Home » , , , , , , , » Personal Hotspot: Marche Restaurant, The Curve!!!

Personal Hotspot: Marche Restaurant, The Curve!!!

Kita story tentang places that I love to hang out bila ada masa2 senggang atau masa2 lapang... Marche Restaurant @ The Curve... usually on weekends-lah... Siapa suka makan di sini??? Hands up!!! Tempat ni yummylicious bagi saya dan dah bertahun2 dah berulang alik makan di sini, I think almost 10 years kot??? Lebih kurang sama dengan umur dia start operating di The Curve rasanya... he he he...Belek2 Ms. Apple ternampak gambar2 'kami' di Marche, terasa nak up pula post di sini...hik hik hik... 

Apa yang menariknya di sini??? Sebelum masuk kita kena beratur dulu kat rostrum reception tu, untuk daftar diri...ahakss tak adalah... untuk ambil kad kita, makan di Marche, mereka akan berikan kita satu kad... ok, iolss tak ada pula mengambil gambar kad tu... tapi iolss pinjam dari SINI sebab cik punya blog pun ada review pasal Marche Restaurant juga, just nak tunjukkan kat uolss macam mana rupa gaya kad tu, if ada yang tak boleh nak bayangkan...

Source Extracted from HERE
Selepas ambil kad ni, uolss boleh start merewang dalam Marche tu, sebab Marche adalah berkonsepkan macam food market...

Pick and choose, ada macam2 kaunter makanan atau jenis makanan yang uolss boleh pilih, sama ada nak makan salad ke, dessert ke, pasta ke, steak ke...ikut tekak masing2... balunlah sebanyak mana uolss nak balun... ala2 konsep buffet giteww...tapi fresh from the wok, grill and oven... *_^... rambang mata ooo nak pilih... kalau nak rasa semua dishes...terpaksalah ambik tu sikit, ambik ni sikit... he he he... janji rasa semua kan??? Melainkan kalau uolss mampu untuk makan dengan kuantiti yang banyak... Iolss mengaku yang iolss memang tak mampu... Badan jer sedang2 dan penampakkan imej macam mampu untuk makan banyak... tak ada maknanya... biasanya akan ada orang yang tolong habiskan portion iolss ok...muahahaha.... selalu kena marah bab ni...ihikss, dah tu nak buat macam mana??? Dah memang macam tu sejak dari azali, tak reti nak makan berbumbung2 ni... makanya kebiasaannya share ajerlah dari mengelakkan membazir... Membazir kan amalan syaitan... Untung kalau uolss belanja iolss makan, sebab makan memang tak banyak so tak habislah duit uolss...muahahaha.... *_^ (macamlah ada sesiapa yang nak belanja kannnn??? ekekekeke)...
Ok, iolss paling suka mashed potato and grills mereka... sangat2 yummylicious and awesome, biasanya datang sini mesti cari ni dulu, first station grillss... dan tak lupa juga sebagai ice-creams lover, semestinya akan mencari ice-cream lah kannn??? Layan makan kat sini, spend masa berjam2 pun kadang2 rasa tak perasan dan macam sekejap jer... He he he.... dah namanya pun personal hotspot... favourite place kan??? Of course lah lama pun tak terasa, bila nak balik terasa kejap jer... Makan sikit2, biar makanan tu dihazamkan dengan sempurna dulu, baru move on to other selections... 

Bagi sesiapa yang pernah spend time makan kat Marche, uolsss pasti tau macam mana rasanya dan apa yang saya cuba ceritakan di sini... ihikss...yang penting message-nya satu tempat yang sedap untuk makan.... Iolss part makan memang nak yang sedap ajer... muahahaha...memilih ok??? Dan pada yang belum pernah menjejakkan kaki dan teringin nak menjejakkan kaki...

MARCHE RESTAURANT @ THE CURVE
Address: 
6 Jalan PJU 7/3
Mutiara Damansara
47800 Petaling Jaya, Selangor Darul Ehsan

Contact:
03 - 7727 8461 

*Pada sesiapa yang mempunyai tekak western tu, it's a must try ok??? Worth it sangat... Iolss ni memang tekak western sebab tu suka benau...he he he... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Personal Hotspot: Marche Restaurant, The Curve!!! , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Thursday, February 13, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

29 comments:

  1. dkna kalau cari kedai makan mesti nak cari yang ada menu nasi hahahahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. dkna sama dengan husband farah, macam mana pun mesti nak nasi...he he he...

      Delete
  2. oh gosh...notty girl..balas dendam eh...ok2..first hang out kat sini jom...tp syg bonus x masuk lagi la....rasanya harga dia berpatutan kan....jom dik...nak dating berdua ngan adik pun boleh....amik kak kat LRT Taman Jaya....muahahahahaha.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha ha... sapa suruh upload ketam... ekekekeke... patutlah gatal tapak tangan kanan ni, ada orang nak dapat bonus dan nak belanja makan... ang pow ada tak? ^_*

      Delete
  3. menarik nie Farah...tapi jauh ke sana ler pulak....western food...dah lama tak makan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. cepat kak cepat gi ajak abang makan western food...he he he...

      Delete
  4. adeh...
    xleh btuil tgk kdai cmnie..
    mmg terliur habis..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooopsss sorry uncle shark...nanti mummy nak bawak cuperboy pergi sini... tapi bila cuperboy dah pandai makan lah...muahahaha....

      Delete
  5. X pnh lagi jejak kaki kt the curve tu.. Hehe

    ReplyDelete
  6. nampak sedap makanannya.. mahal tak harganya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau untuk 2 orang lebih kurang dalam 120++ ke bawah, ikut lah... dan boleh makan sepuas2nya...

      Delete
  7. macam menarik je konsep dia kak, ..harap lah dpt singgah situ tahun nie.huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. In Shaa Allah Fizi nanti mesti ada rezeki nak singgah...

      Delete
  8. tk pernah pegi tempat ni... one day maybe.. kita pilih pilih sendiri ke ingredient ape nak ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah kak, kita pilih ingredients sendiri, nak makan apa, pilih dan bagi diaorang masak... live cooking gitewww...

      Delete
  9. tak pernah lagi makan kat sini memandangkan jarang pergi the curve tu.nampak cam sedap sangat tu..terasa tekak ni nak makan makanan western tetibe ni =__='

    ReplyDelete
    Replies
    1. pergilah fiza ajak hubby tu...he he he... weekends ker?

      Delete
  10. nampak sedap..tringin nak mkn kat situ..huahuahua..tapi jauh

    ReplyDelete
  11. yeahh I pun suka makan kat marche babe... Masa I pergi Jakarta pun I makan jugak kat marche, Grand Indonesia..
    I tak sure u dah baca ke blom entry I kat marche Jakarta... its here..
    http://zazaabdullatif.blogspot.com/2013/12/throwback-trans-studio-bandung-thamrin.html

    ReplyDelete
  12. wah boleh cuba lah kalao macam neyy.. ^_^

    ReplyDelete
  13. Konsep mnarik...tp xpnh tau plak ada tmpt ni.haha

    ReplyDelete
  14. bila nak bawa kak mia ke sini....

    ReplyDelete
  15. Tak pernah sampai sini.. Mungkin akan sampai kalau Farah yang bawakan.. Tak pun, tunggu Ash besar la.. Biar dia bawakan uncle.. Hehe..

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia