Home » , , , , , , , , , , » Korbankan Waktu Tidur???

Korbankan Waktu Tidur???


Tidur yang cukup memang iolss akan pastikan setiap hari... Iolss memang mementingkan kenikmatan waktu tidur yang cukup... melainkan kalau dalam keadaan terpaksa atau memerlukan... Ever since dah ada Ash dalam hidup ni... memang sleep time adjustment telah dilakukan... Kalau dulu iolss akan tidur lewat pukul 2 atau 3 pagi kerana urusan kerja2 blog... nowadays tidak lagi... 

Bila Ash tidur, mummy akan tidur juga... Contohnya-lah kann??? If iolss sampai rumah pukul 8.00 pm dari office.. Iolss akan spend time dengan Ash selama 1/2 hour dulu then mandi and perform my Isya' prayer... after that spend time dengan Ash until about 9.30 pm... Lepas tu tidurkan Ash... and iolss pun bom bom kebabom ke alam mimpi kalau tak ada nak tengok cerita apa2 on ASTRO... Biasanya akan berjaga kalau nak layan Projek Memikat Suami... tapi kalau terbabas sekalipun iolss akan watch online later giteww... Macam CSI and all those series yang lain pun tak perlu risau sangat sebab normally on weekend ASTRO akan buat back to back series marathon... Tak pun apa susah... ASTRO PVR kan ada??? Record siap2 and watch later.. 

Bila dah bom bom kebabom, normally pukul 12.30 am iolss akan terjaga secara automatic untuk buat susu Ash dan bagi Ash susu...serta salinkan diapers Ash... itu timing dia... dan dah dapat tidur sekejap tu fresh-lah sikit rasanya... After dah susukan Ash... mula mengadap blog... macam rutin biasa sebelum Ash lahir... tapi waktu lebih singkat... dari pukul 1 am hingga ke 2.30 am... Again buat susu Ash, salinkan diapers and susukan Ash... lepas tu tidur balik... sampailah pukul 4.30 am atau 5 am... bangun siapkan Ash, barang2 Ash and get ready nak bergerak... 

Itulah rutin harian iolss... korbankan sedikit waktu tidur dalam 1 jam setengah untuk blog... dan rutin sebagai mummy kepada Ash... tapi kalau dah penat memang bangun untuk Ash sajalah dan bukan untuk blog... tu yang pepagi buta sampai office lebih kurang pukul 7.45 atau 8.00 pagi kelam kelibut draft entry tu... muahahaha... 

*Alhamdulillah rutin tidur Ash dah tak adalah International sangat sekarang ni... bha ha ha... dah kembali ke waktu Malaysia... Malam tidur memang behave... Mummy sangat happy!!! ^_*

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Korbankan Waktu Tidur???, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Tuesday, March 18, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

16 comments:

  1. Alhamdulillah... Si adik ni x berjaga malam... Mmg x bgun pun tgh malam... Tidur jam 10 mlm, bgun menyusu jam 4.30 -5 pgi...tpi smbil pejam mata la bg susu sbb bf kn... Dan si kakak kena la juga bangun buat susu... Lpas tu bru smbung tido... Alhamdulillah... Ni waktu x keje boleh la spend more time dgn anak2 dh keje nnt mmg kena korban gak la sbb sy balik keje smpai malam... Huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila dah bekerja ni memang akan rasa tiring sikit maria pada akak, maria lagi lah dah ada dua kannn???

      Delete
  2. mmg dah ada anak timing for tido x tetap
    mcm k.el lau cuti wiken tu mmg k.el akan spend tido kaw2 pya..tap make sure semua kerja dah siap..hahaha
    so kali ni for coming bb...kena korban lagi waktu tido..mmg kdg2 lau bb tido pun masih byk lagi nak buat keje..bila kita nak tido..bb dah jaga..ms ni lah part suami kena amek turn hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang kak el, weekend tu time balas dendam, dia tido kita tido sekali, dia bangun kita pun bangun sekali, tapi cakap jer lebih, kekadang tu tak boleh tidur jugak, sebabnya nak siapkan kerja2 rumah...

      Delete
  3. akak pun memang mementingkan tidur yang cukup agar esoknya bangun dengan segar dan x bad mood...huhu....nasib ash behave...good boy

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah ok dah mama long sekarang dah tak ada waktu international lagi dah jaga pukul 3 ajak bergurau senda...ihikss...

      Delete
  4. dah rase..& lucky me anak-anak jarangggggg sgt jaga malam dari baby lagi..hehehe...

    ReplyDelete
  5. selalunya timing tido akan lari dari waktu asal. Dari lena berkeroh keroh jadi tak lena, asyik terjaga-jaga sampai terkejut. Kenit dulu pukul 2 pagi standby berjaga sebab Hazwani minta main sampai kul 4 pagi!! hahaha. Tu pasal la badan ni kurus sampai la ni ...trauma gamaknya wahahaha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. makan banyak sikit kenit, bagi naik sikit badan...he he he...

      Delete
  6. mcm tu la kalau dah ada anak kan sis..kena korbankan demi anak :)

    ReplyDelete
  7. mmg kena korbankan waktu tido kalo anak2 masih kecik..masa tonton tv pon kena kurangkan..kalo tak, tak cukup tido la jawabnya..

    ReplyDelete
  8. masa untuk diri sendiri adalah maas untuk anak2..hehe..teringat anak dara saya y berjaga malam hingga usia dia hampir 5 bulan..kot..xigt dah..huhu

    ReplyDelete
  9. susah juga kan kena timing betul2 kalo dh buat kje dlm smua masa..mmg pack la xde msa tuk dri sndri juga.. :)

    ReplyDelete
  10. sangat mencabar kan kak bile dah ade anak ni..waktu tidur lah selalunya kena dikorbankan..superwomen :)

    ReplyDelete
  11. Kurang jugak tidur awak yek Farah....lupa dah Farah macamana Okje masa ada anak kecik dulu dulu...

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia