Home » , , , » Sketsa Krisis Air

Sketsa Krisis Air

Ini semua adalah hasil perkongsian Abang Long kawasan kami iaitu Papa Zara... Thank you abang long for sharing... *_^  ...Dan dipanjangkan pula di Bubblynotes setelah mendapat keizinan dan kebenaran dari Abang Long... muahahaha...

Ha tu dia... musim2 catuan air dan krisis air ni... semua nak dijimatkan...bermaksud, tahap penggunaan utensils... kain baju dan apa2 sajalah yang memerlukan air...Kalau tak ada air kat rumah tu nanti, Ash mandi sehari sebotol jer air mineral boleh??? Muahahaha...Jadilah dari tak mandi kannn??? Ada orang time2 krisis air or catuan air ni... makan pakai pinggan kertas, minum pakai cawan kertas, tak pun pinggan tu alas dengan plastik.... Paling senang dan mudah, makan luar... he he he....ikut lah kot mana pun selera memasing kannn??? 

Gambar kat atas ni pulak... dek kerana nak jimatkan penggunaan pinggan mangkuk disebabkan nak jimatkan air... bertambah eratlah lagi kasih sayang... anak beranak termasuk bapak sekali makan bersuap...romantik gitewww uolsss... ekekekeke.... bagus jugak kan macam ni... tapi maknya tu garang betul.... takut bapaknya... lol.... 

*Santai2 di petang hari... Monday kannn??? Hari ni tak terasa nak berat2 sangat entri....

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Sketsa Krisis Air, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Monday, March 3, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

45 comments:

  1. harap bersabar kpd pnduduk yg kawasannya air dicatu..

    ReplyDelete
  2. tu la.. bersabar dengan ujian Allah..

    ReplyDelete
  3. tu la kan..susah air x cukup ni..sekurang2 kita sedar & hargai air..jimatkan air

    ReplyDelete
  4. alamal... terasa plak..hhee... akk skang ni memang berjemaah makan sepinggan dengan ank2... kalau hasben ada tak delah wat cam tu...kekeee... makan jemaah tu kan berkah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala kak tak ada apa yang nak diterasakan... iolsss selalu jer makan berjemaah dengan suami... he he he...

      Delete
  5. wah.. bagus juga idea suap-menyuap tu kak farah.. semoga mereka yang terlibat dengan catuan air bersabar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jimatkan penggunaan pingan kotor... he he he...

      Delete
  6. he3 .. owh tips bgus untuk musim catuan air ni .. Allhamduilah kat umah Abee ni lom kena catuan lagi .. pada mereka yg terlibat harap bersabar .

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah moga2 yang terlibat semua bersabarlah hendaknya...

      Delete
  7. ha..ha..cute aje ..Alhamdulillah dah hujan dah sekarangkan..tiga hari berturut-turut...moga-moga krisis air segara berakhir..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ini pun tengah hujan lebat ni dear... Alhamdulillah...

      Delete
  8. tak da elektrik ok lagi, takde air boleh menangis wooo

    ReplyDelete
  9. Dah lama tak terjah sini, hari ni baru dapat terjah blog awk :)

    Mohon singgah blog saya awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks for dropping by yer... appreciate it much...

      Delete
  10. Sesekali makan bersuap apa ler salahnyakan..

    ReplyDelete
  11. kalau air tak ada memang pening kan lebih bila nak membuang tidakkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tak ada air ni payah segala2nya...

      Delete
  12. Hikmah dan belajar dari kesukaran.... teringat masa zaman sekolah rendah.... xde air... jalan pagi2 cari air perigi...

    ReplyDelete
  13. betul jugak kan, di sebalik kejadian ni ada juga positifnya,.. eratkan hubungan sesama ahli keluarga :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup ros, come to think of it it is indeed... ^_^

      Delete
  14. ok la tu ..
    suap sume skali
    tayah bsuh pinggan tayah basuh tangan ..hehe
    nice2! :)

    ReplyDelete
  15. Hahaahha... kreatif betul kartunis tu... ada ada saja idea dorang nih... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. jadi kartunis needs to be creative and fresh with ideas as well as coping up with the current affairs...

      Delete
  16. Replies
    1. betul tu, bila diuji dengan apa sekali pun kita kena sabar...

      Delete
  17. Hihi..comel pula ayahnya pun mkn bersuap. .

    ReplyDelete
  18. moga masalah air di sna cepat selesai

    ReplyDelete
  19. Bila dah jadi macam ni semua ppun kena beringat untuk jimatkan penggunaan air

    ReplyDelete
  20. hehehe..aritu anak sulung saya suruh saya suapkan babah sbb pinggan yg dia ambil cukup2 je. kemain suruh mummy babah loving doving romantika di amor gitu. hahahahaha..budak2 skang kemain

    ReplyDelete
  21. byk hikmah selalu time sakit je bersuap...mmg romantika ...:P

    ReplyDelete
  22. lawak plak kartun tu..kena jimat2 air selalu kan sis..tak boleh nak membazir.

    ReplyDelete
  23. kalau sally lagi la sally suka..sbb mmg malas nk makan sendiri..hahaha :D

    ReplyDelete
  24. mmg seksa betul kalau xde air ni kan.. kartun tu mmg lawak !

    ReplyDelete
  25. Hehe... Mmg seksa tpi kna gak hdpi...

    ReplyDelete
  26. hehe...ok jugak ek farah,.....penuh hikmah sebenarnya bila Allah keringkan cuaca ni hehe

    ReplyDelete
  27. memang kena jimat sangat dna kena beringat jugak elakkan pembaziran lepas ni..apepun gambar sketsa tu sweet n kelakar tengok

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia