Home » , , , , , , , , , , » Dah Pandai Tergolek2 Dah...

Dah Pandai Tergolek2 Dah...

Source Extracted from Google
Kita gunakan gambar hiasan...mummy tak simpan pulak gambar Ash tergolek2... muahahahaha...tiba2 teringat kat dia dan insiden semalam...ini semua gara2 Sally yang up cerita pasal tergolek2 ni.... Hu hu hu... terus terimbau insiden yang berlaku semalam... 

Kan hari tu dok bercerita si Ash sibuklah haii nak meniarap... Ash Dah Turn!!! ... dan aktiviti mengiring dan meniarap ni bukan sehari jer, berterusanlah kan sebab nak develop ke arah aktiviti yang lain pula... hi hi hi... 

Sebelum tu kena terangkan dulu, karang kang ada yang kata iolss tak reti nak jaga safety anak pulak... biasalah manusia ni kalau dah suka nak cari kesalahan orang tu, salah orang jerlah yang dia nampak, salah diri sendiri tak nampak...phewww... so jangan cakap iolss tak ambik preventive measure... Iolss dah bersiap sedia awal2 dah... he he he...  Pasang carpet, bentang TOTO... dan baringlah Ash di tengah2 tu depan TV... 

It's time for milk!!! Minum susu berjadual kannn??? Ha ha ha, karang kalau lambat sikit karang mengamuk pulak anak mummy yang sorang ni...so Ash dah baik punya port baring kat tengah2 hall tu atas TOTO... Mummy pergi sekejap jer... pergi dapur kejap jer nak bancuh susu... la la la la.... sambil tu tinjau2 jugak... gigih betul nak meniarap yer... ingatkan dok tengok TV tu diam2...ok silap mummy tak pasang Disney Junior Channel... Tak teringat pulak taktik tu masa tu... taunya fokus nak bancuh susu jer... muahahaha.... 

Tiba2 dengar suara Ash, amboi ke main suka lagi... ketawa dan dalam kepala dah boleh imagine mesti berbuai2 pipi labuh tu... sekali lepas bancuh susu nak dapatkan Ash balik... amboiiii bukan main syok tergolek2 macam Hindustan ek... Adehhh... bahaya ni... cam nak kena kepung jer TOTO tu dengan kepungan khas dia... dah pandai tergolek2 dah ni...Kemain lagi ketawa yer tergolek2... kalau lewat sikit mau sampai ke hujung TOTO tu... so, dah syok sangat kann??? Mummy tukang tengok dan agah jer lah... Makanya, tergolek2lah dia sambil sesekali mummy betulkan letak Ash kat tengah TOTO...takkan nak biar sampai ke lantai pulak??? Karang kang sia2 jer benjol dahi anak iolss... 

Dah penat main golek2... dia nangis...itu tandanya nak susu lah tu...ihikss macam mummy tak tau... ok dah cukup2 golek2 tu... nanti sambung lagi kita minum susu dulu... 

Disebabkan insiden tergolek2 tu, dan entri Sally, mummy jadi laju jer menaip entri ni... geli hati pun ada tengok gelagat Ash... memang tempat mummy feel happy Ash ni... Alhamdulillah Ya Allah, atas anugerah ini.... 

Nak selit sikit, semalam Ash dapat baju lagi... Abah Ash belikan... Alhamdulillah, ingat jugak Abah kat anak yang sorang ni yer??? ^_*... Abah belanja sebab dapat bonus kann??? ^_^... Eh, Ash pun ada Abah-lah...cuma mahal sikit gambar Abah Ash kat Bubblynotes ni...muahahahaha... sebab ni blog Mummy bukan blog Abah..Abah bukan blogger, tapi Abah ahli gym...Abah minat angkat2 besi jer, tak minat blog2 ni... Selalunya Abah dengar Mummy bercerita jer lah pasal blog ni... Ha ha ha... Ash pulak tak tau lagi, minat blog ke minat angkat besi... kalau minat dua2 pun ok jugak...ha ha ha...verangan sekali dua2 dia tak minat...padan muka... 

Tak ada gambar Ash pun, gambar baju pun jadilah ek??? Alhamdulillah, rezeki Ash... tapi terfikir2 jugak, baju melambak2 Ash ni siapa nak pakai... adik Ash??? Itu belum tentu lagi... kalau ada oklah... kalau tak ada kalu, kita masuk museum... tak pun bagi kat adik lain nak? *_^... 

Thank you Abah, thank you so much sebab ingat kat Ash... Ash sayang Abah ok??? Macam Abah sayang Ash... *_^...Semoga rezeki Abah bertambah murah-lah lagi hendaknya... nanti boleh beli baju Ash lagi... (walaupunn kannn??? mummy rajin sangat beli baju Ash... hik hik hik).... Amin...

*Dah jadi macam entri 2 dalam 1 pulak ni... muahahahaha... sambil menyelam kita minum airlah katakan...

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Dah Pandai Tergolek2 Dah... , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Tuesday, March 4, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

20 comments:

  1. ehehe gagahnya ash nak belajar bergolek2 suda yer...ehh boleh buat koleksi tu si nnt :D

    ReplyDelete
  2. wahh mesti comel ^_^ bagus ashhh berusaha... pantang mengalah..teruskan ^_^

    ReplyDelete
  3. Mungkin ditakdirkan hanya utk mendengar dan melihat kegembiraan orang lain. Tumpang gembira pun jadilah... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. In Shaa Allah BM mana tau satu hari nanti?

      Delete
  4. alolo.. mst comel kan? klu anis ni mau leka duk tgok dia golek2.. sudahnya satu keje ape pun tak jadi sebab seronok layan buah hati sorang.. xsabarnye lahai :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sabar ye anis, your time will come soon... ^_^

      Delete
  5. Comel baju tu dear...Ilike color merah..he..he

    ReplyDelete
  6. Mesti best klu mummy ash golek sekali.. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak cukup space mummy nak golek2 sekali...

      Delete
  7. kalau ash pandai golek2..hati-hati...takut jatuh katil..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks kak, sebab tu tak letak atas katil...letak bawah jer... risau kot tergolek jatuh ke bawah pulak kalau duduk atas katil...

      Delete
  8. Ash dah pandai golek golek? sekejap je yek Farah......dah besar dah Ash.... sat lagi kalau Ash dah pandai merangkak lajulah mommy kena kejar Ash...
    Melawa jelah Ash gamaknya hari hari ....banyak baju baru!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita tengok kalau dia pandai merangkak esok semput tak semput mummy.... baju banyak? Alhamdulillah, rezeki Ash...

      Delete
  9. masa Dania dulu kan..every month apa jer yang dia pandai buat akak bagi dia hadiah baju,see tgok ash pun dapat hadiah baju...untung ash...abah syg ash lebih ni kan...hehehe..tp ash aje ke dapat? mommy x dapat ke?

    ReplyDelete
  10. kejap je kan masa berlalu fara..tau2..Ash dah pandai bergolek dah..lepas ni tak yah mop lantai la..dah ada tukang mop..kih2

    ReplyDelete
  11. wahh ash sudah turn..makin maju.untunglah Ash banyak dapat baju.

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia