Home » , , , , » Ini Namanya Kasut Bidan Terjun!!!

Ini Namanya Kasut Bidan Terjun!!!

Hye peeps!!! Inilah dia kasut bidan terjun saya hari ni... ^_*... Erkss, kenapa kasut bidan terjun... phewww... tengah ke hulu ke hilir, ke hulu ke hilir keluar masuk bilik Pink Panther tiba2 ada rasa cam sesuatu yang tak best pulak kat kaki kanan iolss.... Duduk jap, ambik nafas...sekali tengok... 


Lihatlah dunia...poyo betul... lihatlah uolss, kasut iolss terkopak kat depan tu...hu hu hu...dah lama dah pun kasut ni... beli 2 tahun lepas masa zaman2 dating dulu... One of my favourite heels... berapa tinggi ini heels??? Uolss teka...wakakakaka...tinggi tak tinggilah jugak... agaknya sebab dah lama kasut ni, dah 2 tahun lepas tu masa preggy tak pakai terbiar, jadi rosak kasut ni... Baru sebulan yang lepas bergilir2 pakai kasut ni dengan kasut lain... mungkin hari ni dah tiba ajalnya... Hurmm... tapi memandangkan ini salah satu kasut favourite iolss... tengah fikir sama ada boleh hantar pegi cobbler repair or not.... Kalau boleh repair, iolss akan repair... ^_^... Pakai selagi boleh... 

Syok jugak tiba2 dapat heels baru kannn??? Sangat2 poyo...walhal masa Ash Teman Mummy dah beli sepasang kot??? Ataupun memang ditakdirkan bulan ni nak dapat 2 pasang heels??? Muahahaha... Shopping siapa yang tak suka... 

Walaupun kasut bidan terjun, tapi sangat comfy heels ni... Bidan terjun tak bidan terjun jugaklah... memilih pun dah ambik masa setengah jam...biasalah iolss memang cerewet sikit part membeli kasut, siapa yang shopping dengan iolss memang takkan tahan... bila beli kasut, nak test jalan-lah, nak test comfy tak comfy lah...tak kenan, tukar itu tukar ini... pas tu test sakit tak sakit lah... test duduklah, berdirilah... semua nak di-test... mewarisi dari my dad perangai ni gamaknya... haruslah kannn??? duit nak keluar...mesti pilih betul2...tak kira murah atau mahal... tapi yang penting ketahanan dan keselesaan.... 

Siapa yang pandai cuba teka kasut iolss size apa??? Ha ha ha... ada 2 tekaan tu...satu tinggi heels yang rosak tu...dua size kasut iolss... tak jawab pun tak apa...saja nak menaip panjang lebar... la la la la.... 

*Total damage for kasut /heels bidan terjun hari ni.... RM1XX.XX... huwaaaaa... sesia jer melayang tau... beli susu Ash pun lagi bagus gamaknya... (sebenarnya... boleh jer kalau nak beli yang murah kannn??? Sendiri salah-lah... kekononnya dah alang2 beli tu, beli betul2... ok my bad dan masalah sejati iolss kott??? *_^)... Uols pernah ke terjadi kejadian yang macam ni dan tak ada option terpaksa juga beli kasut??? Bila situation macam ni, macam tak best dan macam best jugak kannn??? Ekekekeke.... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Ini Namanya Kasut Bidan Terjun!!! , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Tuesday, March 4, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

21 comments:

  1. Kasut kalau lama tak pakai mmg gitu...

    ReplyDelete
  2. Bidan terjun pun bidan terjun lah.. Janji ada.. Hehe..

    ReplyDelete
  3. Assalammualaikum..farah,

    koyak pulak kasut tu.. x perasan.. nak bidan terjun macam2 jd kan..

    mselim3

    ReplyDelete
  4. nampak kecil saiz kaki kak farah.. saiz 5 kot.. hehe.. boleh tahan juga harga kasut bidang terjun tu..

    ReplyDelete
  5. perggghh kak farah suka pakai kasut heels yeee.. saya pakai sat boleh lama2 memang xtahan

    ReplyDelete
  6. saiz 7 kot ehehe..lya tak boleh nak pakai heels sbb dah tinggi :D

    ReplyDelete
  7. cantik kak..padan la ngan rege..hehehe

    ReplyDelete
  8. saiz 6 kot..nanti beli yang sama macam tu jugak la..

    ReplyDelete
  9. kenit selagi air tak masuk kat tapak kasut tu selagi tu kenit pakai hahaha. Ralat nak beli yang baru :D

    ReplyDelete
  10. Wah dapat aksut baru..ada hikmahnya tu kan kak kasut rosak tetiba..dapat kasut baru idaman hati..eheheh

    ReplyDelete
  11. nak teka! kasut saiz 7, heels 5 inch.. betul tak? hehe

    ReplyDelete
  12. cantik gak bidan terjun tu..macam kasut taichi auntie depan rumah kita..he..he

    ReplyDelete
  13. Kasut kadang tu mmg gitukan Farah...bila lama tak pakai adalah benda yg terjongkit hehe...Bidan terjun pun bidan terjunlah cantik jugak tu!

    ReplyDelete
  14. selalu terjadi...hahaha..alasan baik punya kalau nak tukar kasut baru...

    ReplyDelete
  15. dah terkopak nak wat camne..dapat la y baru..hihi..
    mujur saya ni kat tempak keje pakai safety shoes..ko hadoo? hahaha..

    ReplyDelete
  16. kalau dah camni memang ada je la pengganti jadi bidan terjun.berbaloi sebab akan ada extra kan..tapi bile fikir balik,rugi..huhu

    ReplyDelete
  17. untunglaaa dapat kasut baru. saya beli sekali dah tak boleh pakai sebab tak tahan kaki sakit

    ReplyDelete
  18. Hahahaha... tadi dah masuk ke entry Teka Teki Tinggi & Saiz Heels... baru baca ayat pertama dah pulak ada 'flashback' ke sini, so tak sempat baca dan dah terklik ke sini, baca sini dulu... tapi mcamana nak teka.. tak nampak gambar heels... tapi kalau tengok dari sudut tapak dengan heels tu...dan ambil kira saiz jari uolls tu... rasanya dalam lebih kurang 4 inci... ok.. nak pergi tengok jawapan kat entri tu plak lah heheheeh :p

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia