Home » , , , » Tak Larat Dah Nak Melayan Spam Comments!!!

Tak Larat Dah Nak Melayan Spam Comments!!!

Huwaaaa...ini omelan dan luahan hati serta perasaan... (poyo jer lebih sebenarnya) sebabnya ramai pun yang menghadapi masalah yang sama ni... Dibanjiri dengan Encik SPAM... seriously iolss dah tak larat dah nak melayan SPAM yang melampau2 adanya... 

Makin dibiarkan makin menjadi2 pula SPAM yang masuk ke dalam ruangan Comments Awaiting Moderation... Haihh...tak boleh jadi ni... nampak gayanya sesuatu perlu dilakukan... Minat sangat pula Cik Anonymous datang bertandang ke blog2 yer... 

Mungkin nak kena tukar setting siapa yang boleh comment ni kot? Apa kata kita tukar kepada Registered User Only??? Hari tu Kak +Mia Liana / MiaLiana.Com pun ada up entri pasal ni di SINI

Harapan yang sama dengan Kak Mia, moga2 bila dah ditukar setting ni, masalah ini akan selesai seadanya... *_^... 

*Uolss sakit jiwa tak dengan spam comments??? Ker iolss jer emo yang terlebih2??? wakakakaka....

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Tak Larat Dah Nak Melayan Spam Comments!!! , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Tuesday, February 4, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

49 comments:

  1. wow! baru perasan.. header baru! so cantekkkk... *thumbs up*

    erk.. iols pun blh emo kalo spam terlampau banyak.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang emo kalau dah melampau2 banyaknya... hu hu hu

      Delete
  2. Haah kak..saya memang guna registered user only sebab taknak sebarangan komen terjah masuk blog saya

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak harap lepas tukar setting who can comment, komen2 unknown tu tak bolos lagi la...

      Delete
  3. yaya pun tak suka. Kadang penuh macam-macam lah komennya. Mula-mula sabar lah juga lama-lama naik angin sudah hehe. Sekarang yaya dah setting komen hanya untuk yang register :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak sebab dah melambak2 nilah decide tukar setting who can comment tu... sangat semak tau yaya...

      Delete
  4. wan pun dah tukar setting..buat registred user je yang boleh komen

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah wan, patutnya dari dulu akak tukar dah... hu hu hu

      Delete
  5. mmg tiap2 hari ada, nasib buat moderate komen, kalau auto publish entah bersepah kot komen spam ni, dah la berjela...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah muz nasib buat moderate comment kalau tak sana sini bersepah, dah jenuh nak bersihkan pulak...

      Delete
  6. makin ramai follower,makin byk la anonymous ni kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak tak pasti apakah disebabkan bilangan followers??? rasanya bukan macam tu...

      Delete
  7. wow..byk tu spam...tp masuk komen mana erk sis...?

    ReplyDelete
    Replies
    1. masuk bawah spam... boleh check kat situ...

      Delete
  8. I did the same thing Farah..tapi kadang-kadang ada jugak yang bolos..he..he

    ReplyDelete
    Replies
    1. masih ada yang bolos ek dear??? but than it's not as bad as before we set it kan????

      Delete
  9. Replies
    1. masih mampu sabar lagi ni....^_^... mengomel jer...

      Delete
  10. Geramnya. Kalau terlepas pandang, membuak-buak keluarnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. IM setakat ni akak masih belum terlepas pandang lagi ... ^_^ ngeee tapi mata semaklah memandang....

      Delete
  11. Assalammualikum... farah,

    salah satu pengurusan blog adalah menangani spam komen nie,.. hehe

    mselim3

    ReplyDelete
  12. Replies
    1. akak tak sempat nak delete makanya terus hantar spam box lepas tu bila ada masa baru clearkan....

      Delete
  13. Mmg.. saya pun bnyk dpt spam comment. Bila dah tukar ke reg. user only barulah clear..

    ReplyDelete
  14. Replies
    1. akak ingat Cik Anonymous tak minat kat Bubblynotes, rupa2nya tidak.... hu hu hu... minat jugak dia yer

      Delete
  15. haihh pelik kan camne leh terspam tu? tp deqla x byk la terima komen dlm spam tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. untunglah deqla kalau macam tu... ai is jeles... hu hu hu...

      Delete
  16. sya pun dpt belambak penat nk pdm..hahah...
    p/s: jumpa kat sbb tau kak..insyallah kenal sbb sya ni sng cam org..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti hh tegur akak tau... akak tak kenal... ekekeke....

      Delete
  17. sakit jiwa kan... deletekan ajelah farah

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang dalam misi nak delete pun ni kak... hu hu hu...

      Delete
  18. lebih senang set yang resgistered only tu..xde banyak spam dari Anonymous

    ReplyDelete
  19. Hihihi...ayut pon byk jgk..mmmm..berderet klu tgk..sabar jela

    ReplyDelete
    Replies
    1. seriously tak larat dah nak melayan ayut... hu hu hu...

      Delete
  20. Sebab Farah ada moderation komen tu kot.... tu yg kacau sikit...

    ReplyDelete
  21. penat nak mendelate satu2 klu tak buat comment moderation

    ReplyDelete
  22. Samalah jugak!aida pon tak tahan..memang menyemak je rasa kan..huhuhu

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia