Astro On-The-Go

Masa mula2 dulu memang tak berapa nak ambil port tentang Astro On-The-Go ni... walaupun every month the charges of RM 10.00 automatically being debited to the account... If I'm not mistaken walaupun subscriber tak opt for this apps... it was automatically charged kannn??? Ker iolss salah??? Tapi seingat iolss lah kannn memang iolsss tak pernah opt... 

Lama kelamaan it was brought to my attention... what for iolss keep on paying for it and not using it? Buat rugi jer... ha nampak tak marketing strategy-nya di situ? Maknanya mereka dah berjaya influence subscriber to the service macam iolss... Wakakakaka... the reason being iolss tak gunakan service ni adalah quota internet mobile... takut habis ke situ jer... Al-maklumlah... bila uolss banyak surf YouTube, layan movie or any kind of videos memang laju jer quota tu pergi kannn??? Sayang ooo... habis macam tu jer... might as well iolss guna for blogging purposes quota tu... Ahaksss... 

However, akhirnya ku tertewas disebabkan oleh RM 10.00 yang dibayar FREE jer setiap bulan tu tanpa menggunakan servisnya.... So ever since the case of MH370 tragedy #rememberMH370... iolss pun download lah apps ni so that I am always in the loop of the news... Lagipun terfikir, if am bot at home boring2 boleh gak layan Astro ni kannn??? muahahaha... 

Internet quota? So far belumlah burst lagi... sebabnya iolss akan layan Astro On-The-Go ni based on wi-fi connectivity jer... Tak rela iolss internet quota burst gitewww... Ahaksss... 

Buat uolss2 kat luar sana kalau uolss keep on paying for the service, bawak2lah download yer? Bukan apa kalau sekalipun tak nak guna sebab macam iolss tak nak internet quota burst... boleh jer nak guna based on wi-fi connectivity... ngeh ngeh ngeh... Kalau tak terasa rugi jer duit membayornya ok peeps??? Walaupun sepuluh hinggit tapi kalau kumpul setahun RM120 kot? Rugi ooo FREE2 jer bayar tapi tak guna.... Entri ni bukan Astro bayar or bagi job kat iolss tauuu... ha ha ha ... Just a thoughts that came across and ponder my mind... ^_* 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Astro On-The-Go, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Thursday, March 27, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

34 comments:

  1. banyak channel x boleh tgk guna astro on the go ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh tahan banyak jugak... nanti akak share ek wan...

      Delete
    2. sya dah daftar tapi xleh tngk satu pun..semua kana buy dlu npa arr.

      Delete
  2. oh, maksudnya kalau kita tengok atau tak, kita still kena bayar rm10 every month ek?.. dorang takkan cas lebih ye?.. bil Ros, takde pulak kena cas RM 10 tu. maksudnya kena call astro ke kalau kita nak mula?.. atau bila kita daftar astro on the go, dia terus masuk dalam bil?.. eh banyak pulak ros tanya ni.. hihi.. malas nank tanya en Google.. nak tanya kak Farah jugakk.. hihihihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba ros check dekat bill bulanan ada tak dia charge AOTG? RM10.00 kalau ada bermaksud memang adalah, tapi kena ke laman web Astro On-The-Go untuk register user untuk apps ni... rasanya tak kot, memang fix RM10.00 tu ros...

      Delete
  3. ehehe lya tak download lagi nie..guna wifi ofice je blh la tu kan :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. elok sangat guna wi-fi office lya, lagi mudah.... tak adalah habis internet quota...

      Delete
  4. takde amik service ni kak..huhuhu
    astro kat umah still pakai yang lama..tu pon tetiap hari orang astro kol soh tukar beyond..tak kuasa la nak layan..nak terminate kang ada yang nak tengok bola..kakakaka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bola tu yang lebih sebenarnya kann? ihikss...

      Delete
  5. tq atas info ni..sy pun tak tahu..tp tiap tiap bulan masuk bil.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah rugi jer bayar tiap2 bulan tapi tak guna...

      Delete
  6. Kalau download xde xtra charges rupanya...betul ke? Apa yang menarik di Astro on go ni? Buleh suggest..

    ReplyDelete
    Replies
    1. download app free jer BM... apa yang menarik? macam2 channel ada dan yang penting Astro Awani always updated.... nanti iolss share yer?

      Delete
  7. akak kurang faham apa itu astro on the go...macam banyak channel tak dapat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke kak? elok jer dapat movie, disney channel segala bagai....

      Delete
  8. mcm xadil la pulok kan bgi saya yang tak da semak phone ni.. memang dia cas semua ya kak. saya xperasan la.. :)

    ReplyDelete
  9. Tak berapa nak faham tentang ni Farah.... nanti nak ceklah

    ReplyDelete
  10. akak pun tak pernah ada Astro on the go ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Farah memula tak ada jugak, tapi lama kelamaan ada sebab terasa rugi dia charge kat bill...

      Delete
  11. ha??? mmg ada ea... sy amik basic pakej pun termasuk gak ke kak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba cek dekat bil maria, kalau ada charges AOTG tu ha ye lah tu...

      Delete
  12. kena charges ke ...xnak lah
    k.el just donlod cenel biasa je..free je pun
    tp astro xdelah

    ReplyDelete
    Replies
    1. if kak el subscriber astro and dalam bill dah ada AOTG maknanya memang dia charge...

      Delete
  13. dia ada charge ke? eh, takleh jadi ni , sekarang jugak saya astro-on-the-go

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup danee the charges are on the bills with the remarks of AOTG...

      Delete
  14. Replies
    1. use wifi and it will save your internet quota...

      Delete
  15. Good info Farah, tak berapa sure sangat astro on the go, macam convineient plak, thanks

    ReplyDelete
    Replies
    1. it's kinda some sort of convenient sis...

      Delete
  16. nak cek kat bil ni. Ada ke tak la...sebab baru je guna Astro kat umah.

    ReplyDelete
  17. Takde astro lak..huhu..plus, jrg tgk TV..tengok cerita best pun online je :)

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia