Home » , , , , , , , » Throwback: Colouring Books & Pencil Colours

Throwback: Colouring Books & Pencil Colours

Source Extracted from Google

Terimbau pula kenangan masa lampau, masa zaman2 budak berhingus lagi... hik hik hik, tapi tak adalah hingus meleleh jer ek uolsss... Euwww, gross... muahaha... Cerita zaman2 sekolah rendah... 

Ini rasanya budak2 perempuan sekolah dulu2, yang lebih kurang sama level, sama zaman dengan saya ataupun yang senior sikit atau kebelakang sikit memang familiarlah dengan colouring book bergambar macam yang lebih kurang kat atas ni. Budak2 sekarang tak pasti sama ada leka melayan colouring book atau tidak??? Al maklumlah zaman dah berubah, zaman sekarang kan zaman gadget... ^_* ... Mungkin ada yang minat juga tapi mungkin tak sefanatik atau sekronik kita lah kot??? 

Ingat lagi masa sekolah rendah dulu, duit belanja untuk 3 hari, papa bagi RM 5, lepas tu sebab bawa bekal kann??? Sikap bawa bekal ni dari azali, dari zaman kecik2, sekolah rendah, sekolah menengah, anak dara dan sampailah jadi Mummy Ash ni kann??? Jadinya allocation duit belanja tu biasanya saya suka kumpul2 sampai banyak... ekekeke... dan disebabkan dah kumpul banyak2 tu, bila dah banyak kita shopping lah sikit.. Muahaha... nampak tak permainannya??? Budak perempuan dari kecik punnn dah pandai shopping... ^_*

Shopping budak sekolah kann??? Mana lagi perginya, book store.. buat apa beli colouring books... Sekali rembat sampai 2-3.... Dan saya paling suka explore colouring dengan pencil colours... Masa sekolah2 dulu papa rajin melayan stationeries ni semua... Selalunya papa akan belikan pencil colour LUNA.. dulu pencil colour LUNA kira branded lah juga... kalau dapat pakai tu kira awesome lah feeling konon giteww... dan selalunya memang tak kurang dari 24 batang... jarang yang saya pakai 12 batang jer... Merengek dengan papa nak yang colour banyak2... ha ha ha... dan paling banyak yang 36 batang tu... Hamik ko... mana beg sekolah tak penuh??? 

Source Extracted from Google

Satu set colour tu biasanya saya cermat pakai, pakai untuk setahun dan adakalanya boleh pakai lagi tahun depan. ^_^... Masuk sekolah menengah dah stop lah beli colouring books tu... ekekeke... malulah iolss... tak matang nanti kawan2 tengok.. tapi masih minat lagi... even sampai sekarang kot??? minat tengok colouring books tu... especially cartoon comel2... muahahaha... tak ke pelik tu minat iolss??? 

Ni yang tak sabar nak tunggu Ash pandai pegang pencils, pen and colours ... nak suruh dia teruskan legacy pula... tapi tak adalah girly2 type cam gambar kat atas tu... nanti karang lembut pula jiwa dia karang... bagilah transformers colouring books ke, cars ke... yang kena dengan jiwa lelaki... hik hik hik... 

*Ada ke antara uolss yang lebih kurang sama dengan iolss??? suka aktiviti ni masa sekolah2 dulu??? ^_*... sweet jer bila ingat2kan balik... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Throwback: Colouring Books & Pencil Colours, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Thursday, February 6, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

43 comments:

  1. Dulu kaler luna skrg kaler stabilo....

    ReplyDelete
    Replies
    1. stabilo tak berapa nak biasa pakailah kak... he he he...

      Delete
  2. hahaha sya guna yg ni asah smpai kecik ..rindu nya nak lukis n kaler permandangan pntai & sungai..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila kenang2kan balik terasa rindu nak kembali ke zaman itu semula kan hh???

      Delete
  3. Hahaha..sally tak kot...sally dulu tak gegirl -_-"

    ReplyDelete
    Replies
    1. erksss sally dulu tak gegirl??? habis tu takkan boboy pulak??? muahahaha...

      Delete
  4. dulu kalau saya guna luna mmg tekan sampai lembik kertas tu..hahaaa kadang2 tiap2 tahun beli yg 36 batang tu.=D

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti colour pekat2 ni... dan mesti pandai mewarna ni??? ^_*

      Delete
  5. samalah kita farah...even now...he..he

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup me too even now, silap2 esok2 Ash sibuk mengaler mummy yang lebih tumpang sekaki... he he he

      Delete
  6. owhhh..mmg teringat balikkk mase budak2 dulu kak..hehe

    ReplyDelete
  7. Haha, pencil kaler luna ni yg paling fofular, guna time seni ja masa sek rendah dulu

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu memang favourite dan top pencil colour luna ni...

      Delete
  8. pensel kaler jenama luna ni mmg lejen rrrr.. hee

    ReplyDelete
  9. luna my peberet kaler juga.
    tapi x da la lawa mana mewarna .hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah kita CikSu... mengaler punya skill biasa2 jer sebenarnya...

      Delete
  10. sama lah... LUNA mmg bagus... colornya terang dan pekat... Faris n Alisya sekolah pun akak belikan brand LUNA ni... hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang tak dinafikan kak, kaler LUNA ni memang terbaik... ^_^... wah Faris dan Alisya pun pakai LUNA... diaorang mesti minat mewarna dan pandai mewarna kan kak??? ^_^

      Delete
  11. mun pun kecik2 dulu suka sangat mewarna..xpun tekap balik gambar tu then color semula..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. rajinnya mun main tekap2.... mun ni buatkan akak teringat kat kertas tekap lah pulak... ekekeke...

      Delete
  12. eee..saya kak masa form 3 beli yang 36batang tu sampai saya keje masih bertahan. tapikan, bila anak buah dah besar sikit, janaham semua pencil color tu sebab budak kecik tu tak pandai guna..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak punya barang2 masa sekolah yang masih ada pun sama anim... bagi pada anak2 buah cepat jer jahanam... hu hu hu...

      Delete
  13. Replies
    1. bila dikenang2 syira memang rindu nak mewarna ni... he he he ....

      Delete
  14. Hehe.. Memori, pernah mng pertndingan mewarna..tmpat kedua... Seronok kemain dpt bwak balik hamper tggi... Masa tu bru 8 thun...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah ni mesti cantik ni kalau mewarna... esok2 faiqah pula ikut....

      Delete
  15. sanggup kumpul duit belanja utk beli buku ni...pastu aktiviti mewarna beramai2 sblh petang dgn kekawan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah dengan farah kak, sanggup kumpul duit belanja semata2 nak bershopping colouring books.... ^_^

      Delete
  16. suka suka samala sis..kita dulu suka beli colouring book kartun2 mcm sailormoon ehehehe

    ReplyDelete
  17. Dulu masa kecik2 tak merasa ada buku colouring ni...mana mampu nak beli. Nasib baik ada subjek lukisan disekolah, dapat juga color pencil tu...

    ReplyDelete
  18. Betul Farah, dulu kita cermat jek guna colour pencil tu...boleh tahan lama. Tapi anak2 saya sekrg...asyik hilangkan jek pastu nak beli baru, mmg geram hihi

    ReplyDelete
  19. urmm... dulu2 Nurul suka lukis gambar katun, terutama katun disney tu.. dari kad kecik Nurul besarkan jadi size Manila kad, pastuh tampal kt bilik haha.. kenangan..kenangan.. :D

    ReplyDelete
  20. sama la kita kak.. suka tengok buku kaler2 tu.. menarik je..kadang2 sampai rasa sayang nak warna kan dia..hehe
    kita pun pakai luna juga.. bajet tahan la, elok la pekat kaler dia.. haisss..macam2.. :)
    rindu kenangan tu..

    ReplyDelete
  21. suka..suka..suka..now tumpah ke anak dara plak...

    ReplyDelete
  22. akak mmg minat subjek lukisan dulu2..setiap tajuk kdg2 sampai 3-4 akak hasilkan..punya lah minat lukisan setiasa scores A..

    ReplyDelete
  23. Suka tapi selalunya tak cantik pun bila warna. Orang lain lagi cantik..

    ReplyDelete
  24. Dulu kaler Luna paling famous la..warna dia pekat cantik je bile mewarna tu

    ReplyDelete
  25. taw3 pasal colouring book tu..selalu mintak abah beli kan..hehe ^_^

    ReplyDelete
  26. hehe... suka kaler book princess gaun kembang2...

    akk dulu memang suka collect accessories... pantang nampak yg comel sikit...

    ReplyDelete
  27. deno suka art sejak kecik.. jadi pensil warna LUNA tu memang wajib ada... pernah beli pensil warna LUNA yang paling banyak! best kan mewarna ni.... ^^

    ReplyDelete
  28. Suka jgk beli buku color dulu2, LUNA tu dah mmg wajib, bila dapat beli color yg lbh dr 12 tu rase cam best jer kan ... Dulu kan pemes princess gown kembang, mata bulat besar bersinar ... Best betullah dulu2 ...

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia