Home » , , , , , , » I Am A Strong Boy!!! ^_*

I Am A Strong Boy!!! ^_*

Rindu kat Ash, (biasalah mummy)...tu yang timbul cerita Ash ni...ihiksss.... Agak lama jugak kot rasanya tak bercerita tentang Ash....erks??? lama ke??? muahahaha... cerita spesific lamalah kot dah tak cerita... 

Selamat sudah dicucuk untuk bulan yang ketiga!!! ^_^... Happy sikit kali ni sebabnya... Ash cakap kat mummy yang dia adalah strong boy!!! Logik tak??? Tak logik kannn??? Mana Ash boleh bertutur lagi... dalam bahasa German dia yelah dalam bahasa yang sempurna tak boleh lagi, kalau boleh bertutur tu...umang aiii, mummy pun boleh pengsan... 

Ash tak menangis uolss!!! Ha ha ha, biasa kalau kena cucuk meraung2 dia, tapi kali ni dia tak...tak bunyi langsung...senyap dan senyum pandang mummy masa kena cucuk lagi ada... Hoyeahhh!!! Alhamdulillah... kuat Ash ni, sekuat mummy dia dalam menghadapi hari2 dan perkara2 yang datang... Well done son!!! Mummy is proud of you...(ok mummy dah mula over dan gedik) dan Ash tak demam lama... cuma dedar sikit jer malam tu... Oopss cerita dengan uolss malam tu, macamlah uolss tau bila kan...Ini cerita hari Isnin...iolss kan cuti clearkan annual leave last year... *_^... (berpuluh kali dok cakap cuti hari Isnin...ha ha ha, ada orang kisah ker??? sibuk betullll)... 

Inilah Ash yang terkini uolss.... berat 5.9 kg ajer... pakai pampers dah saiz M... rajin ajak bergurau senda sambil berbahasa German, becok mulutnya, suka melompat!!! suka bergoyang!!! ketawa mengilai2... kalau kita pandang dia konon2 nak marah, dia boleh bercakap bahasa German dan senyum nak ambil hati... tapi mummy tak adalah marah dia... suka tengok SpongeBob...hari2 semakphone mummy kena bagi dia tengok SpongeBob ataupun buka channel Nicklodeon.... memang sangat leka dan lagut tengok... cakap Bahasa Melayu dia buat dek jer...tapi kalau speaking in London dia react...over tak Ash??? Sibuk dengan aktiviti meniarap dia...masih belum lagi mengesot... Apa lagi ek??? Bha ha ha... setakat ni tu jer yang boleh recall... 

Tapi yang penting mummy tengah rindu sangat2 ni... tak sabar nak balik ni...

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel I Am A Strong Boy!!! ^_*, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Wednesday, March 12, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

31 comments:

  1. kuatnya anak mumy bubbly nie ya..alololo tembamnya pipi ash..comel

    ReplyDelete
    Replies
    1. kali ni dia strong pulak Lya... he he he...good son... Alhamdulillah sebab nampak Ash comel...he he he... thank you...

      Delete
  2. syndrom mak2 baru dpt bby first...hheee.. jap2 tengok jam nak balik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah pasalnya, asyik tengok jam jer kerjanya... bila tengok gambar Ash lagilah haru....

      Delete
  3. hai ash, comel lah awak.. like mommy... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. uikss macam muka mummy ek??? hoorayyyy sukanya bila ada orang cakap Ash muka mummy...

      Delete
  4. Hi cyg mama long!!!!! Entah bila dpt terjah rumah dia nk peyuk kuat2.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. mama long penyek lah ash kalau peluk kuat2...he he he...

      Delete
  5. Assalamualaikum fara.. ash dah behave skrg. hehee good boy. sheila singgah dan klik tabung untuk Ash ya ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam sheila, itulah sekarang dia dah faham kot memang kena cucuk tiap2 bulan (mind setting dia).... Alhamdulillah, thank you sheila, nanti Farah klik tabung untuk sheila juga yer...

      Delete
  6. kiss and hug baby ash for me kak farah hahah geram tgk ash

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok fae, i will for you and for myself too...ha ha ha...

      Delete
  7. alololo..comelnya!!
    boleh kawan ngan baby aunty ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh jer aunty, nanti kita set date yer??? tapi kalau karok boleh ke bawak baby??? ahakss...

      Delete
  8. dah dah gi balik apa tgu lagi tu ash pun rindu mummy dia
    apalah ash nak gomel kat mummy dia today haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaaa kak el, mana boleh balik lagiiii.... tak habis kerja lagi....

      Delete
  9. Replies
    1. Alhamdulillah thank you lieya... dah balik tengok anak buah kembar???

      Delete
  10. Replies
    1. Alhamdulillah fiza, Ash dah semakin strong...hik hik hik...boleh terlompat2 lepas kena cucuk???

      Delete
  11. alolo tomeinya Ash.. meh nk gigit sikit.. =D

    ReplyDelete
  12. kalau jumpa ni dah kena gomol ni ( bukan papa gomo yek )

    ReplyDelete
  13. Mana blh nangis.. Tak macho la mommy... Hehe..

    ReplyDelete
  14. Alolo...tomenya Ash ni.....lelaki memang le kena kuatkan Ash.....mana boleh cembeng macam pompuan hehe...Setakat jarum halus tu ....emmm senyum ajelah ....Ash cakap hehe

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia