Home » , , , , , , » Seba Med Range for Baby

Seba Med Range for Baby

Bebudak sekarang kannn??? Kecik2 lagi dah ada toileteries range sendiri... ^_*... Setiap ibu bapa pasti mahukan yang terbaik untuk anak2... Walaupun Ash tak ada masalah ruam lampin atau ruam2 lain, tapi prevention is better than curing... Kalau boleh dielakkan kita elakkanlah... tapi kalau pakai apa pun, persekitaran kanak2 tu masih tak bersih... penyakit yang tak diingini tetap akan hinggap... ini pesanan mama saya dan bukannya untuk mengata orang... Bila ada bebudak kecik ni, malas macam mana pun penat macam mana pun kita tetap kena pastikan yang persekitaran kita bersih... betul tak??? Lagipun dalam Islam memang dituntut supaya kita menjaga kebersihan. 

Berbalik kepada cerita Seba Med Range for Baby ni... From the very first day saya dah gunakan produk Seba Med untuk Ash. Katanya the best protection from the very first day giteww... ^_*... Dari Bubble Bath, Shampoo (ahaks ada ke rambut??? uik tetap kena shampoo walau ada tak ada rambut supaya kepala tak berbau... mummy kannn??? biasalah)..., Lotion, Facial Cream, Cleansing Bar, Lip Balm, Body Milk, Cleansing Wipes aka Wet Tissue and Baby Sun Care... ohoiii melampau mummy kannn??? Banyak betul make up nya... ngalahkan dah bujang... Ini langkah2 ke arah menjadi bujang metrosexual ke apa ni??? Bha ha ha... 

Tak adalah mesej-nya nak cerita dan kongsi jer produk apa yang iolsss pakai untuk Ash... Mana tau kot2 ada mom to be yang masih mencari2 produk or ideas produk untuk baby range untuk baby masing2 or ada mummy2 yang bercadang untuk bertukar produk ke??? ^_^... Berkongsi perkara yang baik kann??? Tak semestinya uolss kena pakai semua, mummy Ash ni gedik jer lebih... permata hati sorang dan yang pertamalah katakan tu yang over semacam... bha ha ha... Tapi iolss over iolss ngaku kay??? 

*Hari ni entri ke laut ke darat lewat sikit disebabkan cuti!!! Sebenarnya dari Friday hari tu... Clear-kan balance annual leave last year... Kena habiskan sebelum end of March katanya... ahaksss... jadi spend time dengan Ash lah... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Seba Med Range for Baby, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Monday, March 10, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

20 comments:

  1. seba med ni mmg elok untuk baby kulit sensitif, CN pernah try sabun utk irfan masa kulit dia ada masalah, hasilnya positif ! antara produk yang bagus utk baby ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ash tak ada masalah so far tapi Farah tergerak untuk gunakan Seba Med sebab Farah rasakan yang Seba Med ni bagus...

      Delete
  2. produknya banyak macam-macamnya ya.. kebersihan itu memang no 1

    ReplyDelete
    Replies
    1. yer ada bermacam2 range... yang penting memang kebersihan

      Delete
  3. Memang respek lah u sis farah... rasanya Ash ada serba serbi lengkap dah... tu yang orang selalu kata, jadi anak sulung ni untung... antara anak sulung dengan anak bongsu sebenarnya anak sulung paling banyak kelebihan hahaahha... Tetiba teringat kat my Ummi.. (anak sulung dia ni) eheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. wafa i will surely shower Ash but not spoiling him... he could be my first and my last you know??? scroll my entri or search for plasenta previa... then you'll get what i mean... ^_^... ohhh anak sulung ni biasanya memang kesayangan mak...

      Delete
  4. Bagus info ini. Saya pun nak cuba juga untuk baby saya akak.

    ReplyDelete
  5. Lama tak guna seba med,;dulu duk guna jugak , deodorant seba med pernah guna, tapi tak teringat langsung nak guba for my kids, so far duk guna johnson&johnson.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak saya pernah guna deodarant seba med juga...

      Delete
  6. ...MAAF tak sempat nak terjah semua entry..rindu nak blogwalking..
    jom singgah blog syira ..doakan untuk MH370 :)
    # Puisi- MH370 Pulanglah ! #

    ReplyDelete
    Replies
    1. it's ok syira and let us pray for MH370...

      Delete
  7. sofar pakai pureen nga jonsen jer.
    tp pureen tak wangi..
    pakai jonsen wangi sikit..sb anak cepat peluh..bau sikit kalau tak wangi2..
    since dia tak ada alahan kulit okey lah..

    ReplyDelete
  8. sebamed pun bagus untuk orang dewasa kan..dulu akak suka guna sabun dia..skrg dah rambang mata...lupa sabun sebamed...padahal muka dah start problem dah ni...

    ReplyDelete
  9. Memang baik untuk baby kulit sensitif..

    ReplyDelete
  10. kawan saya pon guna produk ni utk baby dia :)

    ReplyDelete
  11. produk ni memang bagus kan..pernah baca review dari yang lain jugak :)

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia