Home » , , , , , , , , , » Rambang Mata Jadinya!!!

Rambang Mata Jadinya!!!

Source Extracted from Google
Holla peeps!!! Hari ni iolsss sangat busy, makanya memang belum ada masa dan kesempatan sangat nak melawat2 kawasan... Pagi tadi, sempatlah sekejap... yang mana dah dilawat tu kira hutang iolsss dengan uolss dah selesailah kann??? ^_^ ngee... yang mana iolsss belum berkesempatan mendarat lagi tu... jap ek... KIV jap... kira yang semalam punya dulu... muahahaha...petang2 sikit karang iolsss datang lawat kawasan... Kak long kawasan Bubbly ni terkejar2 hari ni ha... Pink Panther pagi tadi moody... (habis dunia blogger kucanang pasal Pink Panther moody pagi ni... ha ha ha)... masuk2 jer dah witness dan dengar orang kena sembur dalam office dia... Ok, noted... sila jangan silap walau sedikit pun... kalau tidakkk memanglah mendapat... hu hu hu... 

Tak ada kena mengena pun cerita rambang mata dengan explanation di atas... saja jer nak explain kat uols... ha ha ha... yang cerita pasal rambang mata ni adalah cerita bila ber-shopping untuk anak2... for me ber-shopping untuk Ash lah... 

Semenjak dua menjak ada Ash ni uols, every month tak banyak sikit mesti ada something for Ash. Baju tu kalau tak berhelai2, mesti at least sehelai sebulan. Mummy biasalah over kannn??? Tapi rasanya tak kot??? Semua parents kat luar sana sama jer kot cam saya??? atau lebih kurang sama... anak siapa tak ingat ye tak??? Haruslah ingat... kerja penat2, cari duit penat2 untuk siapa kalau bukan untuk anak dan diri sendiri... ahaksss I feel as if I'm sounded so selfish gitewww... tapi no no no ... iolsss bukan stock2 yang selfish ni tau... ^_*... kenal dulu dan lepas tu kaji betul2, baru tau betul tak betul... la la la la... 

Kadang2 terfikir juga... beli barang banyak2, beli baju banyak2 untuk Ash ni... esok2 dah besar atau dah tak muat siapa yang nak pakai??? Alahaiiii sayangnya.... buat tokan??? jadi museum??? ha ha ha... jawabnya sama ada akan buat macam mana mama dan papa buat masa saya kecik2 dulu iaitu sedekah pada anak2 yatim atau sedekah pada saudara mara atau kawan2 yang ada anak ataupun buat garage sale kat Bubblynotes... muahahaha... boleh cenggitu??? Kalau rezeki ada adik lagi ^_* wink wink... boleh inherit pada adik... kalau nan hado... macam tulah gayanya jawabnya... 


Untuk Ash bulan ni... ^_*... agak2 hencem or macho tak anak mummy yang sorang ni bila pakai??? Muahahaha... perasan anak handsome ngan macho plakkk dahhh mummy ni... bluekkk sila muntah rainbow... eh tapi bukan selalu pun sekali sekala jer... ha ha ha...Tapi seriously, ingatkan kalau ada anak perempuan jer dapat penyakit ni... rupa2nya ada anak lelaki pun sama uolsss... rambang mata jugakkkk.... 

Kalau dah dasar kaki shopping tu tetaplah shopaholics jugak... tak kira anak tu lelaki ke, perempuan ke... akan tetap rambang mata tak tau nak pilih yang mana satu... ambik yang tu, letak yang ni, ambik yang ni, letak yang tu...  ekekekeke.... Uolsss pun sama ke??? (untuk orang yang ada anaklah... kalau tak ada anak mungkin untuk diri sendiri???)...

*Termerepek pulak petang ni... hu hu hu... kesan dan akibat kerja yang menimbun hari ni dan dari pagi tadi mengadap pc tak kalih2... ha ni lah jadinya... serasa entah apa2 lah akak ko ni mengomel... tapi yang jelas message sampai kannn???? rambang mata bila shopping baju anak... tak kira lelaki atau perempuan... muahahahahha... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Rambang Mata Jadinya!!!, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Thursday, February 27, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

26 comments:

  1. Hehehehehe ...Kalau dah ada anak mmg pakaian mereka kalahkan Mama diaorg la kan ??
    Biasanyerr Mama la yg excited nak beli baju tu nak beli seluar ni sebab bila tgk pakaian kanak2 ni mmg jadi rambang mata ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu AI biasanya mak2 yang lebih excited-nya... almaklumlah baju2 budak memang geram tengok...

      Delete
  2. tu biasa tu
    tp budak2 jgn beli mlampau sgt bju sbb diorg cpt besar
    nnti pakai sekali je pastu dh xmuat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mama akak pun bebel benda yang sama MG... ha ha ha... tapi tak bley tahan...

      Delete
  3. semua mak mak same je kot..hahahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang semua mak2 sama jer babe... he he he

      Delete
  4. ehehe kalau dah ada anak pasti akan lebih utk anak kan sis..:D

    ReplyDelete
  5. Wah wah...ash bertambah ensem la after this kan..nak2 pakai GUESS KID....cantik kombinasi warn yang moomy ash pilih...mama long is jeles...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaaa janganlah jeles mama long... wakakakaka

      Delete
  6. hahaha.. biasalah tu Farah.. mmg segalanya untuk anak2..samalah kita..

    ReplyDelete
  7. sedangkan akak yang belum ada anak ni pun,bila tengok baju baby,rasa nak beli jerk..kadang2 terbeli jugak la utk anak buah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. masa belum ada Ash dulu memang rajin beli untuk anak buah kak...

      Delete
  8. Hihi. Kalau dah namanya shopping,mesti akan rambang mata punya. Mula mula plan nak beli sehelai je. Alih alih bila sampai, mula rambang mata. Tu yg terjadinya beli sampai berhelai helai. Hikhik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang itulah yang selalunya terjadi ros...

      Delete
  9. Tak pe...baru yg pertama, boleh simpan utk keguaan yang akan datang nanti... :)

    ReplyDelete
  10. anak first selalu camtu... tak boleh benti sopping baju anak...hheee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ye ke kak? memang cam tu ek? untunglah jadi anak first kan???

      Delete
  11. sindrom shopping ni memang berat Farah..Kita selalu berazam tapi buat jugak..he..he

    ReplyDelete
    Replies
    1. azam jer tak nak shopping or tak nak shopping banyak2 tapi still buat kan dear? he he he...

      Delete
  12. Biasanya baju-baju anak dipakai turun temurun dari anak sulung hingga yg bongsu...jika tak derma pada anak2 yatim @ yg memerlukan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ada adik beradik memang elok diperturunkan kak... dan memang mulia kalau kita derma pada anak2 yatim...

      Delete
  13. Tu ank llki.. Ank pmpuan Gane la gayanye.. Hehe..

    ReplyDelete
  14. kalau ada anak memang shopping untuk anak² sampai lupa diri sebab rambang mata kan..hehe..semua pun cantik

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia