Home » , , , , , » Mengenalpasti Sama Ada Kawan Uolss Sedang Mempunyai Masalah Dengan Pasangannya???

Mengenalpasti Sama Ada Kawan Uolss Sedang Mempunyai Masalah Dengan Pasangannya???

Source Extracted from Google
Helloooo...iolss bukan nak ajar uolss jadi busybody or penyibuk ok??? *_^... Tapi just some facts and memang iolss suka observe people behavior lepas tu analyze dan simpan untuk diri sendiri bukan untuk dicanang2kan pada orang... tapi yang baik dijadikan tauladan dan yang buruk dijadikan sempadan...tak baik mencanang2 ni, satu aktiviti yang sungguh tidak bermoral dan tak sihat untuk kesihatan mental ok???

Daripada satu artikel yang menarik di SINI

Sebenarnya bukanlah susah pun nak kenalpasti sama ada kawan uolss sedang mempunyai masalah dengan pasangannya ataupun tidak... hew hew hew... Semua benda ni boleh uolss ketahui dari Facebook, Twitter, Instag, blog and so on so forth. Maybe dia tengah gaduh dengan girlfriend dia ke, wife dia ke, suami dia ke, boyfriend dia ke, tengah merajuk ke, ataupun baru jer lepas break... hu hu hu... 

SUKA UPLOAD GAMBAR SENDIRI
Sebelum ni jarang je pun dia upload gambar sendiri kat mana2...tapi sejak akhir2 ni banyak pulak gambar dia dan gambar selfie yang dia share. Dan kebanyakannya pula gambar yang dia upload tu gambar dia tengah happy, bergelak ketawa tiba2. Nak tunjuk yang dia tak ada apa2 masalah. Menipu diri sendiri namanya tu....

POST AYAT2 MOTIVASI
Satu lagi perkara yang uolss boleh check adalah, dia sekarang ni banyak post ayat2 motivasi. Semua ayat tu lebih kepada untuk diri dia sendiri sebenarnya sebab dia nak meningkatkan moral dia supaya dia tak sedih dan boleh melupakan masalah yang dialami.

AYAT2 SEDIH
Tapiiii jangan terkejut pulak sebab ada juga yang terang2 menunjukkan dia dalam keadaan sedih. Seboleh2 dia nak orang tau yang dia tengah ada masalah. So dia dapatlah meraih simpati daripada kawan2 yang baca ayat2 sedih dia tu. 

POST LAGU2 JIWANG
Dan akhir sekali, dia akan banyak post lagu2 jiwang. Kalau lagu yang rancak tu ok lagi. Tapi ni lagu2 orang yang kecewa. Contohnya macam lagu kumpulan Republik - Sandiwara Cinta. "Jujurlah sayang. Aku tak mengapa..." Kannn nampak sangat kecewa dia tu... 

So, kalau uolss jumpa kawan2 yang berperangai macam ni, terpulanglah pada uolss sama ada nak layan atau tidak. Bagi iolss... selalunya orang yang macam ni dia perlukan perhatian sangatttt...Dia tengah down, so dia cuba gembirakan hati dia dan mengharapkan orang melayan dia. 

Agak2 uolss lah, selain dari perkara2 ni ada lagi tak perkara2 lain??? 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Mengenalpasti Sama Ada Kawan Uolss Sedang Mempunyai Masalah Dengan Pasangannya???, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Friday, March 14, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

20 comments:

  1. biasanya orang tu suka menyendiri.....@ marah-marah......

    ReplyDelete
  2. dia suka melalak dalam bilik :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. aiyooo jangan biar lama2...takut nanti jadi lain...

      Delete
  3. Saya xsure saya ni golongan yg mana. Tapi saya suka d3ngar lagu2 jiwang kot. Hehehe

    ReplyDelete
  4. Ada kawan cakap kalau dia gaduh dengan suami dia, dia akan diam ja, sebab dia sedang berdoa dalam hati. Tapi dia sanggup share dengan orang lain maknanya sebab dia cerita dengan kak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke diam kak??? ada tak ada mesti ada sorang dia kongsi jugak kannn???

      Delete
  5. Replies
    1. penyiasat sendiri2 jerlah...he he he, dah tau duduk diam2...

      Delete
  6. Haha...saya semua ada..dari 1-4..tp mcm jarang2 je post..yg no.1 tu bile post, blk keje asben tny apesal post gombo selfie?..No.2..ade ek? No.3..ade ke? No.3..Ade!!!tapi layan!!!haha..thx for sharing Farah..lepas ni dh boleh paham la apesal kwn2 FB or instag begitu..kiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita dah faham kita diam2 jer... he he he...

      Delete
  7. yang biasa kenit jumpa adalah dia meluahkan perasaan di FB :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan setakat di FB kenit, di seluruh alam media sosial.. ada jugak spesies yang macam tu...

      Delete
  8. nsb baik iman xberpunya lgi..uhuk3

    ReplyDelete
  9. pernah jugak tengok ada yang macam ni..dalam keadaan camtu perlu sangat menggermbirakan dia kan

    ReplyDelete
  10. Kdang syak juga, tpi fikir positif...

    ReplyDelete
  11. hahaahahaahaha... nice entry :D
    meme pong... hahahahaa... good one sis!

    ReplyDelete
  12. nice n3 ni... mcm ada kebenarannyer lah farah

    ReplyDelete
  13. Lagi satu.. kalo slalu dia lah org paling ceria dlm opis yhen tetiba satu hari ni dia diam xbcakap.. tgk muka .. perghhhh.. mmg masam mcuka abis.. cnfirm dah tau mmg ada personal prob ni.. hehehhe.

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia