Saturday Activities With Ash...


Phewww dah Isnin dah hari ni ek? Bha ha ha... buat2 lupa sebab hari ni nak menciwi secara santai aktiviti Saturday hari tu dengan Ash... A meaningful weekend for both of us... ^_*

Last Saturday, Ash jalan2 at Sunway Pyramid!!! First time Ash jejakkan kaki (eh mana jejak... Ash bukan boleh berjalan lagi... kena dukung adalah dalam baby carrier... ha ha ha)... intention keluar bukan saja2  tapi mencari barang2 Ash... cari baju (baju lagi??? pengsan)... cari wardrobe... cari susu... cari diapers dan makan2... tapi part makan ni Ash tengok ajerlah... muahahaha... mana Ash boleh makan lagi... ^_* 

Sebelum apa2 hal isi perut dululah kannn??? Dari pagi tak makan ooo... lapar... karang tak ada tenaga pulak mummy nak carry Ash dalam baby carrier tu... ahaksss ayat cliche sangat... Yelah, Sunway Pyramid tu kannn luas, besar lagi lebar??? Haruslah kena ada tenaga dulu... Haippp... tapi mummy tak makan 2 pinggan ek? Mummy bukan jenis yang makan tak hingat donia ataupun hooligan... Mummy makan sepinggan jer... tak ada tambah2... Kita brunch @ Penyet Express jer... ^_*

Lepas makan??? Ada kudap2an dan this is a must!!! Mummy's all time favourite... Sian Ash terkulat2 tengok kami makan... Flavour... semestinya Cinnamon Sugar... ^_^... Makanya, ambil sikit gula kat pretzels tu dan cuitkan di bibir Ash... sengih dia... Ash tak boleh makan lagilah sayang... Sorry... tunggu sampai Ash boleh makan ek? Lepas tu Ash nak makan apa... In Shaa Allah, mummy akan cuba adakan... Sambil jalan sambil survey barang... dah puas survey barang... dan beli apa yang patut... kita bagi Ash kenal apa itu horse pulakkk!!! ^_*

Tak adolah mummy nak naik kuda tu dengan Ash kannn... setakat bergambar dan bagi Ash pegang kuda tu ajer... Huh, gambar first tu jenuh mummy senyum... Ash punya muka bukan main serious lagi... lepas tu gambar kedua muka blur... Mesti dalam hati, apakah makhluk ini??? Ini adalah horse yer Ash... Ash minat equestrian tak??? ^_* wink wink... kalau nak kat area rumah tak jauh jer kat clubhouse ada horse riding training... kalau minat nanti In Shaa Allah, mummy hantar ek? Bha ha ha... Kalau minatlah... Kalau tak minat kita cari interest lain ek??? 

Dah puas berlegar2 dalam Sunway Pyramid tu dan kaki mummy pun dah tak larat lagi nak tawaf dalam tu... Kita depart dari Sunway Pyramid... kira lama jugaklah... dari pukul 11 something sampai pukul 3 petang... Melampau tak??? Mummy dengan Ash kalau dapat lepas macam tulah... dan Alhamdulillah, Ash kalau outing tak pernah banyak ragam dan agak mudah sebenarnya, cuma diapers dan susu... 2 key things or magic things yang nak kena ada... ha ha ha... semua pun macam tu kan??? Nak bawak ke majlis or event, belum lagilah kot... soon... ^_* 

Dah penat, on the way balik... cam biasa... rutin bulanan... 
Susu dan juga diapers... stok untuk sebulan gamaknya... oopss diapers tu salah size... size M sebenarnya... masa ni budak kat counter tu tengah ambil lagi 2 tin susu dan cari size diapers Ash yang betul... Complete 5 tin susu dan 3 pek diapers... 

*Busy Saturday kali ni... one full day penuh sampai ke lewat petang... memang tak sempat nak berentri2... cuma se-entri jer... ahaksss... tapi bukan selalu kann??? Sekali sekala apa salahnya... Family and my son comes first... tapi Bubblynotes tetap tak dilupakan... ^_*... But today, In Shaa Allah I'm back to keep up with the momentum... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Saturday Activities With Ash..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Monday, March 31, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

43 comments:

  1. Hui.. Shopping sakan... Tpi bila de ank, mmg shopping utk ank je lebh kn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila ada anak memang lebih kepada anak...

      Delete
  2. Nasib baik sedar tersalah size diapers Ash..
    Sekali beli senang tak payah keluar selalu kan Farah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak, sekali beli stok untuk sebulan...takut2 nanti terpakai duit untuk benda lain pulak...

      Delete
  3. besnya hujung minggu sis bawa anak jenjalan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. masa nilah yang nak spend dengan Ash puas2 pun lya...

      Delete
  4. wahh best la baby ash kuar jalan2..hujung minggu..shopping barang ekk..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. seronok dia dapat jalan2 macam tu dear... ha ah, beli barang Ash...

      Delete
  5. yess, weekend mmg hari utk anak2 kan ;)

    ReplyDelete
  6. adoi...cian tengok ash...asyik mummy dia tayang bajet makanan je...huhu..
    cik akak lagi lah...dah lapar nie...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah cik akak, terkulat2 dia... sian betol tu yang buat tak sabar nak tunggu dia pandai makan tu...

      Delete
  7. hujung minggu la paling best berkepit ngan anak..bawa jenjalan..eh3x...ada foto terbaru FW lagi..sama2 cute lagiii..

    ReplyDelete
    Replies
    1. seronok dapat berkepit dengan anak... *_^

      Delete
  8. Hahaha... shopping sakan Ash weekend hari tu ye?... :D
    Tak pa Ash tak boleh makan lagi... nanti besar Ash boleh jadi blogger makan-makan... kan? btw... sejak seminggu ni... namapak rata-rata ramai yang update blog tak sekerap biasa... :) Macam ada musim-musim pulak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi uncle wafa macam tau2 jer Ash nak jadi blogger? ahakss...

      Delete
  9. Besarnya saiz pampers Ash guna...hehe nasib baik sedar masa kat kaunter. Klu dah sampai rumah leceh nak pegi balik tukar kan ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang jadi satu hal kalau nak pergi tukar balik tu...

      Delete
  10. hoho,,
    sodap dh cuperboy jalan2..
    bagus anak mummy ni x meragam.
    good boy :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengoklah uncle dia siapa pulak ye tak? *_^

      Delete
  11. macam kuda tu usha sungguh kat Ash tu hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia pun macam garang semacam pulak dengan kuda tu... he he he...

      Delete
  12. weekend hari family.time tu la shopping barang anak n barang sendiri kan. happy family

    ReplyDelete
  13. weeken adalah masa dengan family.. Bz sana sini kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul banyak benda nak kena settle on weekend...

      Delete
  14. sekali beli bertin-tin susu. memang sekali jalan menyopping.

    ReplyDelete
  15. salam..

    wahh shopping susu k..hehe
    makin comel dier.. ^,^

    ReplyDelete
    Replies
    1. mestilah shopping susu aunty nanti tak ada susu pulak ash nak minum...ha ha ha.... Alhamdulillah, thank you dear...

      Delete
  16. bejalan sakan ash... mesti tersengeh2 je la dia....

    ReplyDelete
  17. Replies
    1. awwww really, Alhamdulillah, thank you dear...

      Delete
  18. bila lagi nak jalan sakan kan kalau tak weekend..dulu aisyah minum anmum tapi dia takleh terima, menjejeh je susu tu (buang balik) sampai berhelai2 baju kena tukar dalam sehari..

    ReplyDelete
    Replies
    1. setakat ni ash masih ok lagi dengan anmum...esok dah umur 4 tahun sibuk tanya kenapa? kenapa? kenapa? ha ha ha... macam dalam iklan tu...

      Delete
  19. salam. waahh..bestnya jalan jalan :)

    ReplyDelete
  20. tmpat kat kuda tu memang cantik kan kak :)

    ReplyDelete
  21. seronoklah Ash jalan² di Sunway Pyramid yang besar tu..kalau ash pandai jalan mesti xlarat dah..hihih

    ReplyDelete
  22. mana gambar complete family....x aci la macam ni....

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia