Home » , » Fakta Tidur Tanpa Bantal...

Fakta Tidur Tanpa Bantal...

Source Extracted from Google
Perghh, tengah2 sejuk, dalam aircond... dapat pulak bantal yang cosy2 macam gambar kat atas ni, memang layan kalau tidur... bha ha ha... (air-cond kat office ni sejuk sangat, terasa macam nak tidur jer...)... 

Tidur tu adalah ibadat yang paling ikhlas. Seseorang tidak perlu dipaksa atau terpaksa pun untuk tidur. Fakta menyatakan tidur tanpa menggunakan bantal adalah sangat baik untuk kesihatan terutama untuk baby... 

Mencegah Kerutan Di Wajah & Awet Muda
Ini kerana bantal tidak menekan wajah di atas bantal yang menyebabkan kedutan.

Mencegah Sakit Leher
Ia merupakan faktor utama jika tidur dengan bantal yang menyebabkan sakit bahu & leher. Cara terbaik untuk hilangkannya, tidur tanpa bantal.

Memiliki Kualiti Tidur
Posisi tubuh akan berada pada tahap semulajadi & normal.

Memiliki Sifat Percaya Diri
Menjadikan seseorang itu lebih yakin & matang apabila tidur tanpa peneman (bantal).

Tidur Cara Rasulullah S.A.W
Dengan mengiring badan ke kanan & tapak tangan di bawah pipi.

Kredit: SINI

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Fakta Tidur Tanpa Bantal..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Wednesday, March 12, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

47 comments:

  1. setuju point no 1 tu.. ehehe. yg xbiase xguna bantal , boleh pkai kain untuk alas

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah sungguh ek bella...boleh cuba ni...muahahaha...

      Delete
  2. saya selalu tidur mengiring badan dan letak tapak tangan di bawah pipi. hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah baguslah SQ... Farah kadang2 jer... kalau dah terlampau letih... terasa macam kalau tak ada bantal tak selesa pulak...

      Delete
  3. sakit leher kalau tak guna bantal.....

    ReplyDelete
  4. alamak yeke..acik kalau tak pakai bantal memang tak boleh tido.. aduhh acaner ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak dua2 pun boleh, tak apa teruskan jer macam biasa acik...

      Delete
  5. Tapi kalo tidur banyak bantal macam pict di atas macam mana pula rasanya????

    ReplyDelete
  6. tido ngiring ke kanan biase nyer :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. iolss tidur tak kira ngiring ke kiri atau kanan janji peluk ash...ha ha ha...

      Delete
  7. Anak saya masa baby semua tido x pakai bantal..letak cmtu je atas tilam..mmg xde la lekuk2 bntal tu..tp tidur cara rasulullah tu mmg bagus n akan lebih lena..

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa saja anjuran rasullullah pastinya yang terbaik kann untuk kita ikut...

      Delete
  8. Akak jenis tido mmg mengiring ke kanan. .sampai ke pagi..tp tangan peluk bantal la...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. adik tak kisah lah mengiring ke mana pun kak, janji peluk ash... sebab dia pun akan tidur mengiring mengadap mummy....

      Delete
  9. Kita tak boleh tidur tanpa bantal Farah coz tak selesa...Too flat..Kalau tak ada bantal pun mesti ada something yang boleh support my head..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kadang2 kalau farah tidur tanpa bantal pun boleh jadi pening bila bangun...

      Delete
  10. kadang-kadang best tidur tanpa bantal, tapi kekadang tu sakit pula leher.. mungkin tidur tak kene gaya kot

    ReplyDelete
  11. tidur tanpa bantal sakit leher..berbantalkan lengan pun boleh..good info ni kak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam lirik lagu cindai pulak berbantalkan lengan...

      Delete
  12. tidor xberbantal xleh lah..kalau bantal lapis 2 pon xleh juga..rasa tinggi sgt ..byk bantal keliling suke sng kekiri boleh peluk bantal kekanan pon ada bantal...hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Farah dua2 pun boleh kak... tengok keadaan masa nak tidur tu.

      Delete
  13. KK pun tidur pakai bantal kepala, bantal golek mmg tak ada, hehe

    *kalau dapat bantal bentuk batu mcm kat atas kan best, hehe comel je

    ReplyDelete
    Replies
    1. bantal batu tu bukan saja nampak comel tapi nampak cosy juga...

      Delete
  14. Wah entry yang bagus ni :D

    Mohon singgah ye kak awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  15. kekadang x pakai bantal bila sakit leher atau kebas di bhgn belakang kepala ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ada juga tidur tak berbantal yer??? ^_^

      Delete
  16. Sesekali memang best tidur tanpa bantal tapi yg tak bestnya senang berdengkur le pulok...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. uikkk ye ke??? tidur tak berbantal ni senang berdengkur???

      Delete
  17. Huhu.. Mieza plak kalau tidur mesti nak kena ada bantal busuk segala.. Ni plak hubby xde, keliling atas bawah bantal.. Huhuhu.. Lepas ni kena belajar tdo berbantal lengan.. Berbantal lengan tidurku.. Ecewah dan2 teringat lagu Dato' Ct.. Hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bantal busuk tu memang sesuatu yang sangat awesome feeling nya mieza... tapi sekarang Farah ada bantal busuk baru... Ash... Theee heee heee

      Delete
  18. Vee kena ada at least 5 pillows utk tidur. Kalau kurang mmg lain rasanya. Tidur tu boleh, cuma lain rasanya. Hihihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok i could imagine that... so cosy and comfy....

      Delete
  19. Ayat yang paling awesome, "Tidur itu ibadah yg paling ikhlas". Yelakan, mane ada org paksa tido2 ni.hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan tiey? tidur ni dengan sendirinya bila dah ngantuk...

      Delete
  20. Saya ni jenis kalau tidur kena ada bantal lapik kepala dengan bantal peluk. Selimut wajib ada tak kira cuaca. Hihi :B

    ReplyDelete
  21. Sy suka tido tak guna bantal. Rasa lg selesa. XD

    ReplyDelete
  22. me love sleeping without pillow :D

    ReplyDelete
  23. Mmg si anak tido x berbntal... Hehe.. Tpi uminya x blh tido tnpa bntl nnt smput..

    ReplyDelete
  24. okje tak boleh tidur tak de bantal... macam pening pulak kang. tak pun macam nafas tak cukup hehe...bantal nipis pun tak suka!

    ReplyDelete
  25. owh.. tak tahu plak sebelum ni tidur tanpa bantal ni ada banyak kebaikan..
    nice share..

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia