Home » , , , , , , , , » Ooopsss Ash Pandai Ajuk Mummy???

Ooopsss Ash Pandai Ajuk Mummy???

Happy Sunday Morning!!! ^_^... 

Dikisahkan mummy Ash sekarang ni tengah down with flu and cough... Punca??? Berjangkit dari my colleagues, sekarang ni musim flu and cough kat office tu. Adatlah office kan??? The aircond circulate the air at the same area. Makanya bila udara tu berputar2 dalam satu kawasan yang sama... udara tidak sihat atau kuman2 yang berlegar di udara tu akan sampai juga kepada kita yang sihat ni... wakakakaka... terjadilah jangkitan... Berlumba2 bersin dan batuk dalam office tu. 

Pagi ni Ash happy!!! Sebab nampak mummy at home. Ya Allah, mengilai2 ketawa sampai terangkat badan dan berbuai2 pipi labuh tu... Oopsss, tiba2 semasa bergurau senda dengan Ash... DIA AJUK MUMMY BATUK!!! Dia batuk 2-3 kali lepas tu dia gelak... amboiii sukanya dia... and Ash tak batuk pun sebenarnya... bila mummy nak batuk mummy hala ke arah lain takut jangkit dengan Ash.. Tak sanggup tengok kalau Ash batuk atau selsema. Tapi pandai pula  dia mengajuk ek... Kecik2 dah nampak bakat suka menyakat tu... macam Abah dia, suka sangat menyakat mummy... bha ha ha... 

Dah nak masuk usia 3 bulan ni, ini pula kepandaian terbaru dia ek??? Lepas tu dah pandai pulak main mata... muahahaha... jangan salah kenyit mata tau Ash??? Nanti ada pulak yang terjatuh hati atau terpikat (ok mummy merepek dan melalut) 

Till then... cheerios on Sunday!!! ^_*

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Ooopsss Ash Pandai Ajuk Mummy???, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Sunday, February 23, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

28 comments:

  1. wee...pandai Ash ye. aunty suka ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti Ash ajuk aunty pulak ... he he he... love you aunty... muacksss

      Delete
  2. Alololo, pandai menyakat rupanya hero mummy farah ni ye :)

    Pipi labuh?? Comey kak baby ash ni =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aima ikut talent abahnya... ha ha ha... Alhamdulillah kerana classify Ash as comel... he he he...

      Delete
  3. baby oh baby... memang cepat ambil perhatian kan..
    semoga farah segera sembuh... ikut petua ni semasa selsema.... sebelum mandi pagi sedut air melalui hidung (sambil selawat) sehingga rasa perit sikit kemudian hembus kuat2... kalau hidung sumbat sedut jugaklah agak masuk sikit air dalam hidung... hembus juga... cubalah... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you kak, tadi dah cuba ye lah berkesan, terima kasih banyak2 kak...

      Delete
  4. lawak jugak si asy ni ye..geramnya pipi tu kak...aishh

    ReplyDelete
  5. Cepat Ash belajar kan.....best tengok perkembangan anak dari hari ke sehari...
    Happy weekend Farah and take care!

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang seronok mia, happy weekend too and take care too... ^_*...

      Delete
  6. Alololo comelnya je budak kecik ni ajuk mummy dia ye hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah dah pandai mengajuk pulak dah dia... hik hik hik...

      Delete
  7. Hamboi...pandai nak bergurau dah dia..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sangat pandai nak bergurau Ash ni ain... hu hu hu

      Delete
  8. dah pandai mengajuk mummynya yea....

    ReplyDelete
    Replies
    1. esok esok tak taulah apa lagi kak... hu hu hu

      Delete
  9. Pandainya Ash, pandai fokus dengan lihat dan dengar, comel-comel :) aunty geram tengok bibir tu.

    ReplyDelete
  10. Aduina, sweet bah itu!! Kekeke :D Kirim slm syg ngan dia.. Muahss!!

    ReplyDelete
  11. Replies
    1. he is indeed a sweet boy ... thank you my dear

      Delete
  12. pandainya ash.... dah mula nampak bakat dia tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kecik2 dah tunjuk bakat ye kak??? hu hu hu...

      Delete
  13. Mmg bijak anak2 skrg, cepat bljar...

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia