Home » , , , , » Aprilia Tuono V4R ABS - The Naked Streetfighter!!!

Aprilia Tuono V4R ABS - The Naked Streetfighter!!!

Source Extracted from Google
Cun tak? Inilah superbike yang dikatakan the naked streetfighter!!! Superb ok? Muahahaha, jangan terkejut uolss, iolss minat dengan superbike... dan minat ni dah lama, dari zaman2 anak dara dan dari zaman2 sebelum iolss jumpa my suami lagi... Bha ha ha...statement kena jelas, nanti ada yang kata iolss terikut2 dengan suami pulak since dia memang peminat kental superbike...rezeki jer belum sampai lagi nak memiliki...In Shaa Allah, one fine day...*_^ ... ini memang minat iolss...Hajat hati tu, nak belajar jugak ride kann? Macam Erra Fazira, Umie Aida, Linda Onn...they ollss memang aktif...kalau dalam Keek tu, ada jer video diaorang riding... tapi kaki diaorang panjang...kaki iolss tak berapa nak panjang...wakakakaka...so hajat tu tertangguh jer lah... ha ha ha...

So 2014 tahun kegilaan Naked-Streetfighter? Uolss can say so... hampir semua pengeluar  pengeluar motosikal utama dunia mempertaruhkan model naked tersendiri. Aprillia tidak terkecuali, mengemaskini Aprillia Tuono V4R lebih hebat, nadi utama enjin V4 65 darjah 1000cc di pertingkat, kini menghasilkan 170bhp 11,500 rpm dan 111.5Nm tork pada 9,500 revs. Dengan nisbah gear pendek bagi 3 gear utama untuk pecutan lebih ketara pada berat hanya 185kg.

Di tambah sistem elektronik APRC (Aprilia Performance Ride Control) yang di pertingkat. Tuono kini mempunyai 3 peringkat kawalan menunggang (track, sport dan rain), yang di satukan dengan sistem ABS, throttle kawalan ride-by-wire dan ECU multi-map turut diperhalusi lebih baik. Pakej APRC termasuk sistem anti-wheelie dan sistem Traction-Control 8 peringkat.
 
Tuono V4R adalah full-on superbike. Walaupun dengan hendal bar tinggi, tapi cukup ergonomik di gunakan dalam apa jua situasi jalanraya setiap hari. Untuk 2014, Tuono V4R mendapat tempat duduk lebih empuk untuk keselesaan jarak perjalanan panjang,  tangki petrol 18.5 liter yang lebih besar, fork hadapan USD 43mm dari Sachs dengan brek Brembo monobloc kaliper radial-mount, dics berkembar di depan. Dua warna di tawarkan, hitam dan putih... ada gaya, rupa dan prestasi. Adakah Aprillia Tuono V4R ABS 2014 streetfighter supernaked yang terbaik di dunia?...And this was launched in February 2014 peeps! ^_^
 
Kredit: SINI

Ooops apa tu naked streetfighter? Mesti ada yang tertanya2 kan? Naked streetfighter bike adalah adaptasi dari motor superbike tapi mengalami beberapa penyesuain so that boleh berfungsi di jalan2 biasa tapi tidak kehilangan performance sebagaimana superbike on track. *_^... Ini yang iolss faham lah... abang2 yang pakar, or adik2 yang pakar sila betulkan kalau iolss salah ok? Hik hik hik... 

Bom kebabom tak 2014 Aprilia new model ni? Harga??? Ini yang tak menahan ni... macam harga sebiji rumah, rumah tinggi lagi kot sekarang ni, tapi nak dekat2 lah... RM 91,272...  Tapi, kalau dah minat tu, I am not surprise orang sanggup kot beli... *_^

*Tak dapat nak ride sendiri sebab kaki tak cukup panjang kan??? Wakakaka, hopefully someday bolehlah merasa jadi co-rider... lol... (angan2 yang tinggi sangat ni...ekekekeke)...

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Aprilia Tuono V4R ABS - The Naked Streetfighter!!!, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Friday, March 28, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

27 comments:

  1. hye kak bubbly, saya nak minta maaf sebab selalu komen spam. Sorry ok :D

    Saya ada buat entry untuk memohon maaf. Harap baca la ea
    http://awksweetgitu.blogspot.com/2014/03/im-sorry-cause-did-spamming-tt.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. it's ok taufiq, we learn from mistakes... setiap manusia dalam dunia ni tak lari dari khilaf...

      Delete
  2. mahalnya harga dia kak farah.. boleh dapat sebuah rumah tu.. aiza setakat suka tengok je la.. lesen motosikal pun takde lagi, hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. he he he, memang mahal aiza, kalau nak beli fikir dua tiga kali...

      Delete
  3. hemsemnye la moto ni

    aku akan kaya nanti aku akan belikan moto ni untuk 2 orang jejaka kesayangan :)
    amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila motor dah handsome automatic orang yang ride pun nampak handsome... muahahaha...

      Delete
  4. cun..
    tapi kalau saya lebih baik beli kereta kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam kita2 ni lebih sesuai beli kereta tapi orang lelaki kalau dah minat tak kira apa dah...

      Delete
  5. Memang kebabom Farah... Harga tu paling kebabom... Suka tengok especially kalau perempuan yang ride superbike ni... ^__^

    ReplyDelete
    Replies
    1. bom bom kebabom nurul ... kalau perempuan yang ride memang suka benau tengoknya...

      Delete
  6. Suka tengok org yg tunggang motorbike ni tp klu sendiri atau hubby aku tak berapa galakkan tunggang motor. Hehe

    ReplyDelete
  7. husband fiza suka la ni..fiza suka dok belakang je..heeee

    ReplyDelete
  8. wuuuuuu...
    idaman kaum lelaki nie.
    hehe..
    superbike naked handle mmg pilihan bijak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang idaman semua kaum lelaki tetapi yang peliknya jadi idaman akak jugak...

      Delete
  9. Hebat tu dear..sama harga dengan Honda city..old version..he.he

    ReplyDelete
    Replies
    1. jadinya mesti fikir 2-3 kali kan sebelum nak beli... he he he

      Delete
  10. Minat sy n suami nk miliki superbike dan dating berdua suatu masa nnt.. Bila??? Insha Allah bila de rezeki... Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. In Shaa Allah Maria kalau ada rezeki tak ke mana kan?

      Delete
  11. farah pun minat dengan motor-motor besar xD
    nampak handsome <333

    ReplyDelete
  12. amboi akak harganya tu dah boleh beli kereta dah..

    kak farah boleh geng la dgn boyfriend sy.. bab2 moto ni.. geleng kepala.. mengidam nak beli moto ini lah, moto itu lah.. skrg ni dia dlm proses nak guna tayar lagi besar lah.. tambah itu lah, tukar rim lah.. adoiiii.. dh jadi mcm awek number 2 dah.. awek no 1 dia taknak pulak dia belikan apa2.. (membebel plak tibe2. haha)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak apa komen jer pepanjang akak suka baca komen uolss.... he he he... biasalah lelaki dah dapat motor or kereta macam tulah...

      Delete
  13. Woahhh.. ni kalo zara try naik ni xtau smpai ke tak kaki ni.. hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah kita kaki tak sampai... he he he

      Delete
  14. Memang akak suka motor bike nie...

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia