Home » , , , , , , » Kepentingan Business Card Kepada Blogger...

Kepentingan Business Card Kepada Blogger...

Ini adalah hasil pungutan dan dari aktiviti sesi bertukar2 kad sesama blogger semasa event SBB2014 tempoh hari... Ada yang sebenarnya dah ada tapi gatal nak ambik lagi, sebab kad baru kannn...ahakss...kad yang ada tu dah berkepam...la la la... Siapa lagi kalau bukan Bro Framestone punya kad lah... masa raya tahun lepas dia bagi, sampai la ni dok terselit kat phone pouch, dah hampir nak jadi belacan dah... makanya orang tukar kad baru, design baru, kita pun ambiklah yang baru kannn... ha ha ha...katanya up to date giteww...

By the way??? Urgent sangat or important sangat ke business card ni??? Sekadar blogger jer pun??? Nak buat apa??? Bukannya buat business or ada company sendiri ke apa??? Sekadar poyo2 jer ker??? Well, kita petik sikit dari entri adik Nisa Kay di SINI... yang saya ubah suai sedikit ayat2nya... Nisa izin yer kakak petik sikit2...

Sebab 1
Lebih exposure untuk sesuatu jenama. Contohnya -- orang datang booth jualan uolss, tapi tak beli. Uolss bagi business card uolss supaya beliau ingat jenama uols dan mungkin membeli dengan uolss di masa hadapan... Tujuannya marketing...nampak permainannya di situ??? Ahaksss...  

Sebab 2
Peluang pekerjaan. Contoh -- Uolss pergi event. Peluang untuk uolss dihubungi semula oleh pihak2 tertentu agak cerah, Mana tau dapat tawaran advertorial ke, review ke, apa ke kan kan kan??? Haaa, ini merupakan jawapan kepada "macam mana kita nak naikkan blog kita semua yer"...  

Sebab 3
Menekankan/memperkenalkan specialty atau service yang uolss sediakan. Contoh -- Uolss seorang blogger yang fokus kepada produk kecantikan wanita. So kalau uolss pergi ke event / bertemu wakil syarikat produk kecantikan, mereka lebih tertarik untuk menawar uolss peluang untuk review/advertorial kerana niche blog uolss sememangnya focus kepada produk kecantikan.

Sebab 4
Meluaskan networking/menguatkan network yang sedia ada. Contoh -- Uolss sememangnya selalu bertemu ramai orang dan menghadiri event, tapi dengan kehadiran name card / business card membantu orang lebih mudah ingat kepada uolss. Lagi2 kalau letak gambar kita kat kad tuh...ahakss...confirm kalau terserempak kat mana2 uolss akan disapa dengan penuh ramah mesra. 

So far tu jerlah yang dapat disenaraikan kat sini dan akak refer pada Nisa Kay uolss untuk inti entry ni...ihikss..sebab apa yang nak diberitahu tu, lebih kurang sama jer...cumanya dalam kesibukan ni, tak sempat nak susun ayat proper sangat... bukan ceduk idea yer... bukan ceduk ayat sejibik sejibon pas tu mengaku secara kebetulan yer... vah vah vah... ini semua kesan dari SBB2014 dan juga event2 yang pernah saya hadiri sebelum ni. Tak ada business card, cam tak complete ok???? Business card Bubblynotes??? Siapa yang dah dapat tu simpan lek lok yer... Iolss tak sewenang2nya bagi pada umum my contact number... uolss nak beli Ephyra pun isi form dengan klik banner kat atas tu... muahahaha...nama iolss nak tayang phone number secara terang2an tak adalah... perlukan sedikit privacy giteww.... kalau dah betul2 perlu baru iolss share phone number...

 
Ha tu dia, watermark Bubblynotes punyalah bersilang2 demi tak nak publish phone number kannn??? Bahaya ok??? Inilah dia rupanya business card Bubblynotes... Order dari mana??? Jeng jeng jeng, dari one of my brother in blogging world... Wafa CW ... Silalah lawat2 dan berkenal2an dengan my brother ni yer... Service yang diberikan sangat memuaskan hati dan hasil business card memang berkualiti dan awesome... Sebarang design mendesign, tawar menawar, or whatever concerns that uolss have, boleh bincang directly dengan Wafa ok??? Iolss tak campur... bha ha ha... urusan perniagaan Wafa not me.. Iolss just panjangkan ajer... If uolss berniat dan berhajat nak order business card for your blog, bolehlah cuba2 hubungi Wafa.... 
 
* Bila pergi event tak berkad ni rasa sangat tak complete... dan personally for me, sejak tahu kepentingan business card ni, rasanya kalau pergi event tanpa card macam it doesn't serve the purpose...al-maklumlah mummy cari duit lebih untuk Ash kannn??? Marketing kena ada strategy...ahakss... Jom buat business card??? Nanti boleh kita exchange2... La la la la... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Kepentingan Business Card Kepada Blogger..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Tuesday, March 11, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

35 comments:

  1. pasai apa paly tak nampak pun kak farah lam dewan tu ?? huuu... melepas lak nak jumpa kak farah neh.. leh guwau2 ngan ash......

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha ha, akak nampak jer paly tapi event tengah berlangsung, tapi bila dah habis tengok paly dah hilang...ada jer tak ke mana pun... kalau nampak hijab oren bergerak tu, akaklah tu... lagipun meja kita tak jauh pun... ash tak ada...ash kat rumah masa tu...

      Delete
  2. ehe,, bella ade kad akak. bella pune kad mmg buruk kot. hahaa. sbb nak abiskan kad. Insyallah akan amix org pakai untuk buat bisnes kad =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh oklah tu kad bella, akak simpan dengan elok tau... siap dalam casing lagi...nanti kita text2 yer... *_^ nice to get to know you and to meet you bella....

      Delete
  3. Uiksssss... waaaaa... mayuuuu nyer kena promo cam ni... (terharu jugak)
    btw... Thanks sis... for your appreciation... :) Takut sangat kalau ada tak kena...
    do jeh..do jeh... :D :D
    fyi... tuan yg buat dia pon tak sempat tengok finished one tau..

    ReplyDelete
    Replies
    1. so, bila tuan yang buat tak sempat tengok, iolss pun show off lah kat sini, bagi tuan yang buat tengok...ekekekeke....

      Delete
    2. do jeh..do jeh... mm goi :D

      Delete
  4. curlasss kannn biz card uolls..
    ai is tak ada hehehhee..
    nanti bagi I satu babe.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. In Shaa Allah babe, nanti i handover kat u sekeping yer... he he he...

      Delete
  5. wahhh.. pinkkkk.. cantik la bizkad tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah thank you for liking it dear... pink is my colour... *_^

      Delete
  6. Assalamualaikum. wahh cantiknya kad awak.. btw sheila klik tabung nuff awak ya ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam sheila, alhamdulillah terima kasih sebab fikir kad tu cantik...he he he..thank you sheila nanti farah isi tabung nuff sheila balik yer....

      Delete
  7. heyy..i saw mine ther..yup agreed with you dear...akak pun puas hati sangat ngan hasil kerja Wafa....sangat2 recommended...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha ha, haruslah ada dalam tu kannn??? wafa has done a good job kak...

      Delete
  8. cantik la bizkad sis pinkish gitu..mood ceria

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, thank you dear, I am always ceria gitewww....

      Delete
  9. santek farah..meh ler satu..hahaha....xlari pink dia kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. he he he, nak kena pos kak ek??? baikkk.... In Shaa Allah...

      Delete
  10. yeszzaaaa! i have yours in my collection. InsyaAllah malam ni kita berwassap hehe

    ReplyDelete
  11. assalamualaikum farah..cantik2 la...singgah blog mama yer ada entri ini n collect hadiahnya...

    http://maszull.blogspot.com/2014/03/pengomen-tegar-bulan-februari.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam mama, thank you... hee... dah komen entry tu tapi tak perasan lak kena bagi mama details... dah drop comment dah mama...

      Delete
  12. Wow. Me tunggu dlm tahun ni gak nak memperhebatkan lagi blog. Otw nak beli domain. Hihik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah that's good dear... happy to hear that... congrats...

      Delete
  13. comelnya kad akak, pink gitteww, gegirl sgt, hehehe

    ReplyDelete
  14. memang penting.Yeay dah daoat card akak..eh kak..Fiza ada bagi tak kad Fiza..errr

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada rasanya fiza, nanti akak cek balik...

      Delete
  15. Bila bersua mcm ni mmg satu keperluan biz card kan... Klu ai... Ai bg biz card suami je alh ek.. Hehe

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia