Home » , , , , » Jadual Catuan Air Selangor 2014

Jadual Catuan Air Selangor 2014

Source Extracted from Google
Hu hu hu... puas mencari gambar lain untuk tong2 air... tak jumpa juga... Ini juga yang kujumpa.. Jadi belasah jerlah pun pakai gambar ni 2 kali... ^_*... (pernah pakai sekali di entri INI).... 

Esok rumah iolsss akan mula terlibat dengan catuan air berjadual... tapi dah siap2 tadah air dah awal2... cumanya tambah lagi satu baldi 10 gallon... mahal ko baldi tu... RM 21.40 untuk 10 gallon... hai lahhh... kayalah tokey2 plastik sekarang ni... musim catuan air.. Dan macam biasa... lautan manusia membanjiri tempat2 jualan tong2 air plastik dan baldi... semua pakat beli ramai2... Iolss kalau tak ada Ash tak membeli juga... tapi disebabkan mengenangkan ada budak kecik kat rumah...belilah juga tambahan... 

Catuan air berjadual ni mengikut pengetahuan iolss 2 hari - 2 hari. 2 hari ada air dan 2 hari tak ada... berselang2... makanya tadahlah dan simpanlah air secukupnya... 

Uolss dah semak jadual catuan air kalau2 kawasan uolss ada terlibat??? Hari ni pun ada keluar paper... tapi kalau belum boleh semak di SINI... 

Khabarnya ada 4 negeri lain juga yang bakal terlibat dengan catuan air disebabkan air di empangan dah mula surut... So, bukan Selangor jer yang terlibat uolsss... ada 4 lagi negeri yang bakal terlibat... sepertimana yang saya dengar berita di radio... Bila tak pasti... Soon juga kot??? 

*Uolss nak ingatkan ni... tadah air tadah air juga, tapi jangan lupa check ek kekalau ada jentik2... takut pulak kalau2 kes denggi spread lagi meluas disebabkan oleh takungan air... hu hu hu 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Jadual Catuan Air Selangor 2014, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Saturday, March 1, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

23 comments:

  1. area taman saya dorang catu gak...tapi waktu malam je.....siang ada air mcm biasa..kesian gak mereka yg kena catuan air..siksa ohh xdak air..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau catu malam tu ok lagi... kalau catu siang memang haru biru... kalau tak ada air simpanan...

      Delete
  2. kat melaka pun dengar hujung bulan nie nak ada catuan air...kolam tadahan dah hampir kering.....akak nak beli tong air yang besar tu kaler biru..harganya sure melambung tinggi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sure melambunglah kak harganya... time2 macam nilah kannn nak kaut untung... bila lagi...

      Delete
  3. Rasa kasihan pd yg mengalami. Smoga tabah hadapi ujian

    ReplyDelete
    Replies
    1. so far muz, masih terkawal lagi area rumah akak ni...

      Delete
  4. Kaya raya tokey baldi lepas ni.....boleh clearkan stok baldi yang dah berhabuk kat stor tu kan...hehe

    Moga krisis air ni tak berpanjangan.....Kat sabah belum dengar lagi tentang kekurangan air ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha ha masa nilah diaorang nak kaut untung mia... kalau tidak orang jarang2 nak beli baldi... adalah tapi momentum tak adalah mencanak naik graf dia tu...

      Delete
  5. sebelum ni gembira tanjung karang tak kena tapi pehh lepas ni saya kena bersedia sebab tanjung karang pun kena catu sekali :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup kan tanjung karang termasuk sekali dalam kawasan catuan air... so siap sedia tau amir...

      Delete
  6. arap2 ujan la nt..
    huhu.. musim kemarau abes air kering..

    ReplyDelete
  7. Dah lama dh siap sedia.. Sb ara umh sy kdg tetiba je xde air tnp notis..

    ReplyDelete
  8. kalau eletrik tak dak boleh tahan lagi akak.. tp kalau air yg tak dak haru dibuatnya.. semoga keadaan cepat2 pulih seperti sediakala..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah semoga keadaan cepat2 pulih seperti sediakala...

      Delete
  9. ohh tidak !! tak suka catuan air :(

    ReplyDelete
  10. alhamdulillah setakat ni kat tmpat saya xde smpai macam ni..risau tetap ada..

    ReplyDelete
  11. alamak.. setapak ada gak ke? macam xde air je hari ni..

    ReplyDelete
  12. deqla dah check..area umah deqla x kena catuan..tp bimbang jugak...

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia