Home » , , , , , , , , , , , , , , , , , , » Dari Bakul Kepada Simple Wardrobe...

Dari Bakul Kepada Simple Wardrobe...

Masa mula2 lahir baju2  dan kelengkapan Ash cuma diletakkan dalam bakul sahaja tapi makin lama makin menimbun pulak barang2 Ash... Hew hew hew.... 

Ini semua disebabkan oleh penyakit rambang mata dan gila shopping Mummy untuk Ash... Bila dah membukit tinggi dan dah tak ada space nak letak makanya... terpaksalah kita bertukar kepada simple wardrobe... Semak rasanya mata mummy menengok bila baju2 Ash piling up bak cendawan yang tumbuh selepas hujan... Ha gitewww kannn??? Ahaksss.... 


Kan lebih kemas begitu? He he he... Bila tengok baju2 Ash yang melambak2 ni... terfikir alahai macam sayangnya bila Ash dah besar nanti, siapa yang nak pakai??? Itupun semalam ada 5 helai yang dah disimpan sebab Ash dah tak muat... Ahaksss... Sampaikan atuk dia dah tegur kot? Jangan beli banyak2 sangat nanti Ash cepat besar... Kejap jer pakai... rugi... hew hew hew... Tapi masalahnya mummy-lah tak boleh berhenti... Hew hew hew... 

*Besar sikit nanti wardrobe yang lain pulak... lepas tu katil... lepas tu itu, lepas tu ini... hak hak hak... 

**Cerita santai2 Ahad... Iolss kalau dah bercerita biasalah... macam bunyi uolss depan mata dan borak2 kat kedai kopi jer... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Dari Bakul Kepada Simple Wardrobe..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Sunday, March 30, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

32 comments:

  1. adik coming soon blh pakai ataupun bagi jer kat sedara mara . kabinet tuh , bila ash dah pandai merangkak , habislah dikemasnya nanti . better beli kabinet plastik .

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah... adik dia nanti boleh pakai... tak kan tak nak adik dia kut :D

      Delete
    2. adik? In Shaa Allah kalau keadaan kesihatan iolss mengizinkan luar dan dalam...

      Delete
  2. bagus juga simple wardrobe tu sbb boleh simpan utk baby akan datang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. In Shaa Allah kalau ada rezeki dan kesihatan mengizinkan...

      Delete
  3. mak mak memang camtu..tengok ja berkenan,beli.lastly tak terpakai atau tak sempat nak pakai..heeee

    ReplyDelete
  4. Assalammualaikum...farah,

    Baru kemas sikit.. letak dalam wardrobe...kan.

    mselim3

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam mselim, ha ah baru kemas sikit rasanya...

      Delete
  5. Simpan untuk adik-adik Ash pulak. Hehe. Warna warni wardrobe Ash. Hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi IM simpan untuk adik2.. ramai nau nak kena proses tu... ahaksss... ha tu lah mummy suka yang colourful...

      Delete
  6. Itulah.. Klu bby girl lagi rmbg mata...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau baby girl tak taulah akak macam mana maria...

      Delete
  7. ain pun cadang nak beli simple lemari gitu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. senang ain bila dah ada lemari macam ni baru nampak kemas dan teratur sikit...

      Delete
  8. yala farah, betul QV cakap tu, bole simpan utk adik coming soon, jimat..tak payah banyak nak beli lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. In Shaa Allah kak, kalau keadaan kesihatan mengizinkan dan ada rezeki apa salahnya... ^_^

      Delete
  9. cantikn simple wardrobe tu. mmng sesuailh utk smpan baju2 n barangan ash

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah berkenan tengoknya sebab colourful...

      Delete
  10. wardrobe yg comel... tak tau nak letak kat mn...? sedekah kat pusat penjagaan baby takpun simpan dulu Farah... mana tau kot2 next baby... boleh pakai semula. Akak biasa simpan dlm storage ^__^

    ReplyDelete
  11. hehe..iyalah kan..adik sy yg 9 bulan pun dah tingi membukit baju2 dia..some mmg dh tak muat..still parent belum sempat belikan wardrobe untuk dia sbb baju2 dia nanti kongsi wardrobe dengan wardrobe mak ayah tapi dekat laci bawah..hehe..alahaiii..btw,jom join segmen sy,http://eppy25.blogspot.com/2014/03/segmen-mencari-bloglist-by-eppy-ismail.html

    ReplyDelete
  12. lumrah la tu kan sis..lya pun suka tgk baju baby2 :)

    ReplyDelete
  13. Sama la kita farah..beli shelf rack hari tu, 3 block utk che mek tu je..huhu

    ReplyDelete
  14. harussslaa ash kene ade wdrobe sdri..xkan mummy je ade ;p

    ReplyDelete
  15. takpe...adik ash bule pakai...hehee... alasan nak membeli lagik

    ReplyDelete
  16. kadang2 pikir sehari dia pakai dah berhelai2..tu y beli banyak..huhu..

    ReplyDelete
  17. lepas ni penuh 1 bilik untuk ash..bilik ash lah mummy :)

    ReplyDelete
  18. Memang betul Tu kena ada almari yg besar....

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia