Home » , , , , , » Pesanan & Peringatan SKMM Berkaitan Kehilangan MH370

Pesanan & Peringatan SKMM Berkaitan Kehilangan MH370


Pesanan khas dari pihak SKMM yang iolss peroleh dari page FB SKMM... 

PERINGATAN
Anda diingatkan supaya tidak menyebarkan, memuat naik atau berkongsi status berbentuk spekulatif mengenai insiden kehilangan pesawat MH370 tanpa berpandukan fakta daripada sumber2 yang sahih. Perbuatan sedemikian boleh menyebabkan kekeliruan dan mengganggu siasatan yang sedang dijalankan. 

Penyebar maklumat palsu boleh disiasat dan diambil tindakan oleh Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (MCMC) di bawah Seksyen 211 dan/atau Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998. 

I guess bukan sahaja peringatan buat peng-updatestatus di FB... hatta di mana2 social networking sekalipun... tak kiralah Twitter ke, Instagram ke, mana sajalah... termasuklah kita ni semua blogger... Dah keluar peringatan macam ni, haruslah kita alert yer tak? Tapi iolss believe uolss are smart enough untuk berkongsi dari sumber2 yang sahih... so far tak jumpa lagi-lah blogger yang buat spekulasi sendiri ni... Ala kita semua pun tau kann??? Akibat up entri yang speculative dan berdasarkan sumber yang tak sahih??? Apa yang bakal berlaku pada kita kemudian hari??? 

Misi pencarian MH370 telah memasuki fasa baru dan masih belum ada penemuan setakat ini dan masih menjadi misteri... Berita utama dan cukup menarik perhatian semua pihak... Apa2pun marilah kita terus dan sentiasa berdoa buat MH370... #prayforMH370... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Pesanan & Peringatan SKMM Berkaitan Kehilangan MH370, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Thursday, March 20, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

15 comments:

  1. harap2 dengan pesanan ni dpt ler kurangkn spekulasi dan cerita bukan2 pasal MH370..
    naik serabut duk baca sepuklasi pasai nie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak pun jadi tak tau yang dah mana satu shark...

      Delete
  2. macam2 cerita pasal mh370 ni..doa sahaja y mampu kita buat agar ia dijumpai & terus beri kesabaran & kekuatan kepada keluarga mereka

    ReplyDelete
  3. bahaya media sosial skang ni..so, mmg nak kena jaga2 segala apa yg kita update. jgn sampai mengguriskan hati bnyk pihak termasuklah menyebarkan info yg salah..
    #PrayForMH370

    ReplyDelete
  4. gigih iols bc yg uols print screen tu
    hahahah tiba2 aik ada pencerahan kt bwh tu adoiiii
    aah skun ni mcm2 spekulasi..dan x logik pun ada
    malas dah nak amek tau..cuma yg mmpu #prayforMH370 je

    ReplyDelete
  5. spekulasi tu mmg la tak boleh.. kalau kita ajak ramai2 berdoa untuk p#prayforMH370 tak pe la...

    ReplyDelete
  6. elok juga ada ketegasan mcm ni kan? sbb ramai sgt nak jadi wartawan kat alam maya ni.. suka2 sebar benda yg tak sahih...

    ReplyDelete
  7. sebab tu akak lebih suka baca dan diam je..xde nak share kat blog de..sekali ari tu jer la...itupun entry biasa2 yang x sentuh apa pun...sekarang ni banyak sangat pakar penerbangan dalam media sosial kan....

    ReplyDelete
  8. Hnya berdoa shaja... Amik tahu tapi diam.. Dh mls nk sebarkan...

    ReplyDelete
  9. Hentikan spekulasi... bykkan berdoa.... pray for MH370...

    ReplyDelete
  10. tak boleh menulis atau mengulas yang berbentuk spekulatif ajer... nak sembang gah... pergi kedai gunting ka... memang sedap buat spekulasi tu ini... hahahahaha

    ReplyDelete
  11. stakat ini akk tak de share apa2 info pasal ni... tak berani... lebih suka tunggu dan doa je

    ReplyDelete
  12. Banyak story skrg nie...confius ler..

    ReplyDelete
  13. tunggu saje berita dari media kan..don't make any speculation.

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia