Home » , , , , , , » Drypers & Huggies Dry...

Drypers & Huggies Dry...

Hari Ahad... biasalah cerita santai2... Kita tinggalkan cerita pasal event semalam dulu... Asyik cerita event jer karang uolsss bosan pula... He he he... ^_^... Cerita event tu kita cerita one by one and slow slow... Kita bagi laluan kat Ash and baby2 dulu dan cerita mak2 dulu... 

Dyrpers adalah satu brand diapers yang iolss pakaikan pada Ash since newborn lagi... So far iolss berpuas hati juga dengan Drypers... ^_^... dan Ash pulak tak adalah kena ruam2 atau allergy yang lain... Bermakna serasilah tu... Makanya memang stock Drypers diapers Ash dah siap2 standby... End of month jer memang confirm 3 pek sekaligus beli... senang beli sekali, tak payah bergincit2 beli... bila habis jer beli, bila habis jer beli... payah cam tu... Dah tau budget 1 pek diapers yang quantity-nya 80 pcs tu tahan 13 hari... pandai2lah calculate sendiri sebulan berapa pack Ash pakai kannn??? 

Kadang2 beli lebih jugak... dan since one of my BFF suggested untuk try Huggies Dry... tadi mummy-nya pun cubalah beli 1 pack dan tengok macam mana... Dikatakan Huggies memang sangat dry dan bagus and baby selesa... Well, tak ada masalah dengan Drypers... ok jer, saja2 nak alih angin sikit... 

So far, Ash ni pattern kalau basah sikit pun dah bising mulut dia... mintak tukar diapers... he he he... So, kita tengok and test run Huggies Dry pula macam mana... kalau tak bising mulut dan ok... faham2 sendiri ajerlah... mungkin bertukar ke Huggies Dry kot? Ataupun buat macam ni, siang pakai Drypers, malam pakai Huggies... muahahaha... 

Ada juga yang suggest brand Mamy Poko, tapi rasanya buat masa sekarang iolss comfortable dengan both Drypers and Huggies (tak pakai lagi dah buat conclusion ye tak???)... 

Mummy2 out there... pakai diapers brand apa ek? Mana tau kalau2 ada suggestion yang lagi best ke??? Saja nak survey2... 

*Gambar Huggies Dry kat atas tu saja jer handbag iolss nak interframe kannn??? Muahahaha... Till then, cheerios and Happy Sunday peeps!!! 


Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Drypers & Huggies Dry..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Sunday, March 9, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

7 comments:

  1. Huggies nie mahal sikit....dulu2 akak pakai pet-pet...dan kena tgk harga pampers yg berbaloi kalau beli...

    ReplyDelete
  2. Sy guna drypers je.. Ank2 x sesuai guna huggies sbb bocor... Lgpun drypers murah dr huggeis..

    ReplyDelete
  3. Vee dulu masa kecik pakai pet-pet. Mom ckp brand ni okay.. Hikhik. Kalau Vee ingat mcm rasanya pakai diaper brand pet-pet boleh gak share2 ngan akak. Tp Vee tak ingat :p

    ReplyDelete
  4. Mine semua 4 yang latest pakai Drypers... bukan nak kata, memang best, tak leak, tak ruam, dan tahan banyak (bila dorang minum banyak)... and paling best murah sikit... so safe sikit. Frankly dah more than 10 years already every month we all contribute to drypers the most RM60 to RM70 per month (so total = RM70 x 12 x 10 = RM8,400 average) :D
    btw... last time kan Huggies ada isu sikit sebab US products... u know... mcm coke and McD tu laa..

    ReplyDelete
  5. Farah... My iids pakai drypers during the day... And mase tidur pakai mamipoko... Sbb lg tahan bocor

    ReplyDelete
  6. Anak2 k nrl yang 1st & 2nd, pakai huggies je... 2 org yang kecik ni pakaikan drypers sampai sekarang, bila dah serasi, mmg x tukar dah...

    ReplyDelete
  7. takde pengalaman,tak boleh bagu suggestion..hihi..tapi apepun kene selesa untuk Ash pakai :)

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia