Ash's 1st Bedtime Story Book

Semalam baru jer update entri tentang Jenis2 Buku Yang Sesuai Untuk Baby dan petang semalam juga, Ash dah ada 1st bedtime story book dia... Alhamdulillah... Yippie yeay!!! ^_^... Dan malam semalam juga Ash dah mula membaca bersama2 mummy sebelum tidur... 

So, what's the excitement is all about sampai nak share happiness dengan uolss di sini??? Hurm let me digest words by words dan susun one by one supaya cerita tak jadi kelam kelibut. 

At first bila mummy keluarkan that book... Ash punya attention dah menghala ke buku tu... might be because of the teddy bear lah tu.. When mummy opens the book and read it to Ash... Alhamdulillah, he is responsive... So happy that he shows his interest in readings. 

What kind of responsive that I mean? When I read it to him... dia ikut tengok where my finger is pointing to... and words by words he follow my finger on the wordings... This was witness by his Nek Ma and also Atuk. ^_^... After slowly dah bacakan pada Ash... take a break sekejap... and he's responsive by trying to hold the book himself and flipping the pages across by himself. 

Tiba2 gelak ko!!! Ha ha ha... suka tengok all the colours kot??? Dan paling tak tahan... berbuai2 pipi dia bila gelak whenever iollss pull the bear bow macam yang uols nampak kat dalam gambar di atas... ada bow pada fluffy bear tu kann??? Bow tu boleh ditarik... so bila ditarik bear tu boleh giggles and growls... Suka benau dia ek? 

Alhamdulillah... he seems to have interest in interactive learning... Lepas ni mummy lebih seronok untuk belikan Ash all kinds of variety of interactive learnings medium for him. ^_^.... It's sincerely fun though seeing your child responsive to what you are trying to expose them to... Alhamdulillah... 

Till then... happy Saturday and cheerios!!! ^_* 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Ash's 1st Bedtime Story Book, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Saturday, March 22, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

19 comments:

  1. Assalamualaikum farah.. wahh bestnya. Ash dah bagi feedback kesukaan dia tu. hihi selamat pagi. singgah sambil menabung sini ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam sheila, thank you kerana sudi singgah dan menabung...

      Delete
  2. suka buku2 mcm ni..comel..and lembut sesuai cgt utk baby kann,,

    ReplyDelete
  3. Wah pandai mama story telling sampai Ash excited, memang Ash fokus tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah as long as he is interested In Shaa Allah i will keep on practicing it to him...

      Delete
  4. Wah ! Haha pandai kak bercerita :) Taufiq singgah sini ye :)

    Jemput singgah blog Taufiq awksweetgitu.blogspot.com =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila dah jadi mummy kena ada skill ni adik...

      Delete
  5. cute je buku,,mmg attractive betul..*blogwalking dr arepnakbebel.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu yang menyebabkan mummy pun interested sebab buku tu colourful and cute sangat...

      Delete
  6. Buku nya pon comel.. bebudak mesti suka :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan setakat budak, mak budak pun suka mieya...

      Delete
  7. Comel buku tu Farah...kalerful mestilah Ash suka kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu yang dia suka tu, sebab colourful... he he he

      Delete
  8. Jgn kata budak...akak pun suka....hihi

    ReplyDelete
  9. hehehe msti ash seronokkan, KA dgn anak2 lebih suka bercerita tntang cerita yng KA tahu dari pembacaan buku2 ni

    ReplyDelete
  10. Biasanya anak pertama gitulah Farah...semua dia ada...semua dia dapat ....sok dah no 2 no 3...emmm tak sompek dah nak layan hehe

    ReplyDelete
  11. wahh ash dah ade books la..selamat mengenali buku :)

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia