Home » , , , , , , , » Disney Junior... Ash's Favourite...

Disney Junior... Ash's Favourite...

Source Extracted from Google
Happy Smiley Sunday peeps!!! ^_^... Phewww... baru 3 bulan tapi dah minat macam2 yer??? Pagi ni, Ash macam biasa pukul 8 am dah bangun... Good morning my son...^_^...Tau aje dia ek??? Mummy nak mengemas??? Hu hu hu...

Bawa ambil angin kat luar rumah sekejap... lepas tu... masuk dalam ek? Cuaca tak eloklah sayang... tak boleh lama2 sangat keluar... Mummy nak buat kerja ni... hurmmm kalau mummy biarkan Ash sorang mesti senyap kejap lepas tu tengok tak ada orang surely menangis ni...How??? Buka channel sukan tak ada pulak bola... he he he... Makanya trial and error... 


Sheriff Callie's Wild West kot namanya??? Muahahhaa... mummy dah mula belajar kenal2 cartoon balik... Hurmm, lagut uolsss... mummy mengemas pun dia senyap jer... ok, new development and new tactics. Ha ha ha, jadi mak2 ni memang kena panjang akal dengan tactics, kalau tak rumah tak berkemaslah jawabnya. Kerja2 rumah tak jalanlah jawabnya. Mummy kena kemas cepat2... jap lagi nak bawak Ash jenjalan jap kat malls sebab mummy nak beli barang sikit... Diapers Ash and few other things... Boleh bukan main suka dia tengok cartoon tu??? Dah habis cartoon tu sambung pula dengan Mickey Clubhouse... Becok ok mulut dia siap ketawa sampai berbuai2 pipi... ha ha ha... Mummy kemas2 juga, tapi still perhatikan Ash... budak2 kecik mana boleh dibiarkan macam tu jer... 

Sekali senyap... hu hu hu... ingatkan kenapa... rupa2nya dah tidur macam ni...


Gambar malam semalam ni, tapi macam nilah keadaannya tidur... mulut nganga... syok betul tidur yer... Wah tak payah tepuk, tak payah dodoi... cartoon punya pasal boleh tidur sendiri... Favourite dia gamaknya... Apa2lah sayang janji Ash sihat, ok dan happy... mummy pun senang hati... 

*Lepas ni semua orang dalam rumah tak payah tengok channel lain yer??? Kita men-cartoon-kan diri jerlah... ^_*... Till then cheerios on Sunday



Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Disney Junior... Ash's Favourite..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Sunday, March 2, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

41 comments:

  1. Tengok cartoon jer pun boleh tido..hehe
    comel la Ash ni XD

    ReplyDelete
  2. hahaha..
    mimpi apa ler cuperboy tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu nak kena tanya dia mimpi apa shark... tapi jawabnya dalam bahasa german lah jawabnya...

      Delete
  3. dah pandai tengok cartoon?.. habislah mummy dah tak leh layan citer lain :) hikhk

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang channel cartoon jerlah jawabnya...

      Delete
  4. Lepas ni, tgk cartoon dengan Ash je lah kak ;D hee

    ReplyDelete
  5. cerdas ash tu..hihi..blog ni dah tersenarai dalam favourite bloggers Mawar Putih..http://whiteroses2013.blogspot.com/2014/03/favourite-bloggers.html

    ReplyDelete
  6. Bila ada anak kecil mmg kena 'kecilkan' diri sendiri. Hahaha..

    ReplyDelete
  7. melopong mulut Ash...ngantuk lagi tu....hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah kak, tengok macam syok jer dia tidur...

      Delete
  8. seronok nya Ash tidor..time nie yg geram nk cium nk cubit2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi tak boleh nak cium dan cubit2, so kita perhatikan ajerlah kak... he he he

      Delete
  9. Dorang suka tengok kaler kartun yang berwarna warni tu.... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah kan banyak colour kat situ kan??? colour ceria...

      Delete
  10. wah... comel je Ash ni... geram tgok!!

    ReplyDelete
  11. terlebih edvan si ash nih..ok mummy, bila dia tidur tu, pasanglah zikir-zikir pulak, dia dengar juga tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebelum tidur memang biasa dodoikan dia dengan zikir... tapi ini sebab buat kerja rumah kak... dia tertidur sendiri

      Delete
  12. Replies
    1. tak ada yang lain itulah gaya dia tidur...

      Delete
  13. wooowwww...ash tak cerewet lah...good boy..hiihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah cik setakat ni ok, tapi kalau tiba time dia meragam itu yang timbul fussy dia tu...

      Delete
  14. sampai ternganga mulut ash tido.. hehehe.. comel..=D

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu memang style dia tu... tidur mulut nganga...

      Delete
  15. baby mdh belajar melalui kartun ...

    ReplyDelete
  16. Disney Junior layan....suka tgk bby tido..comel sajo..huhu

    ReplyDelete
  17. anak2 kenit dulu suka nau nengok Mickey Mouse Club House tu. Memang seronok kot tengok karakter yang berwarna warni pastu nampak cam gebu cam comel je kan hehe. Walaupun dala BI, tapi gigih jugak la diaorg nak faham apa si mickey tu nak buat hahahaha.

    ReplyDelete
  18. good boy la dia.. mata dia penat la tu dok tgk katun sampai tertido sendiri..hehe

    ReplyDelete
  19. haha.. tomey dia tdo... amboii kemain rindu deqla naa.. hihihi.. sorry, baru mai komen, tp tenet lem betol la.. so mmg x leh terjah skaligus dlm sehari.. terpaksa merangkak.. hukhuk.. miss u too lalink.. hikhik....

    ReplyDelete
  20. kalau rumah ada budak kecik memang tengok katun je lah tb...kena buat jadual dgn dorg turn tengok tb....

    ReplyDelete
  21. leka tengok kartun sampai tertindur ye Ash :)

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia