Home » , , » Santapan Petang Bersama Putu Bambu...

Santapan Petang Bersama Putu Bambu...

Sunday kita post entri yang tak terlalu berat dan tak terlalu ringan... ^_^... Namanya pun chillexing day kannn??? 

Putu bambu... yummylicious and my favourite. Petang2 tadi masa on the way balik selepas berjimba dengan Ash berdua, tiba2 di tepi jalan ada jual putu bambu. Terus bagi signal untuk berhenti di tepi dan beli putu bambu. 

Selalunya melayan Putu Bambu World yang dijual di tepi jalan di Sungai Buloh. Kali ni, kita layan pula di tepi jalan di Meru, Klang. Yummylicious, tapi still tak boleh lawan Putu Bambu World. ^_^... 

*Antara putu mayam, putu piring dan putu bambu, saya lebih gemarkan putu bambu... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Santapan Petang Bersama Putu Bambu..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Sunday, February 16, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

32 comments:

  1. Assalamualaikum dan salam singgah sini...macam sedap jer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam and thanks for dropping by... memang sedap dear...

      Delete
  2. aha betul tu putu bambu lagi sedap... :)

    ReplyDelete
  3. Ros pun lagi suka putu bambu berbanding yang lain. Tapi nak yang colour putih je.. hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak tak pernah jumpa yang warna putih lagi ros...

      Delete
    2. iyeke kak.. selalu memang Ros beli yang putih masa duk kat Kedah(sungai petani ).. yang hijau ni kan, mai JB baru berkenalan :) sebenarnya rasa dia sama je kan..

      Delete
  4. Kalau ayut lg suka putu piring..putu bambu pon okla tpa yut cuma suka yg kat aitam je...

    ReplyDelete
  5. semua putu akak tak berapa suka ler....hihi

    ReplyDelete
  6. tiga tiga pernah makan tiga tiga sedap. hihi.
    makanan sihat la katakan.

    x sempat nk join sbb dh penuh.hukhuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak apa next time join tau CikSu..he he he...

      Delete
  7. tak pernah kita makan..sdp tak sis ;)

    ReplyDelete
  8. putu bambu ngn putu piring same kan..bntuk je lain..
    yaya suke 2-2..tp lebih prefer bntuk piring..sbb lebh rndah kalori bbnding bambu tu..hehe ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ek, putu bambu tu tinggi kalori ek??? hu hu hu... nak kena kurang2kanlah ni...

      Delete
  9. sedapnye.. hari tu x sempat nak makan My dad da habiskan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. beli lagi za, kalau tak sempat nak makan...he he he...

      Delete
  10. yumm.. sedapnyee rasa cam nak cari sekarang jugak laa

    ReplyDelete
  11. semua jenis putu ain suka.hihi..lama dah tak merasa

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah peminat kuih putu rupanya ain ni yer...he he he...

      Delete
  12. Sy pnh mkn yg kat setiawangsa.. Mmg lagi sdap dr putu bmbu world... Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh yang kat setiawangsa lebih sedap dari putu bambu world ek? wah menarik ni, apa namanya maria, boleh akak gi sana and try....

      Delete
  13. huishhh..sedap!!!!!!!!! tapi kat sarawak ni takde org jual..huhuhu..kena balik semenanjung dulu...huuu

    ReplyDelete
  14. alor...dah lama x makan putu bambu world ni. peberet danial tu..

    ReplyDelete
  15. Suka putu bambu jygak sebab sedap dan wangi..lagi lagi kalau yang banyak gula tu memang heaven sangat!

    ReplyDelete
  16. putu bambu feveret deqla ni.. haihh lama x mkn..

    ReplyDelete
  17. putu bambu lagi sedap..tapi kat sni warna putih..jrg jumpe warna hijau ni :)

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia