Home » , , , » 'DIA' Pun Nak Tumpang Makan Sekali!!!

'DIA' Pun Nak Tumpang Makan Sekali!!!

Catlovers mesti gelakkan iolsss... tak pun mesti kata iolsss mengada2... tidak2 bukan itu yang sebenarnya... Memang sejak kecik lagi iolsss takut kucing ok??? Walaupun pada pandangan mata saya kucing itu comel dan geram dengan bulunya yang gebu terutama Persian Cats tapiii masih takut juga lagi... 

Pernah berkongsi cerita tentang saya yang penakut kucing ini di dalam entri INI... hu hu hu.. habis kena gelak dengan kawan2 blog ok dalam komen memasing... Hurmm... pasrah dan redha jer lah... ekekeke... 

Dan tadi DIA buat lagi!!! Tau dia nak panjat2 kat peha tadi... tak apalah saya rela masak jer kat rumah walaupun diserang migraine hari ni... Kisahnya nak dijadikan cerita... hari ni sampai rumah dah lewat dalam 8 plus2 lebih kurang cenggitu dan dah lama tak diserang migraine hari ni kena pula... Dah nak kena kan nak buat cam mana??? Terima jerlah... tu yang hari ni cuti masak tu... makanya menjamulah selera makan malam di kedai... Sekali sekala cuti apa salahnya bukannya hari2 pun... Sebulan adalah sekali dua... ekekeke... 

Taktik dia mula2 berlegar2, lepas tu mengiau, lepas tu panjat peha... selagi tak bagi makanan... ok fine... part panjat peha tu terus terang iolss memang melompat ok... siap terjerit kecik lagi... solution bagi makanan... sian dia memang lapar benau... bagi habis bagi habis... sampai portion tu majoriti dia yang makanlah... tak kisahlah sedekah kan??? tapiii... yang tragisnya... makanan dah siap hadam dalam perut... masih dia datang... 

Siap naik atas bangku duduk... kaki dua letak atas meja buat muka manja... muka cute dan muka kesian... alahaiiii lomah akak... dah habislah nak bagi macam mana... semua tulang belulang dah licin dia kerjakan... 

Seriously saya takut dan makan dalam keadaan tak tenang ok??? Nasib hari ini my superhero ada... hik hik hik... memang dia dah faham sangat dah... Jadinya dialah penyelamat saya... ^_^

*Mummy takut kucing, agak2 Ash takut kucing juga ke??? Kita tunggu nanti dia dah besar sikit macam mana... Kwang kwang kwang... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel 'DIA' Pun Nak Tumpang Makan Sekali!!!, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Tuesday, February 4, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

35 comments:

  1. hahaha...sebijik cam cik akak...
    cik akak tengok memang tak takut...
    kalau dia datang dekat...alamak.huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah kita sekategorilah ni ek cik akak??? he he he... berani2 takut....

      Delete
  2. terbayang si ash suka benar dgn kucing ... wakakakaaa ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. QW huwaaaa dibuatnya dia suh bela...memang meranalah Mummy ketakutan... tapi kalau dia berani bagus gak, tolong Mummy distract kucing tu dan jauhkan dari Mummy, penyelamat kedua. nama pun CuperBoy kannn???

      Delete
  3. Selalunya kucing ni klu kita takut lagi dia suka nak menyendeng n datang dekat.. Hihihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah Zaza yang tu Farah setuju, lagi kita takut lagi dia seronok menyakat tau... huwaaaa

      Delete
  4. haha..nak tergelak baca entri ni..sama la kita takut kucing juga..tp bukannya takut sangat tapi geli dengan semua binatang..memang saya tak berani nak pegang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes KS, Farah pun sama bukan setakat kucing semua haiwan pun sama... sangat2 geli nak pegang... hu hu hu... memang dari azali lagi dah macam tu...

      Delete
  5. Harap2 ash x ikut perangai mummy dia.. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagus juga tak ikut Maria, kan dia CuperBoy, boleh jadi superhero Mummy no.2, jauhkan kucing dari Mummy.... hik hik hik... ^_*

      Delete
  6. Alo lo lo comey je. Dgn sugar gliders takut tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa jenis haiwan kot ni per semua takut kak... hu hu hu...

      Delete
  7. IM pun. Tapi sekarang cuba buat-buat berani. Hehe

    ReplyDelete
  8. lah sis mcm member kita juga penakut kucing..sanggup panjat kerusi takut kucing pi dekat dia :D

    ReplyDelete
  9. akak pun x suka kucing dan sgt takut kucing sebenarnya...dulu muka pernah kena cakar...kuang hajo nyer kucing damn you...tp dulu la...sib baik x berparut muka..if x dah serupa mak lampir..oppsss....

    ReplyDelete
    Replies
    1. adoilah part nak kena cakar tu lah scary kak...

      Delete
  10. Replies
    1. bulu dia sangat gebas gebus dan ekor tegak, macam persian cat pun ada juga... he he he

      Delete
  11. kat area umah deqla ada sorg yg takot kucing..geli hati tgk gelagat dia.. deqla sebnrnya pelik tau.. dgn kucing pun nak takot? hahahhaa... gelakkan farah... jgn maraahhh... :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala dah tau dah kalau entry pasal takut kucing ni mesti deqla gelakkan farah... he he he ... tak marah pun...

      Delete
  12. Assalamualaikum farah, makin lawa blog! suka tengok. sheila pun takut kucing. muahahhahaa. sheila selalu la terkejung badan bila nampak kucing lalu dekat2. muahaha. risau gak baby pun menakut cam umi dia T____T

    ReplyDelete
    Replies
    1. moga2 baby tak takut kucing... kita gang lah sheila... he he he

      Delete
  13. akak kedekut! suka buli kucing! dah la suka buli Ash! hahahaha... *tak nampak kaitan kan?*

    comel gila dia...please la kacau kak farah again and again..hahaha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haippp sally ni nak kena babab ni.... ngadu dengan yong hwa karang baru tau....

      Delete
  14. sian kucing comel tu..mesti berdebar je bila kucing tu dtg dekat kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat2 berdebar fiza... jadi tak senang makan...

      Delete
  15. Hihihi...ayut kucing xtakut..ok je.tp klu yg lembik2x tu takut.hahaha.geli skali...

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak segala sat ni ke takut dan geli ayut... hu hu hu....

      Delete
  16. Akak ada kawan mmg takut kucing, ikut katanya mmg keturunan dia begitu, kalau jumpa kucing sure menjerit dan kaki naik atas meja..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sepesen macam farah jer kak??? hu hu hu... but not all the timelah farah meloncat panjat kerusi...

      Delete
  17. Ash...jangan tiru mommy tau....tak macho le lelaki takut kucingkan Ash....

    ReplyDelete
  18. Alahaii..comel nyaa..tapi kalau aida memang takut kalau ada kucing datang deakt..hihihi

    ReplyDelete
  19. Hahahahaha dah jumpa dah entry takut kucing akak tu. Mihmihmih. Sama macam akak ofis kita , selalunya kitalah yang tukang alih kucing tu pergi tempat lain. :D

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia