Happy 4 Months Old Ash!!!

Alhamdulillah...26 March 2014... today...Ash turns to 4 months old. Syukran Allah for this wonderful give of Yours to us. ^_^... Entah kenapa kali ni terasa sebak pulak iolsss... wakakakaka... bergenang2 pulak air mata... jadi diva lelehlah pulak... ahaksss masalahnya diva ke? 

Journey to 4 months, the milestone menyaksikan banyak steps towards more development in Ash. 

1. Ash dah mula angkat punggung ketika meniarap. Mungkin cubaan nak merangkak kot? wakakakaa... erkss tak mengengsot dulu ke nak? Tapi as usual lah bising bila buat kerja. 

2. Kalau mintak mandi pandai tarik2 baju dan buat bunyi hek hek hek tanpa air mata. 

3. Semakin pandai melayan Mickey ClubHouse, Doc McStuffin and Spongebob. Lagut jer mata kann??? Hik pun tidak hok pun tidak. Senyap jer tengok cartoon. 

4. Starts his reading activities with mummy... ha ha ha, mummy-lah bacakan takkan Ash pulak kot??? And he seems to have interest in readings. In Shaa Allah semoga berterusan. Planning to expose him to Alif Ba Ta as well ... soon. 

5. Suka sangat bite or kulum teether... gusi gatal agaknya kot? Mummy rasa gusi bawah tu keras semacam jer and not as usual... ayaq liur pun duk meleleh jer... And even now demam sikit... Sikit tak sikit, tak tidur jugalah mummy... dan tak senang duduklah mummy... just to ensure Ash tak menangis... meragamlah sikit this few days... 

6. He knows Saturday and Sunday meant for sightseeing dan tak banyak kisah sama ada sekejap atau lama. Janji dapat naik car. ^_^... 

7. Cutely bending his head aside... lentokkan kepala ke sebelah kiri atau kanan sambil tersenyum bila dipegang. 

8. Pandai berdiri gaya2 ala ice skating, satu kaki pijak peha mummy or carpet and another leg on air... Macam Disney on Ice-lah pulok anak mummy ni... 

9. Semakin kerap suka bergurau dan suka sangat duduk atas perut. Adoiii, kecik2 tak apa nak... kalau dah semangat esok? luka dalam mummy ni tak nampak dah heal ke belum... jawabnya kalau dah semangat duduk tempat lain pulak ek? Ha ha ha... gi buli abah pulak!!! ^_*... 

4 months yang full of colours and change my life and I am proud of being a mummy to my own son... Iman Firash Bin Husaini... anak mummy yang membuatkan mummy ceria, tak pernah rasa penat dan penawar yang paling hebat... mummy love you so much Ash!!! Haruslah nama pun anak kann? Semua mummy pun macam tu... Semoga Ash sentiasa gembira, sihat, ceria dan sentiasa dilindungi serta dirahmati oleh Allah SWT. Semoga berjaya dalam kehidupan dunia serta akhirat, menjadi anak yang soleh... In Shaa Allah... 

*This month cuti cucuk sebab dalam imunisation schedule tarakkk... next month kena cucuk balik... ekekeke... so this month Ash boleh relax... ^_*

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Happy 4 Months Old Ash!!! , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Wednesday, March 26, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

42 comments:

  1. ni tengah comel farah..kadang2 tak nak bagi dia besar. hihi..
    baby comel

    ReplyDelete
    Replies
    1. orang kata tengah sedap main... he he he

      Delete
  2. Melihat perkemabangan anak memang mengujakan Farah. Seronok terharu dan yg pasti bila dah dijadikan N3 akan jadi ingatan sampai bila-bila..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak, satu memori yang tak akan hilang buat selama2nya...

      Delete
  3. kejap je dah 4 bulan.......my baby pun dah 7 bulan lebih.........

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah bakal suami lebih muda, kelasss gitewww...

      Delete
  4. cptnya iman firash dah 4 bulan..moga jadi anak yang soleh ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. In Shaa Allah... mudah2an Lya... Amin...

      Delete
  5. I miss the moments babe..
    Kenapa lah dorang ni cepat benau membesar.. Huhu
    Rindu nak ada babyyyyy.. Ehhh boleh gittue? hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh jer babe, tambahlah lagi sorang...hik hik hik... lagipun anak dara you dengan anak bujang you dah besar...

      Delete
  6. time ni dok tengah geram nak gomol jer kak..
    sekejap jer dah 4 bulan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang, sekali angkat sekali cium, sekali angkat sekali cium...he he he...

      Delete
  7. 4 bulan dah ye..semoga ash menjadi anak y soleh

    ReplyDelete
    Replies
    1. yer aunty Ash dah 4 bulan dah... In Shaa Allah, mudah2an...Amin...

      Delete
  8. Kejap je kan masa berlalu :) Nanti tup tup dh jadi 1 tahun :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah pejam celik pejam celik dah setahun umurnya...

      Delete
  9. Cepat sungguhlah masa berlalu...rasanya mcm br seminggu Ash dilahirkan. Semoga Ash membesar sihat dan kuat! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. BM, Farah pun terasa macam tu.... In Shaa Allah, mudah2an...Amin...

      Delete
  10. wahh, tomeynyeee. rugi giler Lia dh lame xbukak blog. Lia tkthu pon yang akk dh bersalin. T.T

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak apa sekarang dah tahu kan? macam muka mummy tak Ash? he he he...

      Delete
  11. seronok main dengan baby..tak sabar pulak rasenye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sabar sabar tak lama jer lagi tu julia...

      Delete
  12. mcm tu la bila bersama anak2..tak sedar masa berllau..tau2 dia org dah besar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dan lepas tu pasti merindui moment2 macam ni kan kak?

      Delete
  13. dalam proses pembesaran kot kak...hihi..comel je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yer fizi dalam proses pembesaran... hi hi hi...

      Delete
  14. Hey dak motak mama long....wah....gigling lagi.....air liur meleleh ntah apa yang x dapat masa mommy preggy dulu x tau la kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. jeng jeng jeng, mama long ini air liur meleleh sebab nak tumbuh gigi lah mama long...wakakakakaka...makan semua dapat...

      Delete
  15. Assalammualaikum... farah,

    Moga baby farah sihat selalu... dan ceria di samping suami tersayang..

    mselim3

    pls: masa baby nie memang byk kali kena suntik kan..

    ReplyDelete
  16. alahhhhhhh dah 4 bulan ke...dah besor anak mummy bubbly ni ek
    hehehe nti tgklah satg boleh meniarap pulak hehe

    ReplyDelete
  17. comelnya..seronok kn Farah tengok anak membesar...Moga Ash membesar dgn sihat dan kuat ^_^

    ReplyDelete
  18. wah...dah besar dah ash...bila dh boleh merangkak x menang tangan la mommy...jenuh mommy nk kutip ;)

    ReplyDelete
  19. dah 4 bulan ye sayang Ash ni.. rasa kejap je masa berlalu :)

    ReplyDelete
  20. wee dh beca dh ash..mcm kejap je kann
    umo cenggini tgh sedap dibuat main..ketawa dh mengekek ke belum nih...bab gelak mengekek ni la yg selalu buat mak2 angau dan rindu nk blk keje cepattt hihi

    ReplyDelete
  21. alololo comelnya ash, mcm mak dia, hehe

    bayi kecil2 memang suka tgk cartoon, mcm adik saya dulu, kalau letak depan tv, senyap je, haha, bila iklan, barulah nak berpusing-pusinglah, nak lari...hehe

    ReplyDelete
  22. happy birthday 4 moth ash.. kejap aje besarnya... :)

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia