Ash Teman Mummy???

Assalamualaikum and hi cemuaa!!!! (kata Ash)...muahahahaha... Semalam Ash teman mummy!!! Amboi jalan sakan Ash minggu ni yer??? Tiap2 minggu pun... berjalan jer kerjanya... alaaaa.... bukan selalu, weekdays Ash dah duduk terperap jer kat rumah dan mummy sibuk dengan kerja... Weekend-lah masa outing ye tak... Happy betul dia dapat berjalan... Dari moment naik car sampailah dah sampai ke destination... becok mulut dia dan mengilai2 ketawa... (tapi bukan macam Cik Pon tu yer...ahaksss).... 

Memang bodyguard mummy ni... kecik2 dah teman mummy... sebenarnya semalam once again ke Setia City Mall, Setia Alam... jalan2 cuci mata, ambik angin dan juga mummy nak cari barang sikit...Barang mummy-lah... he he he... Barang Ash??? Ash dah cukup dah bulan ni... banyak dah barang Ash... bagi line kat mummy pulak... Mummy kann??? Mana nak mengalah... wakakakaka... Ada anak pun sibuk lagi nak men-diva...masalahnya diva kerrr??? Ooopsss.... 

Tempat pertama yang kami tuju adalah Auntie Anne's... mummy melepaskan gian uolss... Favourite mummy ni... all time favourite... dari dulu sampailah sekarang... favourite flavor mummy, choco mint and cinnamon... Lepas tu, mummy AJ Ash  jeles... mummy AJ dia pun pergi jugak...muahahaha.... mama long tak boleh sebab mama long Ash tak sihat... hik hik hik... Kesian Ash, terkulat2 tengok mummy makan ye tak??? Apalah mummy ni makan corang2... ha ha ha...kejam dan pembuli mummy rupanya... taklah...mummy ambil sikit rasa yang mummy dah kunyah lumat...letak kat lidah Ash sikit... bagi dia rasa sikit...sian dia...terkulat2 tengok...senyum uolss dapat rasa pretzelss... oh my son...lol... 

Selepas tu, kita teruskan misi mencari barang... masuk ke H&M...masuk ke Parkson...masuk ke Bobbi Brown... jalan sana jalan sini... dan mummy sempat juga try and beli.... 

Boleh??? Dengan bawa Ash... lepas tu sibuk dok try2 kasut..gigih betul orang perempuan ni yer kalau bab shopping??? La la la la... Bawak anak kecik pun masih boleh lagi try2 kasut tu... muahahaha.... dah berkenan kita belilah satu... so far warna ni belum ada dalam collection mummy lagi... Hobby mummy kan kumpul kasut, handbag, accessories dan baju... Lepas tu, kita jalan2 pula kat supermarket Urban Fresh kat level bawah, gi beli Ash punya diapers lagi satu... buat stok... Abah dah beli satu masa belikan susu hari tu, mummy saja tambah lagi satu dan nak try Huggies pulak... Currently Ash pakai Drypers... tapi my BFF kata Huggies is better...so kita cuba satu pek dulu macam mana??? Kalau ok teruskan... Beli pun sebab kat Urban Fresh ni harganya lebih murah dari EconSave dan TESCO... Tu yang nak try... Tapi Abah Ash kat Speedmart lagi murah Huggies ni... kat Urban Fresh RM34.90 kat Speedmart kata Abah Ash RM 29.80.... ok tak apa, nanti mummy survey kat Speedmart yer Ash... ha tengok tu, mana ada tak membeli untuk dia??? Mesti ada punya... muahahaha.... 

Dah lepas penat berjalan berdua beranak kat Setia City Mall tu... dah petang dalam pukul 5 lebih macam tu kami dua beranak pun baliklah... tak balik lagi...muahahah...menyinggah lagi ke TESCO... dah puas rewang TESCO, dalam pukul 6 lebih balik sebelum Maghrib... ^_^... 

*Seronok bila tengok Ash happy... ^_^... Sampai ke rumah dah mandi, boleh ajak borak lagi... sampai malam pun still sama, happy dan ketawa jer dia... last2 pukul 9 dia terus tidur kepenatan sampai pagi ni, bangun pun menyusu jer 3 jam sekali... *_^...

**Layan entri santai jap ek...tengah busy bangat nih...dengan kerja2 yang menimbun ni... he he he...semalam tak sempat buat autopublish... keletihanlah katakan...

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Ash Teman Mummy??? , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Monday, March 3, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

28 comments:

  1. amboi ash.. dating berdua ngn mummy ye...

    ReplyDelete
  2. tinggi nye kasut.. mst nak lepaskan gian 9 bln tak pakai kasut cm nie kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha ha... akak memang biasa pakai kasut cam ni fiza... cuma masa preggy jer tak kesampaian... ^_*

      Delete
  3. seronok la ash dapat jenjalan dengan mommy tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. happy dia kak eda... kemain lagi girang dia...

      Delete
  4. amboi salute la tengok high heel..

    tgok pun dah gerun..pakai, pose sikt smbil usung Ash nak tgok..hahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok nanti iolss pakai dan dukung Ash yer... he he he...

      Delete
  5. masih sorg boleh lagi kot nak shopping kalau dah berdua nnti mcm mne la gayanya..hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang tak menang tanganlah akak jawabnya husna...

      Delete
  6. dah besar dah Ash.. cepat rasanya dia membesar kan farah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cepat tak cepat jugalah dear... tapi tau2 dah besar ni... he he he ...

      Delete
  7. kejap je dh besar yer farah, dah leh jadi teman shopping2 mummy hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah KA cepat betul masa berlalu... dan hari2 penuh bermakna dengan kehadiran Ash dalam hidup kami... ^_^

      Delete
  8. Replies
    1. thank you Cik Nor... actually warnanya oren

      Delete
  9. dah boleh buat kawan kan..cantik la kasut tu..berkenan menengoknya

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah mar dah boleh dibuat kawan... thank you mar... Farah terjatuh cinta kat kasut tu... dan terus rembat...

      Delete
  10. sopping tetap sopping walau kena kendong anak bagai...hhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. orang perempuan kak biasalah... he he he

      Delete
  11. wah jalan sakan ni kak Farah.. ni baru Ash kecil kan.. Ros bayangkan kalau Ash dah besar sikit, dah boleh berjalan, mesti lagi best akak.. jalan puas-puas berdua.. hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. esok2 kalau dah dapat kaki... tengoklah macam mana ragam dia pulak ros...

      Delete
  12. wow..merahnya kasut kakak kita ni

    ReplyDelete
  13. Rajinnya berjalan2... Klu sy suka je golek2 dgn ank kt umah.. Hehe...

    ReplyDelete
  14. dah lama tak ber'auntie Anne' tu.sedapnya!

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia