceriaan dan keseronokkan di SBB2014 tu... :D Aura kemeriahan tu bersinar-sinar... harap SBB ni akan jadi macam Annual Event kan? And... cantik-cantik gambar yang diambil... kalau dialbumkan mahu dapat 3 ke 4 biji album ni kut... :D
    Great to see a celebration of a journet to success!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. it is indeed a good event for bloggers but as time goes by, hopefully it will become better and better in terms of the event management itself....

      Delete
  13. HAHAHA...retiss! menyampah! hahahahha :P

    ReplyDelete
  14. kak farahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh :D

    wow! i wish i could join :( fae pun teringin nak jumpa blogger pals.

    fae ingatkan baby ash dalam pic above hehe

    ReplyDelete
  15. Hey adik...nk kena babap ni...mana the rest of the foto..x kan nk save from here..dh ada watermark alaaaa.....hantar kat akak tau...apapun this is the bestest moment ever kan....lepas ni kita jumpa lagi dan jom karokk......ada yg nk mrh???? Lantak la..ada kitorang keysah....(sambil jeling maut)

    ReplyDelete
  16. Acara yg penuh ilmu, silaturrahim & kenangan manis... tak kesempatan nk jumpa Farah.
    Semoga dpt bersama2 berkumpul lagi ditahun hadapan pula.. :)

    ReplyDelete
  17. wahhhh.. tajuk post mortem gitu.... terbaiklah gambar2 ni semua... thanks sudi pick up kak mia kat hotel.. thank you sangat2...

    ReplyDelete
  18. meriah sangat ni kak..sumer pon yang pemes2 jer..
    kalo zee join mesti dok di penjuru jer kot...ahahahha..
    nak menyebut nama blog pon malu..

    ReplyDelete
  19. meriah betul.... seronoklah dpt lepak n berborak...

    ReplyDelete
  20. Huhu.. Jelesnya.. Harap thun depan de lagi... Kan pujuk suami utk join... Huuhu...

    ReplyDelete
  21. Ena dah terserempak dengan sis.. tapi ena tak berapa kenal.. nak tegur segan. Huaaaaaaaaaaaaa.....

    ReplyDelete
  22. haaaa..cantiknya gambar kita berdua..at last..jumpa jugak kann..
    ok, nanti wasap2 ..kalau free bleh ngeteh2..

    ReplyDelete
  23. hahahahaha,, tang lupa lirik tu pun di post mortemkan? hehehe

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia